Ухвала
від 12.03.2024 по справі 295/3490/24
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/3490/24

2/295/1335/24

УХВАЛА

12.03.2024 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Зосименко О.М., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Департаменту соціальної політики, ОСОБА_2 , Держави Україна в особі Державної казначейської служби України про стягнення моральної шкоди,

установив:

Позивач звернувся до Богунського районного суду м. Житомира з позовом до Департаменту соціальної політики, ОСОБА_2 , Держави Україна в особі Державної казначейської служби України про стягнення моральної шкоди.

Позовну заяву подано з порушенням вимогст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. п. 2, 4, 5, ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити:

повне найменування (для юридичних осіб) або імя (прізвище, імя та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

Згідно ч. ч. 1, 5 ст.177ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Отже позивачу слід вказати якими саме діями відповідачі завдали йому моральної шкоди, в чому виражена моральна шкода та обґрунтувати розмір моральної шкоди. Також позивачем неповністю зазначене найменування відповідача, а саме: Департаменту соціальної політики. Одночасно позивачем не надано копій позовної заяви з додатками відповідно до кількості відповідачів у справі.

Враховуючи викладене, позивачу слід надати позовну заяву з додатками в новій редакції із усуненням вказаних недоліків та копії позовної заяви з додатками для надсилання відповідачам.

Оскільки позовна заява не відповідає вимогамст.177 ЦПК України, відповідно до ч.1ст.185 ЦПК Українипозовну заяву слід залишити без руху, надати позивачеві строк для усунення вищевказаних недоліків, протягом десяти днів з дня отримання позивачем ухвали.

В разі невиконання вимог ухвали суду, позовна заява, відповідно до ч. 3ст. 185 ЦПК Українибуде вважатися неподаною і повернута позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.175,177,185,258-259,260-261,353 ЦПК Українисуддя

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Департаменту соціальної політики, ОСОБА_2 , Держави Україна в особі Державної казначейської служби України про стягнення моральної шкоди - залишити без руху.

Роз`яснити позивачу, можливість усунути виявлені недоліки протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк дану позовну заяву вважати не поданою та повернути позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Зосименко

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117573004
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —295/3490/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Зосименко О. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Зосименко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні