Ухвала
від 11.03.2024 по справі 161/2822/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/2822/24

Провадження № 2-а/161/79/24

У Х В А Л А

11 березня 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Ковтуненка В.В.,

за участі секретаря судового засідання Камінського Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Луцьк цивільну справу № 161/2822/24 за позовною заявою адвоката Лавренчука Олександра Володимировича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Національної поліції України про скасування постанови,

В С Т А Н О В И В :

07 березня 2024 року представник Національної поліції України звернувся до суду з заявою про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Просить суд надати можливість участі в судовому засіданні, призначеному на 16.00 годин 19 березня 2024 року та в усіх подальших засіданнях, в режимі відеоконференції, в приміщенні Київського апеляційного суду або Шостого апеляційного адміністративного суду, з підстав, викладених в заяві.

Дослідивши заяву та письмові матеріали справи, суд приходить до висновку, про відмову в задоволенні заяви з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 6 ст. 195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Судом при розгляді заяви встановлено, що в провадженні суду перебуває цивільна справа № 161/2822/24 за позовною заявою адвоката Лавренчука Олександра Володимировича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Національної поліції України про скасування постанови.

Також судом встановлено, що ухвалою суду від 19 лютого 2024 року явку сторін та їх представників було визнано судом обов`язковою.

Відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 44 КАС України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 2 ст. 14 КАС України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

А тому, за таких обставин, у відповідності до положень п. 3 ч. 5 ст. 44 КАС України, представник відповідача Національної поліції України зобов`язаний з`явитись в судове засідання безпосередньо до Луцького міськрайонного суду Волинської області. Оскільки його явка в судове засідання була визнана судом обов`язковою.

Приймаючи до уваги викладене та враховуючи, що явку представника відповідача було визнано судом обов`язковою. А тому за таких обставин, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні заяви про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 195 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В :

Відмовити представнику Національної поліції України в задоволенні його заяви про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Ковтуненко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117586679
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —161/2822/24

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковтуненко В. В.

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковтуненко В. В.

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковтуненко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні