Ухвала
від 16.02.2024 по справі 760/3524/24
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/3524/24

2-а/760/804/24

УХВАЛА

про передачу справи на розгляд іншого суду

16 лютого 2024 року Солом`янський районний суд міста Києва в складі судді Зуєвич Л.Л., перевіривши матеріали адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 /далі - ОСОБА_1 / (РНОКПП: НОМЕР_1 ; адреса: АДРЕСА_1 ) до Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (код ЄДРПОУ: 37441694, адреса: 03165, м. Київ, вул. Любомира Гузара, 7), Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ: 37485511, адреса: 03186, м. Київ, пр. Повітрофлотський, 40) про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

12.02.2024 до Солом`янського районного суду міста Києва надійшов вказаний адміністративний позов, за підписом позивача, в якому він просить суд:

- Визнати протиправною бездіяльність Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) (ЄДРПОУ 37441694) та Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації (ЄДРПОУ 37485511) щодо відмови у перерахунку та виплаті ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) суми державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» з 01.12.2018;

- Зобов`язати Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації (ЄДРПОУ 37485511 нарахувати та виплатити ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» з 01.12.2018 р. по 01.11.2022 р., з урахуванням виплачених сум допомоги.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13.02.2024 для розгляду зазначеної позовної заяви визначено суддю Зуєвич Л.Л. Фактично справу передано судді по реєстру 15.02.2024.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Вказана заява підлягає передачі на розгляд іншому суду з таких підстав.

Як вбачається з самого позову, його адресовано Київському окружному адміністративному суду (01133, м. Київ, бул. Лесі Українки, 26а).

Належність спору у справі до юрисдикції Київського окружного адміністративного суду також вбачається і з його змісту.

Таким чином, вбачається, що такий позов був зданий до канцелярії Солом`янського районного суду міста Києва помилково.

Відповідно до п. 5 розділу ІІ Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом Державної судової адміністрації і України від 20.08.2019 № 814, помилково доставлені до суду документи не реєструються та пересилаються адресату, якщо його місцезнаходження відоме, або повертаються відправнику разом із супровідним листом за підписом керівника апарату суду або визначеної ним відповідальної особи.

Проте, вказаний позов було зареєстровано та здійснено автоматизований розподіл справи.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 29 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

З огляду на наведене, справа не підсудна Солом`янському районному суду міста Києва.

Суд приходить до висновку про необхідність передачі справи на розгляд Київському окружному адміністративному суду з огляду на те, що саме такому суду адресував позов позивач.

Відповідно до ч. 5 ст. 29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

Згідно з ч. 6 ст. 29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Частиною 8 ст. 29 КАС України встановлено, що передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 25-30, п. 2 ч. 1 ст. 29, ст.ст. 243, 248, 256, 294, 295, 297 КАС України суд

У Х В А Л И В:

Справу за позовом ОСОБА_1 до Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії, передати на розгляд Київського окружного адміністративному суду (01133, м. Київ, бул. Лесі Українки, 26а).

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Передачу справи до вказаного суду на підставі даної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснити не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо (ч. 1 ст. 297 КАС України) до Київського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення (ч. 1 ст. 295 КАС України).

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду (ч. 2 ст. 295 КАС України).

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених частиною другою статті 299 цього Кодексу (ч. 3 ст. 295 КАС України).

Суддя Л. Л. Зуєвич

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117558694
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —760/3524/24

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зуєвич Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні