Ухвала
від 08.03.2024 по справі 320/24708/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у витребуванні доказів

08 березня 2024 року № 320/24708/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Марич Є.В., розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника відповідача про витребування доказів у справі за позовом ТОВ "МІШЕМ" до ГУ ДПС у Київській області, ДПС України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

У провадженні Київського окружного адміністративного суду перебуває справа №320/24708/23 за позовом ТОВ "МІШЕМ" до ГУ ДПС у Київській області, ДПС України про визнання протиправними та скасування чотирнадцяти рішень відповідача-1 та зобов`язання відповідача-2 зареєструвати чотирнадцять податкових накладних позивача датою їх фактичного подання на реєстрацію.

Провадження у справі відкрито. Справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження без призначення судового засідання.

07.03.2024р. судом отримано клопотання представника відповідача про витребування у позивача доказів, а саме товарно-транспортних накладних (реквізити відсутні).

Розглянувши подане клопотання, суд дійшов наступних висновків.

У відповідності до приписів ст. 80 КАС України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4) заходи, яких особа, що подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів, та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Враховуючи відсутність у прохальній частині поданого клопотання реквізитів доказів, які представник відповідача просить витребувати у позивача (таких як номер і дата фомування запитуваних товарно-транспортних накладних), суд вважає, що таке клопотання задоволенню не підлягає, як таке, що не відповідає приписам п. 1 ч. 2 ст. 80 КАС України.

Керуючись приписами ст. 80, 243, 248 КАС України, суд

у х в а л и в:

1. У задоволенні клопотання представника відповідача про витребування доказів від 07.03.2024р. (вх. №23833), - відмовити.

2. Копію ухвали надіслати (видати) відповідачу (його уповноваженому представнику).

3. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Марич Є.В.

Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117592091
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/24708/23

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Марич Є.В.

Ухвала від 26.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Марич Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні