Ухвала
від 11.03.2024 по справі 175/3639/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/3639/24

Провадження № 1-кс/175/1004/24

Ухвала

Іменем України

11 березня 2024 року суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ознайомившись зі скаргою ОСОБА_2 який дії в інтересах Корпорації «Індустріальна спілка Донбасу» на бездіяльність слідчого-посадової особи відповідальної за внесення відомостей до ЄРДР Краматорського районного управління поліції ГУ НП у Донецькій області,-

встановив:

8 березня 2024 року до суду зі скаргою на бездіяльність слідчого-посадової особи, відповідальної за внесення відомостей до ЄРДР Краматорського районного управління поліції ГУ НП у Донецькій області звернувся ОСОБА_2 який дії в інтересах Корпорації «Індустріальна спілка Донбасу».

Вивчивши матеріали скарги, слідчий суддя дійшов висновку про відмову у відкриття провадження у справі, виходячи з наступних підстав.

Згідно вимог ч.1 ст. 24 КПК України кожному гарантується право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності суду, слідчого судді, прокурора, слідчого в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Зі змісту ч.1 ст. 214 КПК України слідує, що слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні може бути оскаржена, зокрема, бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Згідно ч.1 ст. 304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Пунктом 3 ч. 2 ст. 304 КПК України передбачено, що скарга повертається, якщо подана після закінчення строку, передбаченого частиною першою цієї статті, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або слідчий суддя за заявою особи не знайде підстав для його поновлення.

Таким чином, обрахування 10-денного строку на оскарження бездіяльності слідчого обраховується протягом десяти днів з моменту вчинення дії або бездіяльності, тобто обрахування починається з 17 лютого 2024 року та закінчується 26 лютого 2024 року.

З тексту скарги та долучених до неї документів вбачається, що заявником пропущений строк на подання скарги.

Крім того, скарга повертається особі, яка її подала, у разі, якщо не порушено питання про поновлення строку або слідчий суддя за заявою особи не знайде підстав для його поновлення. Питання про поновлення строку заяник не порушує.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.28, 107, 110, 303, 304, 306 КПК України, слідчий суддя -

ухвалив:

Скаргу ОСОБА_2 який дії в інтересах Корпорації «Індустріальна спілка Донбасу» на бездіяльність слідчого-посадової особи відповідальної за внесення відомостей до ЄРДР Краматорського районного управління поліції ГУ НП у Донецькій області, - повернути.

Апеляційна скарга, на ухвалу слідчого судді, може бути подана протягом п`яти днів з дня її отримання до Дніпровського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117576025
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —175/3639/24

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні