Ухвала
від 11.03.2024 по справі 459/4187/23
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/4187/23

Провадження № 2/459/814/2023

У Х В А Л А

судового засідання

11 березня 2024 року Червоноградський міський суд Львівської області

в складі: головуючого - судді Новосад М. Д.

за участі секретаря судових засідань Козак І.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Червонограді справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , з участю третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору Сокальського районного відділу державної виконавчої служби у Червоноградському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зміну розміру аліментів ,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває вищевказана справа.

01.01.2024 у цій справі відкрито спрощене позовне провадження, призначено судове засідання для розгляду справи по суті з повідомленням сторін.

Згідно з ч. 4ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому збатьків, хто проживає окремо від дитини,у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч.ч.1, 4 ст.274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; 5) в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 6) інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

Оскільки зазначена справа, пов`язана із зміненням розміру стягнення аліментів, така не може бути розглянута в спрощеному позовному провадженні, а тому суд переходить до розгляду справи за правилам загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.274, 260ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Перейти до розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , з участю третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору Сокальського районного відділу державної виконавчої служби у Червоноградському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зміну розміру аліментів за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 15:00 год. 01 квітня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: М. Д. Новосад

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117581455
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну розміру аліментів

Судовий реєстр по справі —459/4187/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Новосад М. Д.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Новосад М. Д.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Новосад М. Д.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Новосад М. Д.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Новосад М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні