Ухвала
від 12.03.2024 по справі 533/159/24
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12.03.2024 року КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 533/159/24

Провадження № 1-кп/533/33/24

УХВАЛА

12 березня 2024 року Козельщинський районний суд Полтавської області

в складі: головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участю:

прокурора - ОСОБА_2 ,

представника уповноваженого органу з питань

пробації - ОСОБА_3 ,

обвинуваченого - ОСОБА_4 ,

захисник обвинуваченого - ОСОБА_5 ,

секретаря судового засідання - ОСОБА_6 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в селищі Козельщина обвинувальний акт за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, складений у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12023170500002968 від 10.12.2023,

установив

20.02.2024 до Козельщинського районного суду Полтавської області, надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Далі встановлено, що в матеріалах кримінального провадження міститься обвинувальний акт, реєстр матеріалів досудового розслідування, розписка обвинуваченого та захисника про отримання копії обвинувального акта та копії цивільних позовів.

В судовому засіданні прокурор та інші учасники кримінального провадження прохали призначити судовий розгляд кримінального провадження у відкритому судовому засіданні, оскільки відсутні підстави для прийняття рішення у підготовчому судовому засіданні відповідно п.п. 1-4 ч. 3 ст. 314 КПК України.

Прокурором оголошено усне клопотання про прийняття цивільних позовів КНМП «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька» та КНП «Козельщинська центральна лікарня» до обвинуваченого про відшкодування витрат стаціонарного лікування потерпілого,

Суд, вислухавши думку учасників процесу, які не заперечували щодо призначення кримінального провадження до розгляду у відкритому судовому засіданні, прийшов до такого висновку.

Обвинувальний акт відповідає вимогам КПК України, підстав для зміни підсудності та закриття кримінального провадження або повернення обвинувального акту прокурору не встановлено.

Вищезазначене кримінальне провадження підсудне Козельщинському районному суду.

Під час підготовчого судового засідання не встановлено підстав для прийняття рішень, передбачених п.п. 1-4 ч. 3 ст. 314 КПК України.

Щодо клопотання прокурора про прийняття цивільних позовів.

Учасники кримінального провадження проти прийняття цивільних позовів до провадження не заперечували.

Здійснюючи перевірку цивільних позовів прокурора, суд дійшов таких висновків.

Згідно зі ч. 1 ст. 128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Відповідно до ч. 4 ст. 128 КПК України форма та зміст позовної заяви повинні відповідати вимогам, встановленим до позовів, які пред`являються у порядку цивільного судочинства.

Отже, позовні заяви прокурора за формою та змістом відповідають вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, подані у строки, встановлені КПК України, тому підлягають розгляду у рамках кримінального провадження за правилами, встановленими КПК України.

Далі, судом вирішено питання, які пов`язані з підготовкою до судового розгляду.

Визначено склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 316 КПК України вбачається, що після завершення підготовки до судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення судового розгляду.

Отже, суд ураховуючи вимогу ч. 1 ст. 316 КПК України вважає, що вищезазначене кримінальне провадження підлягає призначенню до розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 128, 314-317 КПК України, суд,

постановив

Призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України на 09 годин 00 хвилин 21.03.2024 в приміщенні Козельщинського районного суду за адресою: селище Козельщина, вулиця Остроградського, 75, зал судового засідання № 1.

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

Прийняти цивільний позов начальника Козельщинського відділу Глобинської окружної прокуратури ОСОБА_7 в інтересах держави в особі: Комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька» до ОСОБА_4 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, у розмірі 27 158,09 грн.

Прийняти цивільний позов начальника Козельщинського відділу Глобинської окружної прокуратури ОСОБА_7 в інтересах держави в особі: Комунального некомерційного підприємства «Козельщинська центральна лікарня» до ОСОБА_4 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, у розмірі 26 002,04 грн.

Доручити Кременчуцькому районному сектору № 2 філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області скласти та подати суду в строк до 08 годин 30 хвилин 21.03.2024 досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити обвинуваченому, що йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Копію ухвали надіслати начальнику органу пробації для виконання.

Роз`яснити учасникам кримінального провадження, що вони відповідно до ст. 317 КПК України мають право після призначення справи до розгляду ознайомитися з матеріалами кримінального провадження, якщо вони про це заявлять клопотання. Під час ознайомлення мають право робити з матеріалів виписки та копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала надрукована суддею в нарадчій кімнаті і є оригіналом.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117573949
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, складений у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12023170500002968 від 10.12.2023

Судовий реєстр по справі —533/159/24

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні