Ухвала
від 12.03.2024 по справі 924/281/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"12" березня 2024 р. Справа № 924/281/24

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Димбовського В.В., розглянувши матеріали справи

за позовом Комунального підприємства "Агенція муніципальної нерухомості", м. Хмельницький

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дімалекс-буд", м. Хмельницький

про стягнення 5997,80 грн. заборгованості по орендній платі

ВСТАНОВИВ:

08.03.2024р. на адресу Господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява Комунального підприємства ''Агенція муніципальної нерухомості'' до Товариства з обмеженою відповідальністю ''Дімалекс-буд'' про стягнення 5997,80 грн. заборгованості по орендній платі

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.03.2024р. вказану позовну заяву передано для розгляду судді Димбовському В.В.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, що є підставою для відкриття провадження у справі №924/281/24.

Позивач просить суд здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Судом враховується, що згідно частини 1 статті 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження та позовного провадження (загального або спрощеного).

Як передбачено частиною 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ст. 12, 177, 181 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до частини 3 статті 247 Господарського процесуального кодексу України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

У випадку, передбаченому ч. 2 ст. 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може:

1) задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або

2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Судом враховується, що позивач звернувся із позовом про стягнення 5997,80 грн. заборгованості по орендній платі, при цьому, враховуючи правову природу заявленої до стягнення суми, характер спірних правовідносин та обставин, які підлягають встановленню, що в свою чергу потребує дослідження доказів та з`ясування обставин справи, враховуючи особливості даного спору, суд приходить до висновку про відкриття провадження у справі №924/263/24 за правилами загального позовного провадження та, відповідно, відмову в задоволенні клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 121, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 12:00 год. "10" квітня 2024 року.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України до "01" квітня 2024 року, копію відзиву та доданих документів надіслати позивачу відповідно до ст. 178 ГПК України.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України до "10" квітня 2024 року.

Визначити явку представників учасників справи у підготовче засідання на власний розсуд. При направленні у судове засідання уповноважених представників останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи на підтвердження повноважень представників.

Повідомити Комунальне підприємство ''Агенція муніципальної нерухомості'', що ч. 6 ст. 6 ГПК України визначено обов`язок юридичних осіб зареєструвати свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

Ухвала набирає законної сили 12.03.2024р. і оскарженню не підлягає.

СуддяВ.В. Димбовський

Віддрук. 3 прим.:

1 - в справу,

2 - позивачу (29000, м.Хмельницький, вул. Кам`янецька, 2 ; mkp_np@i.ua)

3 - відповідачу (29000, м. Хмельницький, вул. Шестакова, 29/2, кв.2) рек.

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117585938
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 5997,80 грн. заборгованості по орендній платі

Судовий реєстр по справі —924/281/24

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні