Ухвала
від 12.03.2024 по справі 761/26039/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 761/26039/23 2/335/390/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 березня 2024 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районнийсуд м.Запоріжжя ускладі:головуючого судді КрамаренкоІ.А.,при секретаріЗайцевій С.В.,розглянувши упідготовчому засіданніклопотання представникапозивача адвоката КляшторноїЮ.В.про залученнятретіх осібдо участіу цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя знаходяться матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, по якій розпочато підготовче провадження.

12.03.2024 до суду надійшло клопотання адвоката Кляшторної Ю.В., яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , про залучення до участі у цій справі, у якості третіх осіб: ОСОБА_2 ; ОСОБА_3 ; ОСОБА_4 , оскільки зазначені особи є також спадкоємцями померлої ОСОБА_5 , а предметом спору є визначення додаткового строку для прийняття спадщини, що у подальшому породжує успадкування майна, та рішення у справі може вплинути на права та обов`язки цих спадкоємців.

Міський голова Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області Ю. Коноваленко направив на адресу суду заяву про розгляд вказаної цивільної справи без участі представника відповідача.

Розглянувши вказане клопотання представника позивача, суд приходить до наступного.

Відповідно до вимог ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч.5 ст.53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Встановлено, що ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 є спадкоємцями померлої ОСОБА_5 , а предметом спору є визначення додаткового строку для прийняття спадщини, що у подальшому породжує успадкування майна, та рішення у справі може вплинути на права та обов`язки цих спадкоємців.

Отже, оскільки рішення у вказаній справі може вплинути на права та обов`язки вказаних осіб, суд вважає, що вони повинні бути залучені до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, клопотання представника позивача про залучення третіх осіб підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 51, 53, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про залучення до участі у справі третіх осіб задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Пологівської міської ради Пологівського району Запорізької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , місце проживання ВПО: АДРЕСА_2 , засоби зв`язку: тел. НОМЕР_2 );

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (РНОКПП НОМЕР_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , місце проживання ВПО: АДРЕСА_4 , засоби зв`язку: тел. НОМЕР_4 );

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_5 , засоби зв`язку: тел. НОМЕР_5 ).

Відкласти проведення підготовчого засідання у цій справі.

Викликати учасників цієї справи у підготовче судове засідання, яке призначено на 04 квітня 2024 року о 10-30 годину, та відбудеться у залі судового засідання Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Копію ухвали разом із позовною заявою надіслати на адресу третіх осіб - для відома та встановити строк для подання пояснень 10 днів з дня вручення даної ухвали, роз`яснивши, що у зазначений строк вони мають право надати пояснення, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, які повинні відповідати вимогам ч.3-6 ст. 178 ЦПК України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.А. Крамаренко

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117603262
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —761/26039/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Капітонов Є. М.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні