Рішення
від 08.03.2024 по справі 380/23328/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 березня 2024 рокусправа № 380/23328/23м.Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого-судді Коморного О.І., розглянув в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛТД «ТЕМПО» про визнання протиправним та скасування рішення Головного управління Державної податкової служби у Львівській області та зобов`язання вчинити дії.

Обставини справи:

До Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» з позовними вимогами:

- визнати протиправним та скасувати Рішення Головного управління Державної податкової служби у Львівській області про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 07.09.2023 року № 30965 про відповідність платника податку Товариства з обмеженою відповідальністю ЛТД «ТЕМПО» критеріям ризиковості платника податку;

- зобов`язати Головне управління Державної податкової служби у Львівській області виключити Товариство з обмеженою відповідальністю ЛТД «ТЕМПО» з переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що рішенням про відповідність/невідповідність платника податків на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 07.09.2023 № 30965, ТОВ «ЛТД «ТЕМПО» віднесено до переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості. Вказує, що оспорюване рішення не містить обґрунтувань підстав та причин віднесення позивача до ризикових платників податків відповідно до пункту 8 Критеріїв ризиковості платників податку, що вимагає норма Порядку № 1165. Комісія контролюючого органу, приймаючи рішення з посиланням на те, що у контролюючого органу наявна податкова інформація, зокрема щодо взаємовідносин з суб`єктами господарювання які внесено до переліку ризикових, має обґрунтувати на підставі якої інформації комісія дійшла такого висновку та надати належні, допустимі докази в підтвердження цієї інформації. Просить суд задовольнити позовні вимоги повністю.

Ухвалою суду від 10 жовтня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Відповідач позов не визнав, долучив до матеріалів справи відзив на позовну заяву в якому зазначив, що за результатами проведеного моніторингу даних ЄРПН та аналізу інформаційних баз даних, у зв`язку з отриманням інформації у процесі поточної діяльності встановлено здійснення ризикових фінансово-господарських операцій по ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО», що відповідає п. 8 критеріїв ризиковості платника податку згідно кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку, а саме: 12 - постачання товарiв (послуг) платнику(ам) податку, щодо якого(их) прийняте рiшення про вiдповiднiсть критерiям ризиковостi платника податку 13 придбання товарiв (послуг) у платника(iв) податку, щодо якого(их) прийняте рiшення про вiдповiднiсть критерiям ризиковостi платника податку 09 - вiдсутня/анульована лiцензiя, видана органами лiцензування, якi засвiдчують право платника податку на виробництво та/або торгiвлю пiдакцизними товарами (продукцiєю), визначеними пiдпунктами 215.3.1, 215.3.2, 215.3.3 прим.1 та 215.3.4 пункту 215.3 статтi 215 Податкового кодексу України. Ненадання платником податку копій документів, які можуть свідчити про невідповідність критеріям ризиковості платника податку, а саме: складськi документи (iнвентаризацiйнi описи) первиннi документи щодо зберiгання Платником податку не надано інформацію та копії документів, що спростовують здійснення фінансово-господарських операцій з ризиковим контрагентом, шляхом визначення податкового зобов`язання з ПДВ за основною ставкою, згідно п. 198.5, ст. 198 Податкового кодексу України, а також платником не зменшено податковий кредит по податку на додану вартість по операціях, здійснених з ризиковими контрагентами. Згідно з цим, позивачем не було надано відповідних пояснень щодо виключення його з ризикових.

Зазначає, що за результатами проведеного моніторингу інформаційних ресурсів ДПС України АІС «Податковий блок», даних ЄРПН та аналізу інформаційних баз даних щодо здійснення фінансово-господарських операцій суб`єктів господарювання встановлено, що ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»» здійснювало придбання ТМЦ у ризикових суб`єктів господарювання, а саме: ТзОВ "АЛЬФА КЛУНІ" (ЄДРПОУ 44411841) Каталог (картон) (імпорт. згідно ВМД №005535 від 2 - 356,7 тис.грн. Рішенням про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 17.08.2023 №13523, 02.02.2023 № 1892 прийнято рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку. У разі відповідності пункту 8 критеріїв ризиковості платника податку зазначається код (коди) податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку. Також зазначає, що ТзОВ "КЕРОЛ ТРЕЙД" (ЄДРПОУ 44659929) Каталоги рекламні. Рішенням про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 10.08.2023 №33348 прийнято рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку. У разі відповідності пункту 8 критеріїв ризиковості платника податку зазначається код (коди) податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Крім цього вказує, що за результатами проведеного моніторингу інформаційних ресурсів ДПС України АІС «Податковий блок», даних ЄРПН та аналізу інформаційних баз даних щодо здійснення фінансово-господарських операцій суб`єктів господарювання встановлено, що ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» здійснювало реалізацію ТМЦ ризиковим суб`єктам господарювання, а саме: ТзОВ "ПРОМПОСТАЧ-2021+"" (ЄДРПОУ 44417225) H080-12,5 затверджувач - 124,9 тис. грн.; Губка шліфувальна 2-х ст. Р150 - 13,4 тис. грн.; D943-25 розчинник - 9,8 тис. грн.; Фарбопульт Slim X-Light HTE 1.7 NY.680 - 5,7 тис. грн.; Барвник водорозчинний "КАШТАН" - 0,5 тис.грн. Рішенням про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 13.02.2023 №20602 прийнято рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку фінансово господарської діяльності підприємства. ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»» на розгляд комісії не надано в повному обсязі первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи, акти приймання-передачі товарів; розрахункові документи та/або банківські виписки з особових рахунків; документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачено договором та/або законодавством. Також встановлено недостатню чисельність трудових ресурсів (6 осіб), для здійснення фінансово-господарської діяльності підприємства, що відповідає п. 8 критеріїв ризиковості платника, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 №1165. У зв`язку з цим, Комісією Головного управління ДПС у Львівській області, з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних прийнято рішення від 07.09.2023 №30965 про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»» критеріям ризиковості платника податків на підставі п.8 Критеріїв ризиковості платників податків. Таким чином, з врахуванням дати первинного віднесення Товариства до переліку ризикових платників податку, особливостей господарських операцій які здійснює Товариство, останнє не було позбавлено можливості визначити конкретний перелік документів, який наявний у нього та супроводжує певні операції з тим, щоб подати ці документи з метою виключення з переліку ризикових. Просить суд відмовити в задоволенні позовних вимог.

Представник позивача подав до суду відповідь на відзив в якому вказує, що позивачем надано до контролюючого органу на розгляд комісії документи, що підтверджують факт здійснення господарської діяльності. Вказує, що будь-яких доказів на підтвердження податкової інформації, на підставі якої прийнято оскаржуване рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості, відповідачем до відзиву надано не було, як і не надано доказів того, що відповідач вчиняв будь-які дії, спрямовані на перевірку обставин господарських операцій із вказаними контрагентами, не наведено у зв`язку із чим застосовано коди, які впливають на відповідності підприємства п.8 Критеріїв ризиковості платника податків та на підставі чого здійснено їх застосування. Позивач вважає, що комісія, приймаючи рішення з посиланням на те, що у контролюючих органах наявна податкова інформація, має обґрунтувати, на підставі якої інформації комісія дійшла такого висновку та надати належні, допустимі докази в підтвердження цієї інформації. Позивач також звертає увагу, що висновок контролюючого органу про відповідність позивача критеріям ризиковості платника податку ґрунтується на тому, що серед контрагентів позивача є суб`єкти господарювання, які включені до переліку ризикових. Тобто негативна податкова інформація стосується не господарської діяльності позивача, а його контрагентів. Позивач зазначає, що враховує рішення контролюючого органу від 23.09.2022 №71513, на підставі якого товариство позивача було включено до ризикових платників податків, та із змісту якого неможливо встановити яка ж податкова інформація слугувала підставою до включення товариства позивача в перелік ризикових платників податків. Відтак, приймає надані пояснення представника позивача, що до заяви про виключення товариства із переліку ризикових приєднувався пакет документів на власний розсуд..

Ухвалою суду від 08.03.2024 відмовлено в призначенні судового засідання.

Суд всебічно і повно з`ясував всі фактичні обставини справи, на яких ґрунтуються позовні вимоги та заперечення, об`єктивно оцінив докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті та

встановив:

Рішенням про відповідність / невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 06.03.2023 № 40713, у зв`язку з виявленням обставин та/або отриманням інформації контролюючим органом у процесі поточної діяльності, Товариство з обмеженою відповідальністю ЛТД «ТЕМПО» визнано таким, що відповідає критеріям ризиковості платника податку та віднесено до п. 8 Критеріїв ризиковості платника податку, з підстав: 03 - відсутність необхідних умов та/або обсягів матеріальних ресурсів для виробництва товарів, виконання робіт або надання послуг в обсягах, відображених у податковій накладній/розрахунку коригування (відсутні відомості про об`єкти оподаткування, відсутнє придбання послуг оренди об`єктів оподаткування, послуг транспортування, послуг оренди місць зберігання товарно-матеріальних цінностей, послуг оренди місць зберігання паливно-мастильних матеріалів, тощо), відповідно до поданої до контролюючих органів звітності»; 07 - недостатня чисельність трудових ресурсів, необхідних для здійснення господарської операції в обсягах, зазначених у податковій накладній/розрахунку коригування (за відсутності інформації щодо придбання послуг з виконання робіт, які необхідні для здійснення господарської діяльності).

Відповідачем прийнято рішення за наслідками господарських операцій з постачання/придбання товарів ризиковим контрагентам-покупцям / у ризикових контагентів-постачальників: Товариство з обмеженою відповідальністю «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ», код ЄДРПОУ 34904727; Товариство з обмеженою відповідальністю «СОДІ КОМ», код ЄДРПОУ 33542261.

Позивачем направлено до контролюючого органу ДПС Повідомлення про надання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку від 23.06.2023 на спростування вказаної позиції, відсутності підстав для віднесення позивача до Критеріїв ризиковості платника податку, та докази, в яких зазначено про умови господарських операцій.

До повідомлення про надання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку Товариством додані наступні документи:

Копія Листа від 12.03.2023 вих. № 1203-1 щодо виключення підприємства з переліку «ризикових»;

Копія Договору позички транспортного засобу № 2 від 05.09.2022, укладеного між ОСОБА_1 та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Договору найму (оренди) транспортного засобу, посвідченого приватним нотаріусом Львівського MHO Пшеничною У.В. 08.03.2023 за р. № 335;

Копія Наказу від 01.02.2022 № 220201-1 Про затвердження штатного розпису;

Копія Штатного розпису;

Копія Договору поставки від 17.11.2022 № 221711005, укладеного між ТзОВ ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ «СОДІ КОМ»;

Копія Акту звірки взаємних розрахунків по стану за період 1 квартал 2023 року між ТОВ «СОДІ КОМ» і ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 10.01.2023 № 1;

Копія Рахунку на оплату від 30.01.2023 № 5;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 1;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 2;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 3;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 4;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 5;

Копія Товарно-транспортної накладної від 10.01.2023 № Р1;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 № 9;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023 № Р9;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.01.2023 по 31.03.2023 (ТОВ «СОДІ КОМ»);

Копія Договору поставки від 27.09.2022 № 0922-1, укладеного між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ»;

Копія Акту звірки взаєморозрахунків по стану за період: 13.12.2022 - 31.03.2023 між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТзОВ «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ»;

Копія Рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 27.04.2023 № 1251;

Копія Рахунка на оплату від 13.12.2022 № 348;

Копія Рахунка на оплату від 13.12.2022 № 349;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 458;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р458;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 459;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р459;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 460;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р460;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 461;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р461;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 462;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р462;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 463;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р463;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 464;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р464;

Копія Договору поставки від 05.09.2022 № 05/09/2022, укладеного між ТОВ «ТАЛ-ПЛАСТ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку-фактури від 07.10.2022 № СФ-0000379;

Копія Видаткової накладної від 11.10.2022 № РН-0000795;

Копія Товарно-транспортної накладної від 11.10.2022 № 0000000648;

Копія Рахунку-фактури від 18.10.2022 № СФ-0000390;

Копія Видаткової накладної від 24.10.2022 року № РН-0000845;

Копія Товарно-транспортної накладної від 24.10.2022 № 0000000688;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 07.10.2022 по 18.10.2022 (ТзОВ «ТАЛ-ПЛАСТ»);

Копія Договору від 01.07.2022 року № ПГ-0000031, укладеного між ТОВ «ПРОФІГРУП Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Акту звірки взаємних розрахунків станом на 31.12.2022 між ТОВ «ПРОФІГРУП Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку-фактури від 14.11.2022 № ПГ-0001990;

Копія Видаткової накладної від 14.11.2022 № ПГ-0001814;

Копія Товарно-транспортної накладної від 14.11.2022 № 1814;

Копія Рахунку-фактури від 26.12.2022 № ПГ-0002356;

Копія Рахунку-фактури від 16.12.2022 № ПГ-0002275;

Копія Видаткової накладної від 23.12.2022 № ПГ-0002131;

Копія Товарно-транспортної накладної від 23.12.2022;

Копія Видаткової накладної від 27.12.2022 № ПГ-0002256;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.12.2022;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 14.11.2022 по 27.12.2022 (ТзОВ «ПРОФІГРУП Україна»);

Копія Договору від 03.09.2021 № 030901, укладеного між ТОВ «ОКТАВА ПЛАСТ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату по замовленню від 28.09.2022 № 1820;

Копія Видаткової накладної від 03.10.2022 № 1683;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.10.2022 № Р1683;

Копія Платіжної інструкції від 03.10.2022 № 826;

Копія Договору поставки від 01.09.2021 № 01/09/21-1, укладеного між ТОВ «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПОРІЗКИ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 09.11.2022 № 38;

Копія Видаткової накладної від 06.12.2022 № 123;

Копія Товарно-транспортної накладної від 06.12.2022 № Р123;

Копія Видаткової накладної від 27.10.2022 № 130;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.12.2022 № Р130;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 06.12.2022 по 27.12.2022 (ТОВ «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПОРІЗКИ»);

Копія Договору поставки від 14.11.2022 № 14/11/22, укладеного між ТОВ «ЕЙ-ДЖІ-БІ» та ТзОВ «ЛТЖ «ТЕМПО»;

Копія Рахунка на оплату від 14.11.2022 № 29;

Копія Видаткової накладної від 12.12.2022 № 18;

Копія Товарно-транспортної накладної від 12.12.2022 № Р18;

Копія Платіжної інструкції від 17.11.2022 № 989;

Копія Договору поставки від 05.12.2022 № 051201, укладеного між ТОВ «МАГНЕТО ТРЕЙД» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 № 377;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 № 380;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 № 378;

Копія Видаткової накладної від 05.11.2022 № 381;

Копія Товарно-транспортної накладної від 05.12.2022 № Р380;

Копія Договору поставки товару від 01.12.2022 № 01012022/1, укладеного між ТОВ «ВАЛЬКО» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 06.12.2022 № 4642;

Копія Платіжної інструкції від 06.12.2022 № 1080;

Копія Видаткової накладної від 06.12.2022 № 4163;

Копія Товарно-транспортної накладної від 06.12.2022 № Р4163;

Копія Договору поставки від 02.01.2022 № 020122/1, укладеного між ТзОВ «ТЕРМОПЛАСТ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 23.12.2022 № 5425;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 3697;

Копія Товарно-транспортної накладної від 10.01.2023 № 3697;

Копія Рахунку на оплату від 27.12.2022 № 5475;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 3698;

Копія Товарно-транспортної накладної від 10.01.2023 № 3698;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 27.12.2022 по 27.12.2022 (ТОВ «ТЕРМОПЛАСТ»);

Копія Договору поставки від 05.12.2022 № 051202, укладеного між ТОВ «ФЕМІНА СТАР» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 № 55;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 № 56;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 № 55;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 № 56;

Копія Товарно-транспортної накладної від 05.12.2022 № Р55;

Копія Договору поставки від 17.10.2022 № 1710/1;

Копія Рахунку на оплату від 20.07.2022 № 41;

Копія Видаткової накладної від 20.07.2022 № 45;

Копія Товарно-транспортної накладної від 20.07.2022 № Р45;

Копія Рахунку на оплату від 20.10.2022 № 61;

Копія Видаткової накладної від 03.11.2022 № 67;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.11.2022 № Р67;

Копія Платіжної інструкції від 01.11.2022 року № 916;

Копія Договору купівлі-продажу від 29.06.2022, укладеного між ТОВ «ГРУПА ЗАКУПОВА «ГРЕЙТ ВІКТОРІ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 30.11.2022 № 419;

Копія Видаткової накладної від 12.12.2022 року № 389;

Копія Товарно-транспортної накладної від 12.12.2022 року № Р389;

Копія Рахунку на оплату від 24.11.2022 року № 398;

Копія Видаткової накладної від 24.11.2022 року № 345;

Копія Товарно-транспортної накладної від 24.11.2022 року № Р345;

Копія Платіжної інструкції від 30.11.2022 № 1043;

Копія Платіжної інструкції від 01.12.2022 № 1050;

Копія Рахунку від 27.09.2022 року № CHT/NLV-0026680;

Копія Видаткової накладної від 29.09.2022 № PHK/NLV-0027040;

Копія Товарно-транспортної накладної від 29.09.2022 № 490;

Копія Видаткової накладної від 03.09.2022 № Ррз/NLV-0018723;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.09.2022 № Р440;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 27.09.2022 по 27.09.2022 (ТОВ «НОВА ЛІНІЯ 1»);

Копія Договору поставки від 22.12.2022 № 2212/1, укладеного між ПП «ВІКНОТЕРМ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 22.12.2022 № 267;

Копія Видаткової накладної від 28.12.2022 № 168;

Копія Товарно-транспортної накладної від 28.12.2022 № РФО-168;

Копія Рахунку на оплату від 22.12.2022 № 268;

Копія Видаткової накладної від 28.12.2022 року № 169;

Копія Товарно-транспортної накладної від 28.12.2022 № РФО-169;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 22.12.2022 по 22.12.2022 (ПП «ВІКНОТЕРМ»);

Копія Договору від 02.07.2021 № 02.07.2021, укладеного між ТОВ «ТОПТЕКСТИЛЬ Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 24.11.2022 № 5067;

Копія Видаткової накладної від 17.02.2023 № 519;

Копія Товарно-транспортної накладної від 17.02.2023 № Р519;

Копія Платіжної інструкції від 17.02.2023 року № 372;

Копія Рахунку на оплату від 17.02.2023 року № 32;

Копія Видаткової накладної від 17.02.2023 року № 31;

Копія Товарно-транспортної накладної від 17.02.2023 року № Р31;

Копія Акту звірки взаєморозрахунків по стану за період: 01.01.2023 - 10.05.2023 між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» і ТзОВ « 333 ІНК».

Рішенням про відповідність / невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 13.07.2023 року № 24375, з урахуванням отриманих від платника податку інформації та копій відповідних документів від 23.06.2023 року № 1, Товариство з обмеженою відповідальністю ЛТД «ТЕМПО» визнано таким, що відповідає критеріям ризиковості платника податку та віднесено до п. 8 Критеріїв ризиковості платника податку, з підстав: 12-постачання товарів (послуг) платнику(ам) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку, 13 - придбання товарів (послуг) у платника(ів) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку; ненаданням платником податку копій документів, які можуть свідчити про невідповідність критеріям ризиковості платника податку (первинні документи щодо зберігання, складські документи (інвентаризаційні описи).

Відповідачем прийнято рішення за наслідками господарських операцій з постачання/придбання товарів ризиковим контрагентам-покупцям / у ризикових контрагентів-постачальників: Товариство з обмеженою відповідальністю «АТРІЙ ГРУП», код ЄДРПОУ 43270902; Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОМПОСТАЧ-2021 + », код ЄДРПОУ 44417225; Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА КЛУНІ», код ЄДРПОУ 44411841.

Позивачем направлено до контролюючого органу ДПС Повідомлення про надання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку від 19.07.2023 на спростування вказаної позиції, відсутності підстав для віднесення позивача до Критеріїв ризиковості платника податку, та відповідні докази, в яких зазначено про умови господарських операцій.

До вищезазначеного Повідомлення про надання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку Товариством додані наступні документи:

Копія Листа від 21.07.2023 року вих. № 2 щодо виключення підприємства з переліку «ризикових»;

Копія Договору позички транспортного засобу № 2 від 05.09.2022 року, укладеного між ОСОБА_1 та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Договору найму (оренди) транспортного засобу, посвідченого приватним нотаріусом Львівського MHO Пшеничною У.В. 08.03.2023 за р. № 335;

Копія Наказу від 01.02.2022 року № 220201-1 Про затвердження штатного розпису;

Копія Штатного розпису;

Копія Договору поставки від 17.11.2022 № 221711005, укладеного між ТзОВ ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ «СОДІ КОМ»;

Копія Акту звірки взаємних розрахунків по стану за період 1 квартал 2023 р. між ТОВ «СОДІ КОМ» і ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 10.01.2023 № 1;

Копія Рахунку на оплату від 30.01.2023 № 5;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 1;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 2;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 3;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 4;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 5;

Копія Товарно-транспортної накладної від 10.01.2023 № Р1;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 № 9;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023 № Р9;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.01.2023 по 31.03.2023 (ТОВ «СОДІ КОМ»);

Копія Договору поставки від 27.09.2022 № 0922-1, укладеного між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ»;

Копія Акту звірки взаєморозрахунків по стану за період: 13.12.2022 - 31.03.2023 між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТзОВ «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 13.12.2022 по 31.03.2023 (ТОВ «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ»);

Копія Рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 27.04.2023 № 1251;

Копія Рахунка на оплату від 13.12.2022 № 348;

Копія Рахунка на оплату від 13.12.2022 № 349;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 458;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р458;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 459;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р459;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 460;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р460;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 461;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р461;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 462;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р462;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 463;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р463;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 № 464;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 № Р464;

Копія Договору поставки від 05.09.2022 № 05/09/2022, укладеного між ТОВ «ТАЛ-ПЛАСТ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку-фактури від 07.10.2022 № СФ-0000379;

Копія Видаткової накладної від 11.10.2022 № РН-0000795;

Копія Товарно-транспортної накладної від 11.10.2022 № 0000000648;

Копія Рахунку-фактури від 18.10.2022 № СФ-0000390;

Копія Видаткової накладної від 24.10.2022 № РН-0000845;

Копія Товарно-транспортної накладної від 24.10.2022 № 0000000688;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 07.10.2022 по 18.10.2022 (ТзОВ «ТАЛ-ПЛАСТ»);

Копія Договору від 01.07.2022 № ПГ-0000031, укладеного між ТОВ «ПРОФІГРУП Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Акту звірки взаємних розрахунків станом на 31.12.2022 між ТОВ «ПРОФІГРУП Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку-фактури від 14.11.2022 № ПГ-0001990;

Копія Видаткової накладної від 14.11.2022 № ПГ-0001814;

Копія Товарно-транспортної накладної від 14.11.2022 № 1814;

Копія Рахунку-фактури від 26.12.2022 № ПГ-0002356;

Копія Рахунку-фактури від 16.12.2022 № ПГ-0002275;

Копія Видаткової накладної від 23.12.2022 № ПГ-0002131;

Копія Товарно-транспортної накладної від 23.12.2022;

Копія Видаткової накладної від 27.12.2022 № ПГ-0002256;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.12.2022;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 14.11.2022 по 27.12.2022 (ТзОВ «ПРОФІГРУП Україна»);

Копія Договору від 03.09.2021 № 030901, укладеного між ТОВ «ОКТАВА ПЛАСТ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Платіжної інструкції від 03.10.2022 № 826;

Копія Рахунку на оплату по замовленню від 28.09.2022 № 1820;

Копія Видаткової накладної від 03.10.2022 № 1683;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.10.2022 № Р1683;

Копія Договору поставки від 01.09.2021 № 01/09/21-1, укладеного між ТОВ «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПОРІЗКИ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 06.12.2022 по 27.12.2022 (ТОВ «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПОРІЗКИ»);

Копія Рахунку на оплату від 09.11.2022 № 38;

Копія Видаткової накладної від 06.12.2022 № 123;

Копія Товарно-транспортної накладної від 06.12.2022 № Р123;

Копія Видаткової накладної від 27.10.2022 № 130;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.12.2022 № РІЗО;

Копія Договору поставки від 14.11.2022 № 14/11/22, укладеного між ТОВ «ЕЙ-ДЖІ-БІ» та ТзОВ «ЛТЖ «ТЕМПО»;

Копія Рахунка на оплату від 14.11.2022 № 29;

Копія Видаткової накладної від 12.12.2022 № 18;

Копія Товарно-транспортної накладної від 12.12.2022 № Р18;

Копія Платіжної інструкції від 17.11.2022 № 989;

Копія Договору поставки від 05.12.2022 № 051201, укладеного між ТОВ «МАГНЕТО ТРЕЙД» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 № 377;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 № 380;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 № 378;

Копія Видаткової накладної від 05.11.2022 № 381;

Копія Товарно-транспортної накладної від 05.12.2022 № Р380;

Копія Договору поставки товару від 01.12.2022 № 01012022/1, укладеного між ТОВ «ВАЛЬКО» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 06.12.2022 № 4642;

Копія Платіжної інструкції від 06.12.2022 № 1080;

Копія Видаткової накладної від 06.12.2022 № 4163;

Копія Товарно-транспортної накладної від 06.12.2022 № Р4163;

Копія Договору поставки від 05.12.2022 № 051202, укладеного між ТОВ «ФЕМІНА СТАР» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 № 55;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 № 56;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 № 55;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 № 56;

Копія Товарно-транспортної накладної від 05.12.2022 № Р55;

Копія Договору поставки від 17.10.2022 № 1710/1;

Копія Рахунку на оплату від 20.07.2022 № 41;

Копія Видаткової накладної від 20.07.2022 № 45;

Копія Товарно-транспортної накладної від 20.07.2022 № Р45;

Копія Рахунку на оплату від 20.10.2022 № 61;

Копія Видаткової накладної від 03.11.2022 № 67;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.11.2022 № Р67;

Копія Платіжної інструкції від 01.11.2022 № 916;

Копія Договору поставки від 02.01.2022 № 020122/1, укладеного між ТзОВ «ТЕРМОПЛАСТ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 27.12.2022 по 27.12.2022 (ТОВ «ТЕРМОПЛАСТ»);

Копія Рахунку на оплату від 23.12.2022 № 5425;

Копія Рахунку на оплату від 27.12.2022 № 5475;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 3697;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 № 3698;

Копія Товарно-транспортної накладної від 10.01.2023 № 3697;

Копія Товарно-транспортної накладної від 10.01.2023 № 3698;

Копія Рахунку від 27.09.2022 № CHT/NLV-0026680;

Копія Видаткової накладної від 29.09.2022 № PHK/NLV-0027040;

Копія Товарно-транспортної накладної від 29.09.2022 № 490;

Копія Видаткової накладної від 03.09.2022 № Pp3/NLV-0018723;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.09.2022 № Р440;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 27.09.2022 по 27.09.2022 (ТОВ «НОВА ЛІНІЯ 1»);

Копія Договору поставки від 22.12.2022 № 2212/1, укладеного між ПП «ВІКНОТЕРМ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 22.12.2022 по 22.12.2022 (ПП «ВІКНОТЕРМ»);

Копія Рахунку на оплату від 22.12.2022 № 267;

Копія Видаткової накладної від 28.12.2022 № 168;

Копія Товарно-транспортної накладної від 28.12.2022 № РФО-168;

Копія Рахунку на оплату від 22.12.2022 № 268;

Копія Видаткової накладної від 28.12.2022 № 169;

Копія Товарно-транспортної накладної від 28.12.2022 № РФО-169;

Копія Договору купівлі-продажу від 29.06.2022 року, укладеного між ТОВ «ГРУПА ЗАКУПОВА «ГРЕЙТ ВІКТОРІ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 30.11.2022 № 419;

Копія Видаткової накладної від 12.12.2022 № 389;

Копія Товарно-транспортної накладної від 12.12.2022 № Р389;

Копія Рахунку на оплату від 24.11.2022 № 398;

Копія Видаткової накладної від 24.11.2022 № 345;

Копія Товарно-транспортної накладної від 24.11.2022 № Р345;

Копія Платіжної інструкції від 30.11.2022 № 1043;

Копія Платіжної інструкції від 01.12.2022 № 1050;

Копія Договору поставки від 27.01.2023 № 03-27/01, укладеного між ТОВ «АЛЬФА КЛУНІ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 № 24;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023 № Р24;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 № 25;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023;

Копія Договору поставки від 31.01.2023 № 3101/2, укладеного між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ «СМВ ГРУП Україна»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.03.2023 по 03.03.2023 (ТОВ «СМВ ГРУП Україна»);

Копія Рахунку на оплату від 31.01.2023 № 13;

Копія Видаткової накладної від 16.02.2023 № 29;

Копія Товарно-транспортної накладної від 16.02.2023 № Р29;

Копія Видаткової накладної від 16.02.2023 № 30;

Копія Товарно-транспортної накладної від 16.02.2023 № РЗО;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за січень 2023 р. - лютий 2023 року;

Копія Рахунку на оплату від 30.01.2023 № 8;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 № 8;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023 № Р8;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.01.2023 по 30.07.2023 (ТОВ «ПРОМПОСТАЧ 2021 + »);

Копія Рахунку на оплату від 26.12.2022 № 335;

Копія Видаткової накладної від 27.12.2022 № 335;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.12.2022 № Р335;

Копія Рахунку на оплату від 03.01.2023 № 2;

Копія Видаткової накладної від 03.01.2023 № 2;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.01.2023;

Копія Рахунку на оплату від 12.01.2023 № 9;

Копія Видаткової накладної від 12.01.2023 № 10 ;

Копія Товарно-транспортної накладної від 12.01.2023;

Копія Рахунку на оплату від 17.01.2023 № 15;

Копія Видаткової накладної від 17.01.2023 № 15;

Копія Товарно-транспортної накладної від 17.01.2023 № Р15;

Копія Рахунку на оплату від 26.01.2023 № 25;

Копія Видаткової накладної від 27.01.2023 № 25;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.01.2023 № Р25;

Копія Платіжної інструкції від 30.12.2022 року № 334;

Копія Платіжної інструкції від 24.02.2023 року № 383;

Копія Платіжної інструкції від 20.01.2023 року № 344;

Копія Платіжної інструкції від 20.01.2023 року № 345;

Копія Платіжної інструкції від 20.01.2023 року № 343;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за 30.01.2023 - 03.02.2023;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за 30.01.2023 - 03.02.2023;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за 30.01.2023 - 03.02.2023;

Копія Договору поставки від 23.01.2023 № 23.01./23, укладеного між ТОВ «АТРІЙ ГРУП» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 31.01.2023 № 16;

Копія Видаткової накладної від 02.02.2023 № 19;

Копія Товарно-транспортної накладної від 02.02.2023 № 18;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.01.2023 по 30.07.2023 (ТОВ «АТРІЙ-ГРУП»);

Копія Рахунку на оплату від 26.01.2023 № 222;

Копія Рахунку на оплату від 26.01.2023 № 224;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 26.01.2023 по 26.01.2023 (ТОВ «ТЕРМОПЛАСТ М»);

Копія Видаткової накладної від 03.04.2023 № 4551;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.04.2023 № 4551;

Копія Видаткової накладної від 13.03.2023 № 4549;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.03.2023 № 4549;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за 30.01.2023 - 03.02.2023;

Копія Повідомлення про об`єкти оподаткування або об`єкти, пов`язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність від 18.04.2023;

Копія Повідомлення про об`єкти оподаткування або об`єкти, пов`язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність від 16.03.2023;

Копія Договору від 02.07.2021 №1.02.07.2021, укладеного між ТОВ «ТОПТЕКСТИЛЬ Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Товарно-транспортної накладної від 17.02.2023 № Р31;

Копія Рахунку на оплату від 17.02.2023 № 32;

Копія Видаткової накладної від 17.02.2023 № 31;

Копія Рахунку на оплату від 24.11.2022 № 5067;

Копія Видаткової накладної від 17.02.2023 № 519;

Копія Товарно-транспортної накладної від 17.02.2023 № Р519;

Копія Платіжної інструкції від 17.02.2023 № 372;

Копія Договору поставки від 04.01.2022 № 220401, укладеного між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ « 333 ІНК»;

Копія Акту звірки взаєморозрахунків по стану за період: 01.01.2023 - 10.05.2023 між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» і ТзОВ « 333 ІНК»;

Копія Платіжної інструкції від 07.07.2023 № 583;

Копія Платіжної інструкції від 21.07.2023 № 611.

Рішенням про відповідність / невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 08.08.2023 року № 27824, з урахуванням отриманих від платника податку інформації та копій відповідних документів від 19.07.2023 року № 2, Товариство з обмеженою відповідальністю ЛТД «ТЕМПО» визнано таким, що відповідає критеріям ризиковості платника податку та віднесено до п. 8 Критеріїв ризиковості платника податку, з підстав: 12-постачання товарів (послуг) платнику(ам) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку, 13 - придбання товарів (послуг) у платника(ів) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку; ненаданням платником податку копій документів, які можуть свідчити про невідповідність критеріям ризиковості платника податку (первинні документи щодо зберігання, складські документи (інвентаризаційні описи).

Відповідачем прийнято рішення за наслідками господарських операцій з постачання/придбання товарів ризиковим контрагентам-покупцям / у ризикових контагентів-постачальників: Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОМПОСТАЧ-2021 + », код ЄДРПОУ 44417225; Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА КЛУНІ», код ЄДРПОУ 44411841.

Позивачем направлено до контролюючого органу ДПС Повідомлення про надання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку від 30.08.2023 року на спростування вказаної позиції, відсутності підстав для віднесення позивача до Критеріїв ризиковості платника податку, та відповідні докази, в яких зазначено про умови господарських операцій.

До вищезазначеного Повідомлення про надання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку Товариством додані наступні документи:

Копія Пояснення від 29.08.2023 року вих. № 3 щодо виключення підприємства з переліку «ризикових»;

Копія Договору позички транспортного засобу № 2 від 05.09.2022 року, укладеного між ОСОБА_1 та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Договору найму (оренди) транспортного засобу, посвідченого приватним нотаріусом Львівського MHO Пшеничною У.В. 08.03.2023 року за р. № 335;

Копія Штатного розпису (вводиться в дію з 01 червня 2023 року);

Копія Договору поставки від 17.11.2022 року № 221711005, укладеного між ТзОВ ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ «СОДІ КОМ»;

Копія Акту звірки взаємних розрахунків по стану за період 1 квартал 2023 р. між ТОВ «СОДІ КОМ» і ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.01.2023 по 31.03.2023 (ТОВ «СОДІ КОМ»);

Копія Рахунку на оплату від 10.01.2023 року № 1;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 року № 1;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 року № 2;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 року № 3;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 року № 4;

Копія Видаткової накладної від 10.01.2023 року № 5;

Копія Товарно-транспортної накладної від 10.01.2023 року № Р1;

Копія Рахунку на оплату від 30.01.2023 року № 5;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 року № 9;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023 року № Р9;

Копія Договору поставки від 27.09.2022 року № 0922-1, укладеного між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ»;

Копія Акту звірки взаєморозрахунків по стану за період: 13.12.2022 - 31.03.2023 між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТзОВ «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 13.12.2022 по 31.03.2023 (ТОВ «ГАЛИЦЬКА КАБЕЛЬНА КОМПАНІЯ»);

Копія Рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 27.04.2023 року № 1251;

Копія Рахунка на оплату від 13.12.2022 року № 348;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 458;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р458;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 459;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р459;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 460;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р460;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 461;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р461;

Копія Рахунка на оплату від 13.12.2022 року № 349;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 462;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р462;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 463;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р463;

Копія Видаткової накладної від 13.12.2022 року № 464;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.12.2022 року № Р464;

Копія Договору поставки від 05.09.2022 року № 05/09/2022, укладеного між ТОВ «ТАЛ-ПЛАСТ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 07.10.2022 по 18.10.2022 (ТзОВ «ТАЛ-ПЛАСТ»);

Копія Рахунку-фактури від 07.10.2022 року № СФ-0000379;

Копія Видаткової накладної від 11.10.2022 року № РН-0000795;

Копія Товарно-транспортної накладної від 11.10.2022 року № 0000000648;

Копія Рахунку-фактури від 18.10.2022 року № СФ-0000390;

Копія Видаткової накладної від 24.10.2022 року № РН-0000845;

Копія Товарно-транспортної накладної від 24.10.2022 року № 0000000688;

Копія Договору від 01.07.2022 року № ПГ-0000031, укладеного між ТОВ «ПРОФІГРУП

Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Акту звірки взаємних розрахунків станом на 31.12.2022 між ТОВ «ПРОФІГРУП Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 14.11.2022 по 27.12.2022 (ТзОВ «ПРОФІГРУП Україна»);

Копія Рахунку-фактури від 14.11.2022 року № ПГ-0001990;

Копія Видаткової накладної від 14.11.2022 року № ПГ-0001814; Копія Товарно-транспортної накладної від 14.11.2022 року № 1814;

Копія Видаткової накладної від 23.12.2022 року № ПГ-0002131; Копія Товарно-транспортної накладної від 23.12.2022 року; Копія Видаткової накладної від 27.12.2022 року № ПГ-0002256; Копія Товарно-транспортної накладної від 27.12.2022 року;

Копія Рахунку-фактури від 26.12.2022 року № ПГ-0002356;

Копія Рахунку-фактури від 16.12.2022 року № ПГ-0002275;

Копія Договору від 03.09.2021 року № 030901, укладеного між ТОВ «ОКТАВА ПЛАСТ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Платіжної інструкції від 03.10.2022 року № 826;

Копія Рахунку на оплату по замовленню від 28.09.2022 року № 1820;

Копія Видаткової накладної від 03.10.2022 року № 1683;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.10.2022 року № Р1683;

Копія Договору поставки від 01.09.2021 року № 01/09/21-1, укладеного між ТОВ «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПОРІЗКИ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 06.12.2022 по 27.12.2022 (ТОВ «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПОРІЗКИ»);

Копія Рахунку на оплату від 09.11.2022 року № 38;

Копія Видаткової накладної від 06.12.2022 року № 123;

Копія Товарно-транспортної накладної від 06.12.2022 року № Р123;

Копія Видаткової накладної від 27.10.2022 року № 130;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.12.2022 року № Р130;

Копія Договору поставки від 14.11.2022 року № 14/11/22, укладеного між ТОВ «ЕЙ-ДЖІ-БІ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Платіжної інструкції від 17.11.2022 року № 989;

Копія Договору поставки від 05.12.2022 року № 051201, укладеного між ТОВ «МАГНЕТО ТРЕЙД» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 року № 377;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 року № 380;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 року № 378;

Копія Видаткової накладної від 05.11.2022 року № 381;

Копія Товарно-транспортної накладної від 05.12.2022 року № Р380;

Копія Договору поставки товару від 01.12.2022 року № 01012022/1, укладеного між ТОВ «ВАЛЬКО» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Видаткової накладної від 06.12.2022 року № 4163;

Копія Товарно-транспортної накладної від 06.12.2022 року № Р4163;

Копія Рахунку на оплату від 06.12.2022 року № 4642;

Копія Платіжної інструкції від 06.12.2022 року № 1080;

Копія Договору поставки від 05.12.2022 року № 051202, укладеного між ТОВ «ФЕМІНА СТАР» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 року № 55;

Копія Рахунку на оплату від 05.12.2022 року № 56;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 року № 55;

Копія Видаткової накладної від 05.12.2022 року № 56;

Копія Товарно-транспортної накладної від 05.12.2022 № Р55;

Копія Договору поставки від 17.10.2022 року № 1710/1;

Копія Рахунку на оплату від 20.07.2022 року № 41;

Копія Видаткової накладної від 20.07.2022 року № 45;

Копія Товарно-транспортної накладної від 20.07.2022 року № Р45;

Копія Рахунку на оплату від 20.10.2022 року № 61;

Копія Видаткової накладної від 03.11.2022 року № 67;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.11.2022 року № Р67;

Копія Платіжної інструкції від 01.11.2022 року № 916;

Копія Договору поставки від 27.01.2023 року № 03-27/01, укладеного між ТОВ «АЛЬФА КЛУНІ» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 року № 24;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023 № Р24;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 року № 25;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023;

Копія Договору поставки від 31.01.2023 року № 3101/2, укладеного між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ «СМВ ГРУП Україна»;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.03.2023 по 03.03.2023 (ТОВ «СМВ ГРУП Україна»);

Копія Рахунку на оплату від 31.01.2023 року № 13;

Копія Видаткової накладної від 16.02.2023 року № 29;

Копія Товарно-транспортної накладної від 16.02.2023 № Р29;

Копія Видаткової накладної від 16.02.2023 року № 30;

Копія Товарно-транспортної накладної від 16.02.2023 року № Р30;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за січень 2023 р. - лютий 2023 року;

Копія Рахунку на оплату від 30.01.2023 року № 8;

Копія Видаткової накладної від 30.01.2023 року № 8;

Копія Товарно-транспортної накладної від 30.01.2023 року № Р8;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.01.2023 по 30.07.2023 (ТОВ «ПРОМПОСТАЧ 2021 + »);

Копія Рахунку на оплату від 26.12.2022 року № 335;

Копія Видаткової накладної від 27.12.2022 року № 335;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.12.2022 року № Р335;

Копія Рахунку на оплату від 03.01.2023 року № 2;

Копія Видаткової накладної від 03.01.2023 року № 2;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.01.2023 року;

Копія Рахунку на оплату від 12.01.2023 року № 9;

Копія Видаткової накладної від 12.01.2023 року № 10 ;

Копія Товарно-транспортної накладної від 12.01.2023 року;

Копія Рахунку на оплату від 17.01.2023 року № 15;

Копія Видаткової накладної від 17.01.2023 року № 15;

Копія Товарно-транспортної накладної від 17.01.2023 року № Р15;

Копія Рахунку на оплату від 26.01.2023 року № 25;

Копія Видаткової накладної від 27.01.2023 № 25;

Копія Товарно-транспортної накладної від 27.01.2023 року № Р25;

Копія Платіжної інструкції від 30.12.2022 року № 334;

Копія Платіжної інструкції від 24.02.2023 року № 383;

Копія Платіжної інструкції від 20.01.2023 року № 344;

Копія Платіжної інструкції від 20.01.2023 року № 345;

Копія Платіжної інструкції від 20.01.2023 року № 343;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за 30.01.2023 - 03.02.2023;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за 30.01.2023 - 03.02.2023;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за 30.01.2023 - 03.02.2023;

Копія Договору поставки від 23.01.2023 року № 23.01./23, укладеного між ТОВ «АТРІЙ ГРУП» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 31.01.2023 року № 16;

Копія Видаткової накладної від 02.02.2023 року № 19;

Копія Товарно-транспортної накладної від 02.02.2023 року № 18;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 01.01.2023 по 30.07.2023 (ТОВ «АТРІЙ-ГРУП»);

Копія Рахунку на оплату від 26.01.2023 року № 222;

Копія Рахунку на оплату від 26.01.2023 року № 224;

Копія Виписки по рахунку ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» в AT «Райффайзен Банк» за період з 26.01.2023 по 26.01.2023 (ТОВ «ТЕРМОПЛАСТ М»);

Копія Видаткової накладної від 03.04.2023 року № 4551;

Копія Товарно-транспортної накладної від 03.04.2023 року № 4551;

Копія Видаткової накладної від 13.03.2023 року № 4549;

Копія Товарно-транспортної накладної від 13.03.2023 року № 4549;

Копія Оборотно-сальдової відомості по рахунку 281 за 30.01.2023 - 03.02.2023;

Копія Повідомлення про об`єкти оподаткування або об`єкти, пов`язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність від 18.04.2023;

Копія Повідомлення про об`єкти оподаткування або об`єкти, пов`язані оподаткуванням або через які провадиться діяльність від 16.03.2023;

Копія Договору від 02.07.2021 № 1.02.07.2021, укладеного між ТОВ «ТОПТЕКСТИЛЬ Україна» та ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО»;

Копія Рахунку на оплату від 24.11.2022 року № 5067;

Копія Видаткової накладної від 17.02.2023 року № 519;

Копія Товарно-транспортної накладної від 17.02.2023 року № Р519;

Копія Платіжної інструкції від 17.02.2023 року № 372;

Копія Договору поставки від 04.01.2022 року № 220401, укладеного між ТзОВ «ЛТД «ТЕМПО» та ТОВ « 333 ІНК»;

Копія Платіжної інструкції від 21.07.2023 року № 611.

Копія Рахунку на оплату від 17.02.2023 року № 32;

Копія Товарно-транспортної накладної від 17.02.2023 року № Р31;

Копія Платіжної інструкції від 07.07.2023 року № 583;

Рішенням про відповідність / невідповідність платника податку на додану вартість^ критеріям ризиковості платника податку від 07.09.2023 року № 30965, з урахуванням отриманих від платника податку інформації та копій відповідних документів від 29.08.2023 року № 3, Товариство з обмеженою відповідальністю ЛТД «ТЕМПО» визнано таким, що відповідає критеріям ризиковості платника податку та віднесено до п. 8 Критеріїв ризиковості платника податку, з підстав: 12-постачання товарів (послуг) платнику(ам) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку, 13 - придбання товарів (послуг) у платника(ів) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку; ненаданням платником податку копій документів, які можуть свідчити про невідповідність критеріям ризиковості платника податку (первинні документи щодо зберігання, складські документи (інвентаризаційні описи), 9 - відсутня/анульована ліцензія, видана органами ліцензування, які засвідчують право платника податку на виробництво та/або торгівлю підакцизними товарами (продукцією), визначеними підпунктами 215.3.1, 215.3.2, 215.3.3 прим. 1 та 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу України.

Відповідачем прийнято рішення за наслідками господарських операцій з постачання/придбання товарів ризиковим контрагентам-покупцям/у ризикових контагентів-постачальників: Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОМПОСТАЧ-2021+», код ЄДРПОУ 44417225; Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА КЛУНІ», код ЄДРПОУ 44411841.

Позивач не погоджується з прийнятим рішенням відповідача, вважає такими, що не відповідає законодавству України та не ґрунтуються на результатах аналізу наданих документів платника податків.

При вирішенні спору суд керувався наступним.

Спеціальним законом з питань оподаткування, який встановлює порядок погашення зобов`язань юридичних або фізичних осіб перед бюджетами та державними цільовими фондами з податків і зборів (обов`язкових платежів), нарахування і сплати пені та штрафних санкцій, що застосовуються до платників податків, визначені заходи, які вживаються контролюючим органом з метою погашення платниками податків податкового боргу є Податковий кодекс України (далі ПК України).

Відповідно до підпункту "б" пункту 185.1 статті 185 Податкового кодексу України (далі - ПК України) об`єктом оподаткування є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 вказаного Кодексу.

Згідно з пунктом 187.1 статті 187 ПК України датою виникнення податкових зобов`язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше: а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку; б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів - дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

Положеннями пункту 201.1 статті 201 ПК України передбачено, що на дату виникнення податкових зобов`язань платник податку зобов`язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних у встановлений вказаним Кодексом термін.

Згідно з пунктом 201.10 статті 201 ПК України при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку продавець товарів/послуг зобов`язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою.

Податкова накладна та/або розрахунок коригування до неї, складені та зареєстровані після 1 липня 2017 року в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг достатньою підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту, та не потребує будь-якого іншого додаткового підтвердження.

Якщо надіслані податкові накладні/розрахунки коригування сформовано з порушенням вимог, передбачених пунктом 201.1 вказаної статті та/або пунктом 192.1 статті 192 вказаного Кодексу, а також у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування відповідно до пункту 201.16 вказаної статті, протягом операційного дня продавцю/покупцю надсилається квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі про неприйняття їх в електронному вигляді або зупинення їх реєстрації із зазначенням причин.

Квитанція про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування надсилається одночасно продавцю та покупцю платнику податку.

Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних встановлюється Кабінетом Міністрів України. Покупець має право звіряти дані отриманої податкової накладної на відповідність із даними Єдиного реєстру податкових накладних.

Згідно з пунктом 201.16 статті 201 ПК України реєстрація податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних може бути зупинена в порядку та на підставах, визначених Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165 затверджено Порядок зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - Порядок № 1165).

Згідно з пунктом 3 Порядку № 1165 податкові накладні/ розрахунки коригування (крім розрахунків коригування, складених у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, та розрахунків коригування, складених на неплатника податку), що подаються для реєстрації в Реєстрі, перевіряються щодо відповідності ознакам безумовної реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

Відповідно до пункту 6 Порядку № 1165 у разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платник податку, яким складено податкову накладну/розрахунок коригування, відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку, реєстрація таких податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється. Питання відповідності/невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку розглядається комісією регіонального рівня.

У разі встановлення відповідності платника податку хоча б одному з критеріїв ризиковості платника податку комісією регіонального рівня приймається рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку. Включення платника податку до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, здійснюється в день проведення засідання комісії регіонального рівня та прийняття відповідного рішення. Платник податку отримує рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку через електронний кабінет у день прийняття такого рішення. У рішенні зазначається підстава, відповідно до якої встановлено відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Комісією регіонального рівня розглядається питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, у разі виявлення обставин та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку. У разі виявлення обставин та/або отримання інформації, визначених абзацом сьомим цього пункту, та прийняття комісією регіонального рівня рішення про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку платник податку отримує таке рішення в електронному кабінеті в день його прийняття.

Документами, необхідними для розгляду питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, можуть бути: договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти, з додатками до них; договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлено повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для здійснення операції; первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявних типових форм та галузевої специфіки, накладні; розрахункові документи та/або банківські виписки з особових рахунків; документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачено договором та/або законодавством; інші документи, що підтверджують невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Інформацію та копії документів, подані платником податку, комісія регіонального рівня розглядає протягом семи робочих днів, що настають за датою їх надходження, та приймає відповідне рішення. За результатами розгляду інформації та копій документів комісією регіонального рівня приймається рішення про відповідність/невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку, яке платник податку отримує в електронному кабінеті у день його прийняття.

Виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, здійснюється в день проведення засідання комісії регіонального рівня та прийняття відповідного рішення. Якщо комісією регіонального рівня протягом семи робочих днів, що настають за датою надходження зазначеної інформації та документів, не прийнято відповідного рішення, платник податку виключається з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку. У разі надходження до контролюючого органу відповідного рішення суду, яке набрало законної сили, комісія регіонального рівня виключає платника податку з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку. Комісія регіонального рівня постійно проводить моніторинг щодо відповідності/невідповідності платників податку критеріям ризиковості платника податку.

Додатком 4 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165, затверджено форму рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку.

За результатами розгляду інформації та копій документів комісією регіонального рівня приймається рішення про відповідність/невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку, яке платник податку отримує в електронному кабінеті у день його прийняття (додаток 4).

Виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, здійснюється в день проведення засідання комісії регіонального рівня та прийняття відповідного рішення.

Якщо комісією регіонального рівня протягом семи робочих днів, що настають за датою надходження зазначеної інформації та документів, не прийнято відповідного рішення, платник податку виключається з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

У разі надходження до контролюючого органу відповідного рішення суду, яке набрало законної сили, комісія регіонального рівня виключає платника податку з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Критерії ризиковості платника податку на додану вартість зазначено у Додатку №1 до Порядку № 1165, а саме:

1. Платника податку на додану вартість (далі - платник податку) зареєстровано (перереєстровано) на підставі недійсних (втрачених, загублених) та підроблених документів згідно з інформацією, наявною в контролюючих органах.

2. Платника податку зареєстровано (перереєстровано) в органах державної реєстрації фізичними особами з подальшою передачею (оформленням) у володіння чи управління неіснуючим, померлим, безвісти зниклим особам згідно з інформацією, наявною в контролюючих органах.

3. Платника податку зареєстровано (перереєстровано) в органах державної реєстрації фізичними особами, що не мали наміру провадити фінансово-господарської діяльності або здійснювати повноваження, згідно з інформацією, наданою такими особами.

4. Платника податку зареєстровано (перереєстровано) та ним проваджено фінансово-господарську діяльність без відома і згоди його засновників і призначених у законному порядку керівників згідно з інформацією, наданою такими засновниками та/або керівниками.

5. Платник податку - юридична особа не має відкритих рахунків у банківських установах, крім рахунків в органах Казначейства (крім бюджетних установ).

6. Платником податку не подано контролюючому органу податкової звітності з податку на додану вартість за два останніх звітних (податкових) періоди всупереч нормам підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 та абзацу першого пункту 49.2 і пункту 49.18 статті 49 ПК.

7. Платником податку на прибуток підприємств не подано контролюючому органу фінансової звітності за останній звітний період всупереч нормам підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 та пункту 46.2 статті 46 ПК.

8. У контролюючих органах наявна податкова інформація, яка стала відома у процесі провадження поточної діяльності під час виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій, що визначає ризиковість здійснення господарської операції, зазначеної в поданих для реєстрації податковій накладній/розрахунку коригування.

У додатку 4 до Порядку № 1165 зазначено, що рішення про відповідність/невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.

Аналіз приписів Порядку №1165 дає підстави для висновку, що право комісії регіонального рівня щодо розгляду питання про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку самостійно ініціювати процедуру розгляду вказаного питання лише з підстав наявності податкової інформації вказаним Порядком не передбачено, а відповідно до пункту 6 Порядку №1165 виявлення обставин та/або отримання інформації може бути самостійною підставою тільки для розгляду комісією регіонального рівня питання виключення платника податку з переліку платників, а не щодо включення його до такого переліку.

До аналогічних висновків дійшов Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду у постанові від 23 червня 2022 року у справі № 640/6130/20, який в силу приписів частини 5 статті 242 Кодексу адміністративного судочинства України та частини 6 статті 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» враховуються апеляційним судом під час вирішення цього спору.

Критерії ризиковості платника податків на додану вартість викладено у Додатку 1 до Порядку № 1165, відповідно до яких таким критерієм є, зокрема:

« 8. У контролюючих органах наявна податкова інформація, яка стала відома у процесі провадження поточної діяльності під час виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій, що визначає ризиковість здійснення господарської операції, зазначеної в поданих для реєстрації податковій накладній/розрахунку коригування.»

Отже законодавцем установлена певна послідовність прийняття рішення про відповідність платника податку на додану вартість Критеріям ризиковості платника податку на додану вартість.

Рішенню Комісії щодо відповідності платника податку Критеріям ризиковості платника податку на додану вартість має передувати складання та направлення таким платником податкової накладної/розрахунку коригування, за наслідками чого здійснюється моніторинг платника податку, податкової накладної/розрахунку коригування.

Відповідно становленню наявності у контролюючих органах податкової інформації, що визначає ризиковість здійснення господарської операції, яка стала відома контролюючому органу у процесі провадження поточної діяльності під час виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій, має передувати моніторинг податкової накладної/розрахунку коригування, поданої для реєстрації.

Отже, питання відповідності підприємства Критеріям ризиковості платника ПДВ має розглядатись Комісією регіонального рівня за наслідками подання товариством для реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування та моніторингу платника податку і податкової накладної/розрахунку коригування, що направлена для реєстрації.

При цьому моніторинг проводиться в автоматизованому порядку.

Судом із змісту оскаржуваного рішення 07.09.2023 року № 30965 встановлено, що комісією ГУ ДПС у Львівській області прийнято рішення про відповідність позивача Критеріям ризиковості платника податку на додану вартість не за наслідками подання податкової накладної/розрахунку коригування для реєстрації, що має передувати моніторингу платника податку, моніторингу такої накладної/розрахунку коригування.

Фактично, таке рішення прийнято у зв`язку з наявною податковою інформацією, що отримана з баз даних ДПС під час виконання функцій контролю, а не за наслідками подання останнім податкової накладної/ розрахунку коригування для реєстрації.

З урахуванням викладеного суд дійшов висновку, що оскаржуване рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку, яким Товариство з обмеженою відповідальністю "ЛТД "Темпо" віднесено до ризикових, прийнято не за наслідками подання останнім податкової накладної/розрахунку коригування для реєстрації, що суперечить положенням Порядку № 1165.

Такай висновок судом зроблений з урахуванням висновку Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду викладеному у постанові від 23 червня 2022 року у справі № 640/6130/20, який в силу приписів частини 5 статті 242 Кодексу адміністративного судочинства України та частини 6 статті 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» враховуються судом під час вирішення цього спору.

Відповідно до ст. 77 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд, згідно ст. 90 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об`єктивному дослідженні.

Суд зазначає, що будь-яких належних та допустимих доказів на підтвердження податкової інформації, на підставі якої прийняте оскаржуване рішення про включення позивача до переліку ризикових платників податків, відповідачем надано не було, а відповідно відповідач не довів наявність обґрунтованих підстав для віднесення позивача до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості відповідно до пункту 8 Критеріїв ризиковості.

Відповідачем не деталізовано податкову інформацію, визначену у п.8 «Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 за №1165, на підставі якої прийнято оскаржуване рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку.

Загальними вимогами, які висуваються до акту індивідуальної дії, як акта правозастосування, є його обґрунтованість та вмотивованість, тобто наведення податковим органом конкретних підстав його прийняття (фактичних і юридичних), а також переконливих і зрозумілих мотивів його прийняття.

Суд зауважує, що комісія контролюючого органу, приймаючи рішення з посиланням на те, що у контролюючих органах наявна податкова інформація, яка стала відома у процесі провадження поточної діяльності під час виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій, що визначає ризиковість здійснення господарської операції, має обґрунтувати суду, на підставі якої інформації комісія дійшла такого висновку та надати належні, допустимі докази в підтвердження цієї інформації. Такий висновок міститься у постанові Верховного Суду від 30.01.2021 (справа №340/1098/20).

Суд зазначає, що твердження податкового органу про ризиковість контрагентів сама по собі не може слугувати підставою для настання негативних наслідків для платника податків.

Віднесення позивача до ризикових платників з тих підстав, що підприємство мало господарські відносини з платниками податків, по відношенню до яких податковим органом прийнято рішення про відповідність останніх критеріям ризиковості, є неспроможним аргументом, адже поширення на позивача "ризиковості" через відносини з іншими "ризиковими" платниками податків суперечить базовим принципам та основам податкового законодавства, принципу індивідуальної відповідальності. Зокрема, настання визначеної законом відповідальності повинно відбуватися у разі порушення податкового законодавства безпосередньо платником податків.

Вказаний підхід застосовано також і Європейським судом з прав людини, який у справах «Булвес» АД проти Болгарії» (2009 рік, заява № 3991/03), «Бізнес Супорт Центр» проти Болгарії» (2010 рік, заява № 6689/03), «Компанія «Вестберґа таксі Актіеболаґ» та Вуліч проти Швеції» (заява № 36985/97), «Полторацький проти України» від 29.04.2003 (заява № 38812/97), дійшов висновку про правило «індивідуальної юридичної відповідальності», тобто платник податків не повинен нести відповідальності за порушення, допущені його контрагентами.

Отже, Європейський суд з прав людини однозначно вказав на правило індивідуальної відповідальності платника податків. Це означає, що добросовісний платник податків не має зазнавати негативних наслідків через порушення законодавства його контрагентом.

Відтак, віднесення позивача до ризикових платників з тих підстав, що підприємство мало господарські стосунки із платником податків, по відношенню до якого податковим органом прийнято рішення про відповідність останнього критеріям ризиковості, суд не бере до уваги.

Поширення на позивача «ризиковості» через стосунки з іншим «ризиковими» платниками податків суперечить базовим принципам та основам податкового законодавства. Зокрема настання визначеної законом відповідальності повинно відбуватися у разі порушення податкового законодавства безпосередньо платником податків, якого притягнуто до відповідальності.

Щодо посилання відповідачів на постачання позивачем товарів ризиковим суб`єктам господарювання, суд зазначає, що норми податкового законодавства не ставлять у залежність достовірність даних податкового обліку платника податків від дотримання податкової дисципліни його контрагентами, якщо цей платник (покупець) мав реальні витрати у зв`язку з придбанням товарів (робіт, послуг), призначених для використання у його господарській діяльності. Порушення певними постачальниками товару (робіт, послуг) у ланцюгу постачання вимог податкового законодавства чи правил ведення господарської діяльності не може бути підставою для висновку про порушення покупцем товару (робіт, послуг) вимог закону щодо формування витрат та податкового кредиту, тому платник податків (покупець товарів (робіт, послуг)) не повинен зазнавати негативних наслідків, зокрема у вигляді позбавлення права на формування витрат чи податкового кредиту, за можливу неправомірну діяльність його контрагента за умови, якщо судом не було встановлено фактів, які свідчать про обізнаність платника податків щодо такої поведінки контрагента та злагодженість дій між ними.

Саме така правова позиція викладена у постанові Великої Палати Верховного Суду від 07.07.2022 у справі № 160/3364/19.

Термін «добросовісний платник», яке вживається у сфері податкових правовідносинах, не передбачає виникнення у платника додаткового обов`язку з контролю за дотриманням його постачальниками правил оподаткування, а сам платник не наділений повноваженнями податкового контролю для виконання функцій, покладених на податкові органи, а тому не може володіти інформацією відносно виконання контрагентами податкових зобов`язань. А відтак платник не може зазнавати негативних наслідків внаслідок діянь інших осіб, що перебувають поза межами його впливу.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду у постанові від 20.08.2019 р. у справі № 2540/3009/18 зазначив: «...Здійснення моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків є превентивним заходом, спрямованим на убезпечення від безпідставного формування податкового кредиту за операціями, що не підтверджені первинними документами або підтверджені платником податку копіями документів, які складені з порушенням законодавства. Здійснення моніторингу не повинно підміняти за своїм змістом проведення податкових перевірок як способу реалізації владних управлінських функцій податкового органу».

Європейським Судом з прав людини у рішенні по справі "Суомінен проти Фінляндії" від 01.07.2003 року вказано, що орган влади зобов`язаний виправдати свої дії, навівши обґрунтування своїх рішень.

Отже, рішення суб`єкта владних повноважень повинно ґрунтуватися на оцінці усіх фактів та обставин, що мають значення. Мають значення, як правило, ті обставини, які передбачені нормою права, що застосовується. Суб`єкт владних повноважень повинен врахувати усі ці обставини, тобто надати їм правову оцінку: прийняти до уваги або відхилити. У разі відхилення певних обставин висновки повинні бути мотивованими, особливо, коли має місце несприятливе для особи рішення.

За встановлених обставин справи, суд дійшов висновку про порушення відповідачем порядку прийняття рішення, а також вимог щодо його обґрунтованості.

Окрім того, всі сумніви та протиріччя контролюючого органу щодо дотримання позивачем вимог податкового законодавства України під час здійснення господарської діяльності повинні досліджуватися шляхом проведення перевірок такого платника податків, за умови наявності підстав для її проведення визначених ПК України, а не шляхом визнання його «ризиковим» та фактично припинення господарської діяльності у зв`язку з неможливістю здійснювати реєстрацію податкових накладних та гарантування виконання своїх зобов`язань перед контрагентами (зокрема в частині реєстрації податкових накладних).

Отже, відповідачем в оскаржуваному рішенні не доведено, що існують підстави для застосування до позивача пункту 8 критеріїв ризиковості платників податку з відповідними наслідками для позивача у вигляді внесення до переліку ризикових суб`єктів господарювання.

Відтак, Рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критерія ризиковості платника податків 07.09.2023 року № 30965 прийняте Комісією ГУДПС у Львівській області з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних не ґрунтується на вимогах законодавства та підлягає скасуванню.

Суд зазначає, що здійснення моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків є превентивним заходом, спрямованим на убезпечення від безпідставного формування податкового кредиту за операціями, що не підтверджені первинними документами або підтверджені платником податку копіями документів, які складені з порушенням законодавства. Здійснення моніторингу не повинно підміняти за своїм змістом проведення податкових перевірок як способу реалізації владних управлінських функцій податкового органу.

Така правова позиція вже неодноразово висловлювалась Верховним Судом, наприклад у постановах від 23 жовтня 2018 року по справі № 822/1817/18, від 21 травня 2019 року по справі № 0940/1240/18.

Таким чином, оскаржуване рішення не містить обґрунтованих підстав та причин віднесення позивача до ризикових платників податків відповідно до пункту 8 Критеріїв ризиковості платників податку.

У Постанові Верховного Суду від 16 грудня 2020 року у справі № 340/474/20 про подібні правовідносини, колегія суддів дійшла висновку: «що з огляду на затверджену Порядком №1165 форму рішення, яка не передбачає конкретизації підстав у разі відповідності пунктам 1 - 7 критеріїв ризиковості платника податку, податкова інформація в такому разі не заповнюється. Однак, не виконання відповідачем обов`язку доказування, встановленого частиною другою статті 77 КАС України, а саме недоведеність суду правомірності прийняття рішення (що воно прийняте обґрунтовано, добросовісно, розсудливо, за наявності визначених Порядком № 1165 підстав), суд погоджується з судом першої інстанції щодо визнання протиправним та скасування оскаржуваного рішення».

Судом також враховуються аналогічні висновки Верховного Суду у постанові від 05.01.2021 (справа №640/11321/20) та постанові від 05.01.2021 (справа №640/10988/20).

Щодо посилання у рішенні на коди податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку, а саме: 12-постачання товарів (послуг) платнику(ам) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку, 13 - придбання товарів (послуг) у платника(ів) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку; ненаданням платником податку копій документів, які можуть свідчити про невідповідність критеріям ризиковості платника податку (первинні документи щодо зберігання, складські документи (інвентиразійні описи), 9 - відсутня/анульована ліцензія, видана органами ліцензування, які засвідчують право платника податку на виробництво та/або торгівлю підакцизними товарами (продукцією), визначеними підпунктами 215.3.1, 215.3.2, 215.3.3 прим. 1 та 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу України.

У вказаному рішенні не зазначено на підставі яких податкових накладних виявлено інформацію про ймовірні ризикові операції по ТзОВ "ЛТД "Темпо" та з яких інформаційних баз даних щодо здійснення фінансово - господарських операцій виявлено інформацію про ймовірні ризикові операції по ТОВ ЛТД «ТЕМПО.

Додатком 4 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних в редакції постанови Кабінетом Міністрів України №1165 від 11.12.2019 передбачено, що рішення про відповідність/невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.

Згідно з приписами пункту 6 Порядку Комісією регіонального рівня розглядається питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, у разі виявлення обставин та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

У разі надходження до контролюючого органу відповідного рішення суду, яке набрало законної сили, комісія регіонального рівня виключає платника податку з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Таким чином, законом прямо передбачено право платника податків на оскарження у судовому порядку рішення податкового органу про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Крім цього, необґрунтоване прийняття вказаного рішення тягне за собою правові наслідки у вигляді зупинення реєстрації податкових накладних, неможливості сформувати податковий кредит контрагентами позивача та, як наслідок, ризик припинення господарських взаємовідносин.

Із наведеного можна дійти до висновку про те, що відповідно до Порядку № 1165 рішення комісії про відповідність/невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку може бути оскаржено в суді, що в свою чергу свідчить про безпідставність тверджень представника відповідача та правильність обраного позивачем способу захисту порушених прав.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що рішення комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління ДПС у Львівській області про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку від 07.09.2023 року № 30965, прийняте щодо по ТОВ ЛТД «ТЕМПО, не відповідає положенням ПК України та Порядку 1165, є необґрунтованим та непропорційним, протиправним та підлягає скасуванню.

Щодо позовних вимог в частині зобов`язання Головного управління ДПС у Львівській області виключити позивача з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, суд зазначає таке.

Пунктом 6 Порядку №1165 передбачено, що у разі надходження до контролюючого органу відповідного рішення суду, яке набрало законної сили, комісія регіонального рівня виключає платника податку з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Згідно із частинами 1, 2 ст.6 КАС України суд при вирішенні справи керується принципом верховенства права, відповідно до якого, зокрема, людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Суд застосовує принцип верховенства права з урахуванням судової практики Європейського суду з прав людини.

Відповідно до статті 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» від 23.02.2006 №3477-IV суди застосовують при розгляді справ Конвенцію та практику Суду як джерело права.

Так, Європейський суд з прав людини у рішенні від 13.01.2011 року (остаточне) по справі «ЧУЙКІНА ПРОТИ УКРАЇНИ» зазначив, що процесуальні гарантії, викладені у статті 6 Конвенції, забезпечують кожному право звертатися до суду з позовом щодо своїх цивільних прав та обов`язків. Таким чином стаття 6 Конвенції втілює «право на суд», в якому право на доступ до суду, тобто право ініціювати в судах провадження з цивільних питань становить один з його аспектів (див. рішення від 21 лютого 1975 року у справі «Толдер проти Сполученого Королівства». Крім того, порушення судового провадження саме по собі не задовольняє усіх вимог пункту 1 статті 6 Конвенції. Ціль Конвенції гарантувати права, які є практичними та ефективними, а не теоретичними або ілюзорними. Право на доступ до суду включає в себе не лише право ініціювати провадження, а й право отримати «вирішення» спору судом. Воно було б ілюзорним, якби національна правова система Договірної держави дозволяла особі подати до суду цивільний позов без гарантії того, що справу буде вирішено остаточним рішенням в судовому провадженні. Для пункту 1 статті 6 Конвенції було б неможливо детально описувати процесуальні гарантії, які надаються сторонам у судовому процесі провадженні, яке є справедливим, публічним та швидким, не гарантувавши сторонам того, що їхні цивільні спори будуть остаточно вирішені (див. рішення у справах «Мултіплекс проти Хорватії» (Multiplex v. Croatia), заява № 58112/00, п. 45, від 10 липня 2003 року, та «Кутіч проти Хорватії» (Kutic v. Croatia), заява № 48778/99, п. 25, ECHR 2002-ІІ).

У даному випадку позовна вимога щодо зобов`язання виключити позивача з переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості, не є втручанням у дискреційні повноваження суб`єкта владних повноважень, а є гарантією того, що спір між сторонами буде остаточно вирішений.

Суд враховує, що спосіб відновлення порушеного права має бути ефективним та таким, який виключає подальші протиправні рішення, дії чи бездіяльність суб`єкта владних повноважень, а у випадку невиконання, або неналежного виконання рішення не виникала б необхідність повторного звернення до суду, а здійснювалося примусове виконання рішення.

Така правова позиція узгоджується із висновками Верховного Суду, викладеними у постанові від 08.11.2019 по справі №227/3208/16-а.

При цьому під ефективним засобом (способом) слід розуміти такий, що призводить до потрібних результатів, наслідків, дає найбільший ефект.

Таким чином, ефективний спосіб захисту повинен забезпечити поновлення порушеного права, бути адекватним наявним обставинам та виключати подальше звернення особи до суду за захистом порушених прав.

Суд дійшов висновку, що в даному випадку належним способом захисту прав позивача, який забезпечить їх ефективне поновлення, є зобов`язання Головного управління ДПС у Львівській області, як відокремленого підрозділу ДПС України виключити позивача з переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості.

Вирішуючи питання про розподіл судових витрат, суд зважає на те, що позивачем при зверненні до суду з адміністративним позовом сплачено судовий збір в сумі 5368,00 гривень.

Відповідно до частини 1 статті 139 Кодексу адміністративного судочинства України при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

Враховуючи наведене, на користь позивача слід стягнути сплачений ним при поданні позовної заяви до суду судовий збір у сумі 5368,00 гривні за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління ДПС у Львівській області.

Керуючись ст.ст. 72, 73, 242-246, 250, 257-262 КАС України, суд, -

ухвалив :

1. Позов задовольнити повністю.

2. Визнати протиправними та скасувати рішення Головного управління ДПС у Львівській області від 07.09.2023 року № 30965 про відповідність Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛТД «ТЕМПО» критеріям ризиковості платника податку.

3. Зобов`язати Головне управління ДПС у Львівській області (вул. Стрийська, 35, м. Львів, 79026; код ЄДРПОУ: 43968090) виключити Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛТД «ТЕМПО» (вул. Брюховицька, 35, м. Львів, Львівська обл., Львівський р-н, 79039, ЄДРПОУ 22348732) з переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

4. Стягнути на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛТД «ТЕМПО» (вул. Брюховицька, 35, м. Львів, Львівська обл., Львівський р-н, 79039, ЄДРПОУ 22348732) з Головного управління ДПС у Львівській області (вул. Стрийська, 35, м.Львів, 79026; код ЄДРПОУ: 43968090) за рахунок бюджетних асигнувань судовий збір в сумі 5368,00 грн (п`ять тисяч триста шістдесят вісім гривень, 00 копійок).

Рішення може бути оскаржене, згідно зі ст. 295 КАС України, протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення набирає законної сили, згідно зі ст. 255 КАС України, після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення складений 08.03.2024.

СуддяКоморний Олександр Ігорович

Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117561068
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення Головного управління Державної податкової служби у Львівській області та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/23328/23

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Рішення від 08.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні