Ухвала
від 11.03.2024 по справі 910/2626/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

11.03.2024Справа № 910/2626/24

Суддя Господарського суду міста Києва Борисенко І. І., розглянувши матеріали справи

за позовом Комунального підприємства "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л. Я. Левітана" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області (Полтавська обл., м. Кременчук)

до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Вусо" (м. Київ)

про стягнення 96 642,75 грн.

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва з позовом звернулось Комунальне підприємство "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л. Я. Левітана" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області (далі - КП "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л. Я. Левітана", позивач) до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Вусо" (далі - ПрАТ "СК "Вусо", відповідач) про стягнення страхового відшкодування у сумі 96 642,75 грн.

Вивчивши подані матеріали, суддя приходить до висновку, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 162-164 ГПК України, враховуючи наступне.

Згідно з ч. 2 ст. 164 ГПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Однак, у порушення вказаних норм позивач не надав суду доказів тих обставин, на які він посилається в обґрунтування позову, а саме - доказів звернення КП "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л. Я. Левітана" до ПрАТ "УАСК "АСКА" з заявою про настання страхової події, на підставі якої страховою компанією відкрито страхову справу № 21228/1.

Також у позові позивач просив залучити до розгляду справи в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_1 .

Згідно зі ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі, наявність юридичного інтересу у третьої особи, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено її наявні права та/або обов`язки, або позбавлено певних прав та/або обов`язків у майбутньому.

У той же час, позивачем не визначено юридичного інтересу ОСОБА_1 щодо даної справи, не зазначено, яким чином внаслідок прийняття судового рішення у справі ця особа буде наділена новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено її наявні права та/або обов`язки, або позбавлено певних прав та/або обов`язків у майбутньому.

Отже, в даному випадку матеріали позовної заяви не містять належного обгрунтування залучення ОСОБА_1 до розгляду справи в якості третьої особи, та на чиїй стороні підлягає залученню дана особа.

Згідно з ч. 1 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. 162, 174, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Комунального підприємства "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л. Я. Левітана" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Вусо" про стягнення 96 642,75 грн. залишити без руху.

Надати Комунальному підприємству "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л. Я. Левітана" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області строк у п`ять днів з дня вручення даної ухвали на усунення вказаних в ній недоліків, а саме:

- надати докази звернення КП "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л. Я. Левітана" до ПрАТ "УАСК "АСКА" з заявою про настання страхової події, на підставі якої страховою компанією відкрито страхову справу № 21228/1;

- надати належне обґрунтування залучення ОСОБА_1 до розгляду справи в якості третьої особи, та на чиїй стороні підлягає залученню дана особа.

Роз`яснити, що у разі неусунення недоліків у визначений судом строк, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Борисенко І. І.

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117553790
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 96 642,75 грн

Судовий реєстр по справі —910/2626/24

Ухвала від 26.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні