Ухвала
від 12.03.2024 по справі 380/3590/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

12 березня 2024 рокусправа № 380/3590/24

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Москаль Р.М. перевірив матеріали позовної заяви Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Львівського комунального підприємства «Львівський кіноцентр» про стягнення адміністративно-господарських санкцій,

ВСТАНОВИВ:

15.02.2024 на розгляд Львівського окружного адміністративного суду через систему «Електронний суд» надійшла позовна заява Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Львівського комунального підприємства «Львівський кіноцентр» з вимогою про стягнення з Львівського комунального підприємства «Львівський кіноцентр» на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю 124137,03 грн адміністративно господарських санкцій та пені за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю.

Ухвалою від 20.02.2024 суд:

- відмовив у задоволенні клопотання Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду;

- залишив без руху позовну заяву Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Львівського комунального підприємства «Львівський кіноцентр» про стягнення адміністративно-господарських санкцій;

- запропонував позивачу усунути недоліки позовної заяви у десятиденний строк з дня одержання цієї ухвали у такий спосіб - скерувати суду (на поштову адресу або шляхом подання через Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему, з використанням власного електронного підпису) заяву про усунення недоліків позовної заяви (вказати номер справи та прізвище судді), до якої долучити:

1) заяву про поновлення строку звернення до адміністративного суду із обґрунтуванням поважності причин пропуску цього строку, а також докази на підтвердження викладених обставин;

2) оригінал платіжного документа про сплату судового збору у сумі 3028 грн.

29.02.2024 до суду через систему «Електронний суд» надійшла заява про усунення недоліків позову, позивач просить врахувати раніше сплачений за подання цього позову судовий збір. Щодо пояснення поважності причин пропуску строків звернення до адміністративного суду, то представник позивача не надав суду нового клопотання про поновлення строку звернення до суду з цим позовом.

Суд враховує, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху від 20.02.2024 позивачу було розяснено, що платіжний документ, на який представник позивача посилається в позові, вже використаний як доказ сплати судового збору у справі №380/16213/23, а ухвалою №380/16213/23 від 03.08.2023 суд повернув Львівському обласному відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю судовий збір у сумі 2684 грн., сплачений відповідно до платіжної інструкції від 28.06.2023 №117. Отже, платіжна інструкція від 28.06.2023 №117 не є належним доказом сплати судового збору у цій справі. Інших доказів про сплату судового збору позивач суду не надав.

Таким чином, позивач не виконав вимоги ухвали суду про залишення позовної заяви без руху у встановлені судом строки, про існування перешкод для виконання цих вимог чи необхідність надання йому додаткового часу для виконання ухвали суду не повідомив.

Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк. Відповідно до частин п`ятої, шостої статті 169 КАС України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків. Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу.

Отже, позовну заяву Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю слід повернути.

Керуючись ст.ст. 169, 241, 243, 248, 256, 294, 295 КАС України, суддя

У Х В А Л И В:

Повернути позовну заяву Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю віід 15.02.2024 до Львівського комунального підприємства «Львівський кіноцентр» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені (і додані до неї документи) особі, яка її подала.

Роз`яснити, що повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного адміністративного суду у п`ятнадцятиденний строк з дати складання ухвали.

СуддяМоскаль Ростислав Миколайович

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117592716
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —380/3590/24

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні