Ухвала
від 12.03.2024 по справі 629/1407/24
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/1407/24

Номер провадження 2/629/546/24

УХВАЛА

про відкриття провадження

12 березня 2024 року суддя Лозівського міськрайонного суду Харківської області Попов О.Г., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю«Фінансова компанія управління активами» (адреса: Київська область, м. Ірпінь, вул. Стельмаха, буд. 9-А, офіс 203), третіх осіб: приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Євгена Михайловича (адреса: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 6/5), Лозівського відділу державної виконавчої служби у Лозівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (адреса: Харківська область, м. Лозова, вул. М.Грушевського, буд. 7) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

в с т а н о в и в :

Адвокат Габор В.В., яка діє в інтересах позивача, звернулась до суду з позовом, в якому просить визнати таким, що не підлягає виконанню, виконавчий напис №246139 від 28 червня 2021 року, вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Євгеном Михайловичем про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами» заборгованості у розмірі 29225,99 грн. Позивач вважає, що вищевказаний виконавчий напис є протиправним та безпідставним, оскільки напис вчинений з порушенням умов вчинення виконавчих написів нотаріусами, в період часу, коли законодавством не була передбачена можливість вчинення виконавчого напису на підставі кредитного договору, укладеного в простій письмовій формі. Примірник спірного виконавчого напису позивач не отримував, від відповідача на адресу позивача не надходило жодних письмових вимог (повідомлень) щодо стягнення заборгованості. Тому є незрозумілим яким чином міг бути нарахований розмір заборгованості саме в сумі 29225,99 грн. і як могла бути встановлена безспірність такої заборгованості. Суму нарахованої заборгованості позивач не визнає, оскільки позбавлений будь-якої інформації зі сторони відповідача щодо кредитних зобов`язань. ОСОБА_1 не було проінформовано про наявність заборгованості, у зв`язку з чим останній був повністю позбавлений можливості оспорити вимоги відповідача, що не може свідчити про безспірність суми, пред`явленої до стягнення. Крім цього, відповідачем не направлялася на адресу позивача письмова вимога про погашення заборгованості, а ОСОБА_1 , у свою чергу, не отримував такого повідомлення з вимогою сплатити борг. Викладені обставини свідчать про те, що при нотаріальному посвідченні виконавчого напису інтереси позивача, як боржника, не були враховані, що в подальшому привезло до порушення його прав, як споживача у кредитних правовідносинах, з боку стягувача. Позивач наполягає на тому, що розмір боргових зобов`язань позивача перед ТОВ «Фінансова компанія Управління Активами», визначений у виконавчому написі нотаріуса на загальну суму 29225,99 грн., не є безспірним та порушує його права, як споживача за кредитним договором.

Крім того, представником позивача подано клопотання про витребування доказів: з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами» належним чином завірені копії матеріалів, які подавалися приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Остапенку Є.М., на підставі яких був вчинений спірний виконавчий напис №246139 від 28.06.2021 року про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на користь ТОВ «Фінансова компанія управління активами» заборгованості у розмірі 29225,99 грн., у тому числі спірний виконавчий напис; з Лозівського відділу державної виконавчої служби у Лозівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження №66913048, відкритого на виконання спірного виконавчого напису №246139 від 28.06.2021 року; у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Євгена Михайловича належним чином завірені копії документів, на підставі яких було видано спірний виконавчий напис №246139 від 28.06.2021 року про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Управління Активами» заборгованості у розмірі 29 225,99 грн.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позову або відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України, відсутні.

У відповідності до ст.274ЦПК України дана справа не належить до категорії справ, які не можуть бути розглянуті судом в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи наведене, суддя відкриває провадження у справі та призначає її до судового розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, з повідомленням (викликом) сторін, а також вважає доцільним задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 84, 187, 274 ЦПК України, суддя,-

у х в а л и в:

Відкрити провадження по даній цивільній справі.

Розгляд справипроводити впорядку спрощеногопозовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання на 11квітня 2024року о11-30годині в залі Лозівського міськрайонного суду Харківської області.

Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами» належним чином завірені копії матеріалів, які подавалися приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Остапенку Є.М., на підставі яких був вчинений спірний виконавчий напис №246139 від 28.06.2021 року про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на користь ТОВ «Фінансова компанія управління активами» заборгованості у розмірі 29225,99 грн., у тому числі спірний виконавчий напис.

Витребувати з Лозівського відділу державної виконавчої служби у Лозівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження №66913048, відкритого на виконання спірного виконавчого напису №246139 від 28.06.2021 року.

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Євгена Михайловича належним чином завірені копії документів, на підставі яких було видано спірний виконавчий напис №246139 від 28.06.2021 року про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Управління Активами» заборгованості у розмірі 29 225,99 грн.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи (позивачу). У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (відповідачу).

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив (у разі його надіслання позивачем) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (позивачу).

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву, яке повинне відповідати ч.ч. 3-6ст. 178 ЦПК України.

Встановити третім особамп`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання пояснення на відзив, яке повинне відповідати ч.ч. 3-6ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є правом учасників справи. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на веб-адресі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: court.gov.ua/fair/sud2025/.

Копію позовної заяви та доданих документів надіслати відповідачу та третім особам.

Копію ухвали надіслати сторонам, третім особам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Г. Попов

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117577619
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —629/1407/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ПОПОВ О. Г.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ПОПОВ О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні