Ухвала
від 11.03.2024 по справі 380/5010/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/5010/24

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

11 березня 2024 рокум. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Сидор Н.Т., розглянувши заяву представника позивача про відкликання позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрокультура Мостиська» до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

в с т а н о в и л а :

на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрокультура Мостиська» до Головного управління ДПС у Львівській області, в якій позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Львівській області від 09.11.2023 №0251630410 в частині надмірно нарахованої суми штрафу у розмірі 47 174,19 грн.

До суду надійшла заява позивача, у якій він просить залишити позовну заяву без розгляду.

Зважаючи на зміст заяви, а також враховуючи те, що така заява подана до відкриття провадження у справі суд розцінює таку як відкликання позовної заяви та застосовує правові наслідки, передбачені п. 2 ч. 4 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, згідно з п. 2 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо до відкриття провадження в адміністративній справі позивач подав заяву про її відкликання.

Відтак, позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрокультура Мостиська» до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення належить повернути позивачу.

Керуючись ст. ст. 169, 241, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України,

п о с т а н о в и л а :

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрокультура Мостиська» до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення позовної заяви невідкладно надіслати позивачу, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити позивачу, що згідно з ч. 8 ст. 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції відповідно до ст. ст. 293-297 КАС України.

СуддяСидор Наталія Теодозіївна

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117561162
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них податку на додану вартість (крім бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів (продукції), зупинення реєстрації податкових накладних)

Судовий реєстр по справі —380/5010/24

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні