Ухвала
від 08.03.2024 по справі 700/189/24
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/189/24

Провадження № 2-о/700/20/24

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

08 березня 2024 року Суддя Лисянського районного суду Черкаської області Бесараб Н.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою Бужанської сільської ради Звенигородського району Черкаської області про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

Бужанська сільська рада Звенигородського району Черкаської області звернулася до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою.

Дослідивши заяву та додані до неї матеріали суд дійшов висновку про необхідність залишення її без руху, з огляду на таке.

За приписами п. 3 ч. 2ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку окремого провадження.

Відповідно до п.5 ч.2ст.293 ЦПК Українисуд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Відповідно до ч.3ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно п.3 постанови Пленуму ВСУ України № 5 від 31.03.1995 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення», вирішуючи питання про прийняття заяв про встановлення фактів, що мають юридичне значення, судам необхідно враховувати, що ці заяви повинні відповідати як загальним правилам щодо змісту і форми позовної заяви, встановленимЦПК, так і вимогам щодо її змісту.

Згідно частини 4статті 294 ЦПК Українисправи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

До заінтересованих осіб належать особи, які беруть участь у справі та мають у ній юридичну заінтересованість. Коло заінтересованих осіб визначається взаємовідносинами із заявником у зв`язку з обставинами, які підлягають встановленню і які можуть вплинути на їх права та обов`язки. Участь у справі цих осіб зумовлюється тим, що із установленням окремих обставин заявник може реалізувати свої права у правовідносинах, у яких беруть участь і заінтересовані особи. Для цих осіб характерним є те, що їхні суб`єктивні права та обов`язки мають юридичний зв`язок із суб`єктивними правами і обов`язками заявників.

В поданій заяві Бужанська сільська рада Звенигородського району Черкаської області вказана заявником, однак заінтересовані особи у заяві не вказані.

Згідно зі ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на викладене, приходжу до висновку, що дану заяву слід залишити без руху, а заявнику надати строк, протягом якого він повинен усунути вказані недоліки.

Керуючись ст.ст.28,109,175-177,185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Бужанської сільської ради Звенигородського району Черкаської області про визнання спадщини відумерлою, залишити безруху та надати строк для усунення недоліків -десять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити заявнику необхідність усунення вказаних недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху, в іншому випадку заява буде вважатись неподаною і буде повернута заявнику.

Способом усунення недоліків заяви є подання до канцелярії суду редагованої заяви із зазначенням заінтересованої особи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Наталія БЕСАРАБ

СудЛисянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117557643
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —700/189/24

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Бесараб Н. В.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Бесараб Н. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Бесараб Н. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Бесараб Н. В.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Бесараб Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні