Ухвала
від 06.03.2024 по справі 554/3117/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 06.03.2024Справа № 554/3117/22 Провадження № 1-кс/554/3089/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.03.2024 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , в межах кримінального провадження № 12022170000000157 від 14.04.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3, 4 ст. 191 КК України про проведення огляду,

встановила:

слідчий звернувсядо судуіз клопотаннямпро проведенняогляду,посилаючись нате,що слідчимуправлінням ГУНПв Полтавськійобласті проводитьсядосудове розслідуванняпо кримінальномупровадженню №12022170000000157 від 14.04.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3,4 ст. 191 КК України, за фактами того, що службові особи органів державної влади за попередньою змовою з посадовими особами юридичних осіб приватного права, які розташовані на території Полтавської області, з корисливих мотивів, з метою розтрати та заволодіння бюджетних коштів, здійснюють закупівлі товарів та послуг за завищеною вартістю, чим завдають збитку бюджету.

Під час досудового було встановлено, що між департаментом будівництва, містобудування і архітектури Полтавської обласної державної адміністрації та ТОВ «МАРК СТРОЙ» укладено договір підряду №03-21/99 від 30.08.2021 на виконання додаткових робіт №2, не зазначених у початковому проекті, по об`єкту «Будівництво спортивно-видовищного комплексу з приміщеннями громадського обслуговування по вул. П. Юрченка, 1а в м. Полтава. Коригування».

Зокрема, під час розслідування кримінального провадження проводиться перевірка фактів розтрати та заволодіння бюджетними коштами, шляхом завищення вартості на устаткування по вищевказаному об`єкту, на даний час виникла необхідність у встановленні відповідності фактично виконаних робіт по об`єкту «Будівництво спортивно-видовищного комплексу з приміщеннями громадського обслуговування по вул. П. Юрченка, 1а в м. Полтава. Коригування» звітній документації.

17.08.2023 року з метою підтвердження або спростування фактів привласнення грошових коштів призначено комплексну судову будівельно-технічну та судову економічну експертизу по об`єкту будівництва за договором підряду №03-21/99 «Будівництво спортивно-видовищного комплексу з приміщеннями громадського обслуговування по АДРЕСА_1 . Коригування».

На теперішньому етапі досудового розслідування виникла необхідність у проведені натурних обстежень об`єкту будівництва за договором підряду №03-21/99 «Будівництво спортивно-видовищного комплексу з приміщеннями громадського обслуговування по АДРЕСА_1 . Коригування».

З урахуванням вказаного в органу досудового розслідування виникає слідча та оперативна необхідність у проведенні огляду об`єкта будівництва за договором підряду №03-21/99 «Будівництво спортивно-видовищного комплексу з приміщеннями громадського обслуговування по АДРЕСА_1 . Коригування» та території, на якій він розміщений.

Проведення огляду є необхідним для підтвердження або спростування фактів привласнення та розтрати бюджетних коштів шляхом встановлення ступеню відповідності фактично виконаних робіт роботам, відомості про виконання яких внесено до актів приймання, що можливо здійснити лише шляхом проведення на місці контрольних обмірів, замірів та ін. дій з їх фото- та відео фіксацією та залученням відповідних спеціалістів, експертів.

Встановлено, що об`єкт будівництва за договором підряду №03-21/99 «Будівництво спортивно-видовищного комплексу з приміщеннями громадського обслуговування по АДРЕСА_1 . Коригування» розташований за адресою: м. Полтава, вул. Петра Юрченка, 1а.

У судовому засіданні слідчий прохав клопотання задовольнити, надав пояснення аналогічні викладеним в клопотанні.

Згідно статті 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч.5 ст.237 КПК України при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Оскільки за змістом ч.2 ст.234 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи, тому до клопотання слідчого про огляд необхідно застосовувати відповідні вимоги кримінального процесуального закону.

Так, згідно вимог ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Ураховуючи вищевикладене, з метою встановлення істини у кримінальному провадженні слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись вимогами ст. ст. 233-234 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду об`єкта будівництва договором підряду №03-21/99 «Будівництво спортивно-видовищного комплексу з приміщеннями громадського обслуговування по АДРЕСА_1 . Коригування» та території, на якій він розміщений та знаходиться за адресою: м. Полтава вул. П. Юрченка, 1а, з метою підтвердження або спростування фактів привласнення та розтрати бюджетних коштів шляхом встановлення ступеню відповідності фактично виконаних робіт роботам, відомості про виконання яких внесено до актів приймання, із проведенням на місці контрольних обмірів, замірів та ін. дій з їх фото- та відео фіксацією та залученням відповідних спеціалістів, експертів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117556926
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —554/3117/22

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 30.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 20.07.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 20.07.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 15.05.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні