Ухвала
від 11.03.2024 по справі 519/54/24
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 519/54/24

2/519/161/24

У Х В А Л А

11.03.2024 року м. Южне

Южний міський суд Одеської області у складі:

головуючого судді Барановської З.І., секретаря Гнатюк Л.М.,

розглянувши усудовому засіданніклопотання позивачівпро витребуваннядоказів тавиключення зі складу третіх осіб по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ТОВ «ФК «Алькор Інвест» про визнання неправомірним та скасування рішення, за участю третьої особи КП «Агенція реєстраційних послуг»,

установив:

В провадженні Южного міського суду Одеської області перебуває вищевказана цивільна справа.

До суду надійшло клопотання позивачів про витребування доказів, а саме просять витребувати у виконавчого комітету Южненської міської ради Одеського району Одеської області копію реєстраційної справи з електронного реєстру речових справ (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна) 1922860351117 про державну реєстрацію прав та їх обтяжень номер запису 33394120 від 23.09.2019, який був здійсненний державним реєстратором Малютою С.В. КП «Агенція реєстраційних послуг» відносно квартири АДРЕСА_1 за ТОВ «ФК «Алькор Інвест» на підставі іпотечного договору №1840 від 10.07.2008 (індексний номер рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень 48865355).

Відповідно до вимог ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За нормами ч.1 ст.77 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Як визначено ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Предметом даного позову є скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень щодо реєстрації права власності відносно квартири АДРЕСА_1 за ТОВ «ФК «Алькор Інвест», в зв`язку з чим подане клопотання стосується безпосередньо предмету позову.

Дослідивши матеріалицивільної справиу їхсукупності,всебічно таповно з`ясувавшифактичні обставини,на якихґрунтуються заявленівимоги,об`єктивно оцінившидокази,які знаходятьсяв матеріалахпровадження таобґрунтування необхідностівитребування вказанихдоказів, враховуючи предмет заявлених вимог, суд вважає що для повного розгляду справи по суті існує необхідність у витребуванні вищевказаних доказів.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Таким чином, суд вважає, клопотання підлягає задоволенню, враховуючи те, що без вищевикладених документів, суд не має можливості на справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд справи.

Крім того позивачами заявлено клопотання про виключення зі складу третіх осіб КП «Агенція реєстраційних послуг» у зв`язку з припиненням даного підприємства.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань КП «Агенція реєстраційних послуг» (код ЄДРПОУ 42474669) припинило свою діяльність 28.07.2020 та 29.07.2020 знято з обліку.

Відповідно до ст.13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судому передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно із ч.1 ст.42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками є сторони, треті особи.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

На підставі вищевикладеного, суд дійшов висновку, щодо виключення зі складу третіх осіб КП «Агенція реєстраційних послуг» у зв`язку з припиненням юридичної особи.

Керуючись ст.13, 42, 53, 81, 84 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання позивачів про витребування доказів та виключення зі складу третіх осіб задовольнити.

Витребувати у виконавчого комітету Южненської міської ради Одеського району Одеської області копію реєстраційної справи з електронного реєстру речових справ (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна) 1922860351117 про державну реєстрацію прав та їх обтяжень номер запису 33394120 від 23.09.2019, який був здійсненний державним реєстратором Малютою Сергієм Васильовичем КП «Агенція реєстраційних послуг» права власності на квартиру АДРЕСА_1 за ТОВ «ФК «Алькор Інвест» на підставі іпотечного договору №1840 від 10.07.2008 (індексний номер рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень 48865355 від 26.09.2019).

Виключити КП «Агенція реєстраційних послуг» зі складу третіх осіб у зв`язку з припиненням юридичної особи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Южного міського суду

Одеської області З. І. Барановська

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117581392
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання неправомірним та скасування рішення,

Судовий реєстр по справі —519/54/24

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні