Ухвала
від 12.03.2024 по справі 347/2489/23
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/2489/23

Провадження № 2/347/65/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

12 березня 2024 року м.Косів

Суддя Косівського районного суду Івано-Франківської області Кіцула Ю.С., розглянувши клопотання адвоката Іскренко Оксани Анатоліївни, яка представляє інтереси відповідача Бабинської гімназії Косівської міської ради про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,-

в с т а н о в и л а :

В провадженні Косівського районного суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа №347/2489/23 за позовом ОСОБА_1 до Бабинської гімназії Косівської міської ради, треті особи: відділ освіти Косівської міської ради, Івано-Франківська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, про визнання незаконним та скасування наказів директора Бабинської гімназії Косівської міської ради про звільнення від 13.06.2023 року №17-к, про внесення змін до наказу про звільнення від 23.08.2023 року №21-к, поновлення на роботі та стягнення моральної шкоди.

Підготовче судове засідання у справі призначено на 12.03.2024 року.

29.02.2024 року на електронну адресу суду надійшло клопотання адвоката Іскренко Оксани Анатоліївни, яка представляє інтереси відповідача Бабинської гімназії Косівської міської ради, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, перевіривши заяву, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 2-4 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється з використанням засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог Закону України "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", а в разі їх відсутності - у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому (підготовчому) засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести підготовче судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису, беручи до уваги дію військового стану в Україні, вважає за необхідне заяву задовольнити.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212, 259-261 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в ил а :

Заяву представника відповідача адвоката Іскренко Оксани Анатоліївни -задовольнити.

Забезпечити адвокату Іскренко Оксані Анатоліївні, яка представляє інтереси відповідача Бабинської гімназії Косівської міської ради, можливість взяти участь у підготовчому судовому засіданні, яке відбудеться 12.03.2024 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Бабинської гімназії Косівської міської ради, треті особи: відділ освіти Косівської міської ради, Івано-Франківська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, про визнання незаконним та скасування наказів директора Бабинської гімназії Косівської міської ради про звільнення від 13.06.2023 року №17-к, про внесення змін до наказу про звільнення від 23.08.2023 року №21-к, поновлення на роботі та стягнення моральної шкоди - в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, в системі електронний суд.

Відеоконференція буде проведена поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку, розміщеного за посиланням https://vkz.court.gov.ua з представником відповідача - Іскренко Оксаною Анатоліївною, яка зареєстрована у системі за реквізитами: електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. С. Кіцула

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117577030
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

Судовий реєстр по справі —347/2489/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ГОРДІЙ В. І.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ГОРДІЙ В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні