Ухвала
від 02.02.2024 по справі 569/2186/24
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/2186/24

1-кс/569/838/24

УХВАЛА

02 лютого 2024 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу УСБУ в Рівненській області підполковника юстиції ОСОБА_4 , яке погоджено прокурором відділу нагляду за додержанням законів регіональним органом безпеки Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_5 в рамках кримінального провадження за №22024180000000033 від 29.01.2024 (далі це ж кримінальне провадження) про проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу УСБУ в Рівненській області підполковник юстиції ОСОБА_4 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено прокурором відділу нагляду за додержанням законів регіональним органом безпеки Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення огляду.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що Слідчим відділом УСБУ в Рівненській області проводиться досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України.

Так, відповідно до матеріалів провадження, 28.01.2024 приблизно о 23:59 відбулося влучення російського баражуючого боєприпасу «Герань-2» по території нафтобази ПрАТ «Дубнонафтопродукт» за адресою Рівненська область, м. Дубно, вул. Страклівська, 18А.

Зважаючи на вказані обставини, з метою забезпечення збереження життя людей та майна, яке в подальшому може мати значення для досудового розслідування та може бути визнане речовим доказом у кримінальному провадженні №22024180000000033, 29.01.2024 слідчий провів огляд місцевості території ПрАТ «Дубнонафтопродукт», яке знаходиться за адресою: Ріненська область, м. Дубно, вул. Страклівська, 18А, де розташовані резервуари (ємності) для зберігання нафтопродуктів.

У ході вказаного огляду зафіксовано місце влучання баражуючого боєприпасу, вилучено залишки елементів вказаного боєприпасу, а також зафіксовано пошкодження, які були завдані його застосуванням.

Таким чином, наявними матеріалами кримінального провадження у їх сукупності підтверджується, що на території за адресою: Ріненська область, м. Дубно, вул. Страклівська, 18А, знаходяться речі, що мають значення для досудового розслідування.

Відповідно до витягу з Державного реєстру нерухомого майна, цілісний майновий комплекс за адресою: Ріненська область, м. Дубно, вул. Страклівська, 18А належить на праві власності ПрАТ «Дубнонафтопродукт», ЄДРПОУ 03482608.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задоволити в повному обсязі.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, приходжу до наступного висновку.

Судом встановлено, що слідчим відділом УСБУ в Рівненській області проводиться досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України.

Відповідно до витягу з Державного реєстру нерухомого майна, цілісний майновий комплекс за адресою: Ріненська область, м. Дубно, вул. Страклівська, 18А належить на праві власності ПрАТ «Дубнонафтопродукт», ЄДРПОУ 03482608.

Відповідно до частин 1-3 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

У відповідності до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення огляду території, за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235,237, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання -задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду території, за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення предметів, що мають значення для досудового розслідування.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117557364
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —569/2186/24

Ухвала від 02.02.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні