Ухвала
від 11.03.2024 по справі 571/2177/23
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 березня 2024 року

м. Рівне

Справа № 571/2177/23

Провадження № 22-ц/4815/321/24

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Ковальчук Н. М.,

суддів: Хилевича С. В., Шимківа С. С.

учасники справи:

заявник ОСОБА_1 ,

заінтересована особа Рокитнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану

у Сарненському районі Рівненської області,

заінтересована особа ОСОБА_2

розглянув у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження апеляційну скаргу представника ОСОБА_1 адвоката Мартинюк Юлії Сергіївни на рішення Рокитнівського районного суду Рівненської області від 15 грудня 2023 року у складі судді Верзун О. П., ухвалене в смт. Рокитне Рівненської області,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту народження дитини на тимчасово окуповані території України.

Рішенням Рокитнівськогорайонного судуРівненської областівід 15грудня 2023року встановлено факт народження ІНФОРМАЦІЯ_1 у місті Сімферополь Автономної Республіки Крим, Україна дитини чоловічої статі у матері ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , батьком є громадянин України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований у АДРЕСА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . У решті вимог відмовлено.

Вважаючи рішення суду першої інстанції незаконним, необґрунтованим, ухваленим з порушенням норм матеріального та процесуального права, представник ОСОБА_1 адвокат Мартинюк Юлія Сергіївна оскаржила його в апеляційному порядку.

До відкриття апеляційного провадження у справі від представника ОСОБА_1 адвоката Мартинюк Юлії Сергіївни надійшла заява про відмову від апеляційної скарги, в якій вона вказує, що їй відомі та зрозумілі наслідки відмови від апеляційної скарги.

Відповідно до ч. 4 ст. 364 ЦПК України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. За відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження.

Відмова представника ОСОБА_1 адвоката Мартинюк Юлії Сергіївни не суперечить інтересам заявника, інших осіб, не порушує їх прав. Підстави для відмови у задоволенні заяви, передбачені ч. 6 ст. 364, ч. 5 ст. 206 ЦПК України, відсутні.

Згідно п. 2 ч. 1, ч. 7 ст. 357 ЦПК України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо до постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження особа, яка подала скаргу, подала заяву про її відкликання. Про повернення апеляційної скарги постановляється ухвала, яка може бути оскаржена в касаційному порядку.

Керуючись ст. ст. 206, 357, 364 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Заяву представника ОСОБА_1 адвоката Мартинюк Юлії Сергіївни задовольнити.

Апеляційну скаргу представника ОСОБА_1 адвоката Мартинюк Юлії Сергіївни на рішення Рокитнівського районного суду Рівненської області від 15 грудня 2023 року повернути апелянту.

Справу за заявою представника ОСОБА_1 адвоката Мартинюк Юлії Сергіївни, заінтересовані особи: Рокитнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Сарненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , про встановлення факту народження дитини повернути до Рокитнівського районного суду Рівненської області.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне судове рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження, якщо касаційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому такого судового рішення.

Повний текст ухвали складено 11 березня 2024 року.

Головуючий Ковальчук Н. М.

Судді: Хилевич С. В.

Шимків С. С.

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117589896
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —571/2177/23

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 15.12.2023

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Верзун О. П.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Верзун О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні