Ухвала
від 11.03.2024 по справі 344/6647/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/6647/23

Провадження № 2/344/403/24

У Х В А Л А

11 березня 2024 року місто Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого - судді Мелещенко Л.В.

секретаря Ласки І.О.

за участю сторін:

представника позивача ОСОБА_1 адвоката Тиніва І.Д.

представника відповідача 1 ОСОБА_2 адвоката Голуба Г.С.

представника відповідача 2 Івано-Франківської міської ради Маротчак Є.Д.,

розглянувши у підготовчому судовомузасіданні взалі судуміста Івано-Франківськза правиламизагального позовногопровадження цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Перша Івано-Франківськадержавна нотаріальнаконтора до ОСОБА_2 , Івано-Франківської міської ради про встановлення фактів, що мають юридичне значення, визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом та зустрічним позовом ОСОБА_2 до Івано-Франківської міської ради, ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,-

В С Т А Н О В И В :

18 квітня 2023 року представник позивача ОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , адвокат Тинів Ігор Дмитрович звернувся до суду з позовом до відповідача 1 ОСОБА_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , відповідача 2 Івано-Франківської міської ради, місцезнаходження: 76018 м. Івано-Франківськ, вул. Михайла Грушевського, буд. 21, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Перша Івано-Франківськадержавна нотаріальнаконтора, місцезнаходження: 76000 м. Івано-Франківськ, вул. Г.Мазепи, буд. 28, про встановлення фактів, що мають юридичне значення, визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 18 квітня 2023 року дану справу розподілено головуючому судді Мелещенко Л.В.

Ухвалою суду від 21 квітня 2023 року позовну заяву залишено без руху.

28 квітня 2023 року представником позивача усунуто недоліки.

Ухвалою суду від 02 травня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за даним позовом, розгляд справи ухвалено проводити за правилами загального позовного провадження з викликом сторін.

Ухвалою суду від 20 вересня 2023 року зустрічний позов ОСОБА_2 до Івано-Франківської міської ради, ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом прийняти до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Перша Івано-Франківськадержавна нотаріальнаконтора до ОСОБА_2 , Івано-Франківської міської ради про встановлення фактів, що мають юридичне значення, визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом. Об`єднано в одне провадження цивільну справу № 344/6647/23, провадження №2/344/1967/23 за позовом ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Перша Івано-Франківськадержавна нотаріальнаконтора до ОСОБА_2 , Івано-Франківської міської ради про встановлення фактів, що мають юридичне значення, визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом та цивільну справу №344/11186/23, провадження № 2/344/2553/23 за зустрічним позовом ОСОБА_2 до Івано-Франківської міської ради, ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом. Надано справі загальний номер № 344/6647/23, провадження №2/344/1967/23.

У судовому засіданні представник позивача адвокат ТиніваІ.Д.заявив клопотання про визнання явки відповідача 1 ОСОБА_2 у судове засідання обов`язковою.

Представник відповідача 1 адвокат Голуб Г.С. проти задоволення клопотання не заперечив.

Представник відповідача 2 Івано-Франківськоїміської радиМаротчак Є.Д.підтримала клопотання про визнання явки відповідача 1 в судове засідання обов`язковою.

У судове засідання представник Першої Івано-Франківської державної нотаріальної контори не прибув, попередньо подав до суду клопотання про розгляд справи у відсутності представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Суд, вислухавши пояснення сторін, розглянувши матеріали цивільної справи, виходить з наступного.

У відповідності довимог статті 43Цивільного процесуальногокодексу України, учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; з`являтись в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Частиною першою статті 44Цивільного процесуальногокодексу Українипередбачено, що учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватись процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Відповідно до частини першоїстатті 128Цивільного процесуальногокодексу України,суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно пункту 5 частини другоїстатті 223 Цивільного процесуального кодексу України,суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Для з`ясування усіх обставин справи, повного та об`єктивного її розгляду, необхідна особиста участь відповідача 1 в судовому процесі та дача пояснень особисто, оскільки необхідно встановити факти і обставини, які можуть бути відомі лише відповідачу 1, тому суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та визнати явку відповідача 1 ОСОБА_2 обов`язковою.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 43, 44, 128, 223, 258-261Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Відкласти підготовчесудове засіданняз розглядуцивільної справиза позовом ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Перша Івано-Франківськадержавна нотаріальнаконтора до ОСОБА_2 , Івано-Франківської міської ради про встановлення фактів, що мають юридичне значення, визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом та зустрічним позовом ОСОБА_2 до Івано-Франківської міської ради, ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом на 18 квітня 2024 року на 10 годину 30 хвилин.

Визнати обов`язковоюявку відповідача1 ОСОБА_2 упідготовче судове засідання на 18 квітня 2024 року на 10 годину 30 хвилин.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://ifm.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Мелещенко Л.В.

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117549925
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —344/6647/23

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні