Ухвала
від 06.03.2024 по справі 532/481/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/481/24

2/532/324/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 березня 2024 р. м. Кобеляки

Суддя Кобеляцького районного суду Полтавської області Омельченко І.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зняття арешту зі спадкового майна,

Встановив:

04 березня 2024 року до Кобеляцького районного суду Полтавської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зняття арешту зі спадкового майна.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Позовна заява підсудна Кобеляцькому районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Згідно ЦПК України, цивільні справи можуть бути розглянуті в порядку загального або спрощеного провадження.

Пунктом 2 частини 4 статті 274 ЦПК України визначено, що в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Враховуючи викладене, розгляд справи слід провести в порядку загального позовного провадження, а справу призначити до підготовчого судового засідання.

Крім цього, позивач прохав суд витребувати від приватного нотаріуса Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області належним чином завірену копію спадкової справи № 123/2023 після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ; від Кобеляцького відділу державної виконавчої служби матеріали ВП № 605800 відносно боржника ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 (на час відкриття виконавчого провадження проживав за адресою: АДРЕСА_1 ).

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, в разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З метою належного розгляду даної цивільної справи, слід витребувати вказані докази, оскільки вони можуть мати значення для встановлення обставин справи.

Керуючись статтями 84, 175-177, 187, 189, 190, 191, 274 ЦПК України, суддя,-

Постановив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зняття арешту зі спадкового майна.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 09 год. 30 хв. 02 квітня 2024 року в приміщенні Кобеляцького районного суду Полтавської області за адресою: м. Кобеляки, вул. Шевченка, 16/25.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити повністю.

Зобов`язати приватного нотаріуса Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області надати Кобеляцькому районному суду Полтавської області належним чином завірену копію спадкової справи № 123/2023 після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати Кобеляцький відділ державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надати Кобеляцькому районному суду Полтавської області матеріали ВП № 605800 відносно боржника ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 (на час відкриття виконавчого провадження проживав за адресою: АДРЕСА_1 ).

Роз`яснити приватному нотаріусу та представнику Кобеляцького відділу державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, що відповідно до частин 6-8 статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; в разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідач має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення до початку розгляду справи.

Третій особі роз`яснюється, що вона має право до початку розгляду справи по суті подати до суду письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається:Kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу і третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до ст. 212 ЦПК України, вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду лише щодо порушення правил підсудності в 15-денний строк з дня її підписання. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117587888
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту зі спадкового майна

Судовий реєстр по справі —532/481/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Омельченко І. І.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Омельченко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні