Ухвала
від 13.03.2024 по справі 485/557/24
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 485/557/24

Провадження № 1-в/485/7/24

УХВАЛА

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

13 березня 2024 року м.Снігурівка

Суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора Миколаївської окружної прокуратури ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні дистанційно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,

встановив:

В провадженні Снігурівського районного суду Миколаївської області перебувають матеріали подання начальника Державної установи "Снігурівська виправна колонія (№5)" ОСОБА_3 про умовно-дострокове звільнення засудженого ОСОБА_4 .

Прокурором Миколаївської окружної прокуратури ОСОБА_5 подано клопотання про участь у судовому засіданні дистанційно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до п. п. 1, 5 ч. 1 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Частиною 2 ст. 336 КПК України передбачено, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує.

Відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 336 КПК України, у разі необхідності забезпечення оперативності судового провадження, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження).

Таким чином, з метою забезпечення оперативності судового провадження, забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, враховуючи наявність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції, вважаю за необхідне надати можливість прокурору приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 336 КПК України,

постановив:

Клопотання прокурора Миколаївської окружної прокуратури ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні дистанційно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Судовий розгляд подання начальника Державної установи "Снігурівська виправна колонія (№5)" ОСОБА_3 про умовно-дострокове звільнення засудженого ОСОБА_4 проводити дистанційно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення ВКЗ за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua.

Участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції прийматиме прокурор ОСОБА_6 .

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів необхідно перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції системою та попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку на офіційному веб-порталі Судової влади України (www.court.gov.ua).

Попередити прокурора, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117604018
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання

Судовий реєстр по справі —485/557/24

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні