Ухвала
від 13.03.2024 по справі 130/753/24
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2-а/130/8/2024

130/753/24

У ХВ АЛ А

13.03.2024 р. м. Жмеринка

Суддя Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області Вернік В.М., розглянувши матеріали за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Адміністративної комісії Виконавчого комітету Жмеринської міської ради Вінницької області про оскарження постанови про притягнення до адміністративної відповідальності,

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 01.03.2024 року (згідно дати поштового відправлення) подав до Жмеринського міськрайонного суду даний позов із вимогами визнати протиправною та скасувати постанову №04/01 про накладення адміністративного стягнення, винесені адміністративною комісією Виконавчого комітету Жмеринської міської ради 19.02.2024 року відносно ОСОБА_1 , 1954 року народження, і закрити справу про адміністративне правопорушення; стягнути з відповідача на користь позивача сплачений ним при подачі позову судовий збір.

Даний адміністративний позов підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно ст.289 КУпАП постанова по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення; в разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

Вказаний строк оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення узгоджується з положеннями ч.1,3 ст.122 КАС України.

Відповідно до вимог ч.1 ст.123 КАС України у разі подання особою позову після закінчення строків, установлених законом, без заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані судом неповажними, позов залишається без руху. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду з заявою про поновлення строку звернення до адміністративного суду або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи, що адміністративний позов ОСОБА_1 подано після визначеного законом десятиденного терміну оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення з дня її винесення, який сплив 29.03.2024 року, дата якого не припадала на вихідний день, й заява про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, лише за умов подання якої законом передбачено можливість суду вирішувати питання щодо його поновлення, позивачем наразі не представлена, дана обставина згідно наведених вище вимог ч.1 ст.123 КАС України становить самостійну підставу залишення адміністративного позову без руху.

Визначені судом недоліки підлягають усуненню у спосіб подання позивачем заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду із обгрунтуванням та зазначенням доказів поважності причин його пропуску.

Керуючись ст.122, 123, 169 КАС України,

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Адміністративної комісії Виконавчого комітету Жмеринської міської ради Вінницької області про оскарження постанови про притягнення до адміністративної відповідальності залишити без руху.

Роз`яснити позивачеві, що він має право протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали звернутися до Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області із заявою про поновлення строку звернення до адміністративного суду.

Ухвала оскарженню не пілягає.

Суддя Вернік В.М.

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117602592
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —130/753/24

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні