Ухвала
від 11.03.2024 по справі 161/4565/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/4565/24

Провадження № 2-н/161/705/24

У Х В А Л А

11 березня 2024 року місто Луцьк

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Івасюта Л.В., вивчивши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за спожитий природний газ з боржника ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В:

ТОВ «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» звернулося до суду з вищевказаною заявою.

Згідно з вимогами ст.162 ЦПК України заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України,позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Тобто, заява подається до суду за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання фізичної особи або за зареєстрованим у встановленому порядку місцем її перебування чи місцезнаходженням юридичної особи (п. 4 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних № 14 від 23.12.2011 «Про практику розгляду судами заяв у порядку наказного провадження»).

У заяві про видачу судового наказу заявником місцем проживання боржника зазначено: АДРЕСА_1

Відповідно до положеньч. 5ст.165ЦПК України у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Із відповіді № 486186 від 11.03.2023 з Єдиного державного демографічного реєстру, місцем реєстрації ОСОБА_1 є АДРЕСА_2 .

Згідно ізч. 8ст. 165 ЦПК України, якщо за результатами розгляду отриманих судом відомостей про місцезнаходження боржника - юридичної особи або фізичної особи - підприємця буде встановлено, що заява про видачу судового наказу не підсудна цьому суду, суд не пізніше десяти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про передачу заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами за підсудністю.

Відповідно до п.1 ч.1ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Спори між судами про підсудність згідно ст.32ЦПК України не допускаються.

Дана цивільна справа підсудна Камінь-Каширському районному суду Волинської області.

Враховуючи наведене, суд вважає, що вказану справу слід передати на розгляд Камінь-Каширському районному суду Волинської області, за місцем реєстрації відповідача.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 170-171, 258-260, 353-354 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу № 161/4565/24 (провадження № 2/161/705/24) за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за спожитий природний газ з боржника ОСОБА_1 , передати на розгляд до Камінь-Каширського районного суду Волинської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Л.В. Івасюта

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117586589
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за спожитий природний газ з боржника ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —161/4565/24

Судовий наказ від 01.05.2024

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Савич А. С.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Савич А. С.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні