Ухвала
від 11.03.2024 по справі 229/1275/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/1275/24

Провадження № 2-о/229/43/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2024 р. м. Дружківка, Донецької області

Суддя Дружківського міського суду Донецької області Рибкіна Н.М., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа ОСОБА_2 про визнання особи безвісно відсутньою,

В С Т А Н О В И В:

Заявниця ОСОБА_1 , місце проживання якої: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , звернулася до суду із заявою про визнання безвісно відсутнім ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Верхня Самара, Близнюківського району, Харківської області.

Заява подана з додержанням вимог статей 175-177, 317 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Таким чином, заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання.

Одночасно при вирішенні питання щодо відкриття провадження у справі суд вважає за необхідне залучити заінтересовану особу Дружківську міську раду з наступних підстав.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Пунктом 5 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року за № 5 «Про судову практику у справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» передбачено, що для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення, у кожній справі після її порушення суддя зобов`язаний провести підготовчі дії, зокрема, з`ясувати, які фізичні особи і організації можуть бути заінтересовані у вирішенні даної справи і підлягають виклику в судове засідання, у необхідних випадках запропонувати заявникові та заінтересованим особам подати додаткові докази на підтвердження заявлених вимог та заперечень проти них.

Оскільки заявник просить визнати безвісно відсутнім свого сина ОСОБА_3 з метою повноцінного використання своїх прав щодо нерухомого майна, що перебуває у спільній з ним власності, вбачається, що встановлення даного факту, який має юридичне значення, безпосередньо впливає на права та обов`язки Дружківської міської ради.

З огляду на викладене суддя вважає за необхідне залучити до розгляду справи Дружківську міську раду в якості заінтересованої особи.

Керуючись ст.ст. 187, 294, 305, 306, 353, 354 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі.

Залучити у якості заінтересованої особи Дружківську міську раду Донецької області, місцезнаходження якої: 84205, Донецька область, Краматорський район, місто Дружківка, вулиця Соборна, буд. 16, код ЄДРПОУ 04052761.

Призначити судове засідання для розгляду справи по сутіна 11 квітня 2024 року о 09 год. 00 хв.,яке відбудеться в приміщенні Дружківського міського суду Донецької області (Донецька область, м. Дружківка, вул. Віталія Пилипенка, 45).

Заявнику у судове засідання надати оригінали документів доданих до заяви для огляду.

Копію ухвали, заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з правами та обов`язками учасника справи, одержати інформацію щодо справи, а також усю іншу необхідну інформацію в розділі «Громадянам» на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://dr.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М.Рибкіна

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117602777
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи безвісно відсутньою

Судовий реєстр по справі —229/1275/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рибкіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні