Ухвала
від 11.03.2024 по справі 214/10329/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 214/10329/23

Провадження № 2/177/363/24

У Х В А Л А

11.03.2024 м. Кривий Ріг

Криворізький районний суд Дніпропетровської області в складі:

Головуючого судді Коваль Н.В.

за участі:

секретаря судового засідання Виноградова Д.В.

позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

представника третьої особи Козаченко І.В.

представника третьої особи Пироженко О.Г.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , треті особи Виконавчий комітет Новопільської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, Виконавчий комітет Покровської районної в місті ради про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває зазначена цивільна справа.

Присутня в судовому засіданні представник третьої особи Виконавчого комітету Покровської районної в місті ради, заявила клопотання про заміну третьої особи Виконавчого комітету Покровської районної в місті ради на Виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради, так як відповідач фактично проживає на території обслуговування зазначеного органу місцевого самоврядування.

Присутні в судовому засіданні сторони не заперечували проти задоволення клопотання.

Суд вислухавши учасників судового засідання, дослідивши письмові матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 4, ч. 5 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, визначенні місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Так як, фактичним місцем проживання відповідача є: АДРЕСА_1 , суд приходить до висновку про необхідність залучення до розгляду справи у якості третьої особи - Виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради та виключення Виконавчого комітету Покровської районної в місті ради з кола осіб по справі.

На підставі ч. 5 ст.19 СК України, суд приходить до висновку про необхідність зобов`язання Виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради надати висновок, про доцільність позбавлення відповідача батьківських прав.

Крім того, в судовому засіданні встановлено, що позивач та неповнолітня ОСОБА_3 , наразі фактично проживають за адресою: АДРЕСА_2 , у зв`язку із чим, для повного та всебічного розгляду справи, виникла необхідність залучення у якості третьої особи Виконавчий комітет Центрально-Міської районної в місті ради.

Керуючись ст. 19 СК України, 53 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Виключити Виконавчий комітет Покровської районної в місті ради, як орган опіки та піклування з кола третіх осіб по справі.

Залучити до участі при розгляді справи у якості третьої особи Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради та Виконавчий комітет Центрально-Міської районної в місті ради.

Зобов`язати позивача протягом п`яти днів направити третім особам позовну заяву з додатками.

Зобов`язати Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради надати відповідний висновок про доцільність позбавлення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 (засоби зв`язку НОМЕР_1 ; НОМЕР_2 ), батьківських прав, відносно його неповнолітньої доньки - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка наразі проживає з рідним братом ОСОБА_1 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складено 11.03.2024.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117549315
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —214/10329/23

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваль Н. В.

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваль Н. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваль Н. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваль Н. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваль Н. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні