Ухвала
від 11.03.2024 по справі 736/369/24
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 736/369/24

Номер провадження 2/736/163/24

У Х В А Л А

про направлення позовної заяви за підсудністю

11 березня 2024 року м. Корюківка

Суддя Корюківського районного суду Чернігівської області Чурупченко М.І., розглянувши матеріали справи за позовною заявою заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національна служба здоров`я України, Чернігівська міська рада, третя особа6 Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська міська лікарня №2» Чернігівської міської ради до ОСОБА_1 , про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням,

В С Т А Н О В И В:

01 березня 2024 року до Корюківського районного суду Чернігівської області надійшла справа за позовною заявою заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національна служба здоров`я України, Чернігівська міська рада, третя особа6 Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська міська лікарня №2» Чернігівської міської ради до ОСОБА_1 , про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням.

При виконанні вимог ч.6 ст. 187 ЦПК України, провадження у справі не відкривалось, а було встановлено, що відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрований в АДРЕСА_1 .

Відповідно ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Встановивши порушення територіальної підсудності даної справи, судом поставлено питання про направлення поданої заяви з одного суду до іншого у зв`язку з непідсудністю його Корюківському районному суду Чернігівської області, на підставі ст.31 ЦПК України.

Відповідно доПостанови Верховної Ради України від 17.07.2020 року №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів»відбулася зміна адміністративно-територіального устрою Україниз 490 районів утворено 136 нових районів. Натомість пунктом 3-1 розділуХІІПрикінцеві та перехідні положення Закону України «Про судоустрій та статус суддів»визначено, що до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинностіПостановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 року № 807-IX.

Таким чином, до зміни безпосередньо системи судоустрою та приведення її у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою шляхом утворення, реорганізації чи ліквідації судів, місцеві загальні суди продовжують здійснювати розгляд справ в межах раніше утворених районів та раніше визначеного адміністративно-територіального устрою.

Відповідно до ч.1 п. 1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Як вбачається з матеріалів справи, заяву було подано до Корюківського районного суду, що йому не підсудна, оскільки Сосницька ОТГ підсудна Сосницькому районному суду Чернігівської області.

На підставі вищевикладеного, а також приймаючи до уваги, що провадження не відкрито, розгляд справи не розпочався, а відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрований в АДРЕСА_1 , тому слід дану справу направити до Сосницького районного суду Чернігівської області за підсудністю.

Керуючись ст. 27, 31, 258-260, 353 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Направити справу за позовною заявою заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національна служба здоров`я України, Чернігівська міська рада, третя особа6 Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська міська лікарня №2» Чернігівської міської ради до ОСОБА_1 , про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням до Сосницького районного суду Чернігівської області (адреса: м. Сосниця, вул. Чернігівська, 54, Чернігівська області, 16101) за підсудністю.

Копію ухвали направити позивачу до відому.

На ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її винесення може бути подана апеляційна скарга, а у разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання її копії.

Суддя М.І.Чурупченко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117598644
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням

Судовий реєстр по справі —736/369/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Сосницький районний суд Чернігівської області

Даньков О. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні