Ухвала
від 13.03.2024 по справі 514/439/24
ТАРУТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тарутинський районний суд Одеської області


Справа № 514/439/24

Провадження по справі № 1-в/514/13/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2024 року смт Тарутине

Тарутинський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

за участю представника відділення поліції №2 Болградського РВП ГУНП в Одеській області - ОСОБА_3

засудженого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт Тарутине подання про встановлення адміністративного нагляду відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Єлизаветівка, Болрадського району Одеської області, мешканця АДРЕСА_1 , громадянина України, з неповно середньою освітою, не працюючого, раніше засудженого: 13.05.2014 року Прилуцьким міськрайонним судом Чергінівської області за ч. 3 ст. 187 КК Украни до 7 років позбавлення волі. Звільнився 31.07.2020 року по відбуттю строку покарання

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника відділення поліції № 2 Болградського РВП ГУНП в Одеській області майор поліції ОСОБА_5 звернувся до суду з поданням про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 , посилаючись на те, що після звільнення з місць позбавлення волі ОСОБА_4 на шлях виправлення не став, схильний до скоєння адміністративних правопорушень, за що був неодноразово притягнутий до адміністративної відповідальності.

ОСОБА_4 в судовому засіданні не заперечував щодо встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Співробітник поліції відділення №2 Болградського РВП ГУ НП в Одеській області ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримав подання та просив його задовольнити, посилаючись на доводи викладені в поданні.

Вислухавши пояснення учасників судового процесу, вивчивши матеріали справи суд дійшов до наступного. Так, відповідно до ст.ст. 1, 2 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд - це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються органами внутрішніх справ. Адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них.

Відповідно до п. «в» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів внутрішніх справ, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Пункт «в» статті 4 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» регламентує, що підставами для встановлення адміністративного нагляду є матеріали органів Національної поліції - щодо осіб, зазначених у пункті "в" статті 3 цього Закону.

Згідно п. 2 ч. 1 ст.5 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб, зазначених у пункті "в" статті 3 цього Закону, - в судовому засіданні одноособово суддею районного, районного у місті, міського та міськрайонного суду за місцем проживання особи, звільненої з місць позбавлення волі, за поданням начальника органу Національної поліції.

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_4 засуджений 13.05.2014 року Прилуцьким міськрайонним судом Чергінівської області за ч. 3 ст. 187 КК Украни до 7 років позбавлення волі. Звільнився 31.07.2020 року по відбуттю строку покарання.

Після звільнення з місць позбавлення волі, незважаючи на попередження органів внутрішніх справ, на шлях виправлення не став, вчиняв адміністративні правопорушення, перебування у громадських місцях в нетверезому стані, порушення громадського порядку і прав інших громадян, неодноразово здійснював психологічне насильство в сім`ї, у зв`язку з чим притягувався до адміністративної відповідальності.

Таким чином суд дійшов висновку щодо необхідності встановлення адміністративного нагляду та обмежень, які встановлюються щодо поведінки піднаглядного ОСОБА_4 строком на 12 (дванадцять) місяців.

Враховуючи викладене, керуючись п. «в» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Встановити по відношенню до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адміністративний нагляд строком на 12 (дванадцять) місяців із встановленням наступних обмежень:

1) знаходитись щоденно за місцем проживання: АДРЕСА_1 , з 22:00 години вечора до 06:00 години ранку наступного дня;

2) з`являтися 1-й та 3-й понеділок кожного місяця з 09:00 до 13:00 години на реєстрацію до відділення поліції №2 Болградського РВП ГУНП в Одеській області в кабінет № 6;

3) заборонити виїзд в особистих справах за межі Болградського району без дозволу уповноважених осіб відділення поліції №2 Болградського РВП ГУНП в Одеській області.

4) заборонити відвідувати ресторани, бари, кафе, магазини, торгові точки, де реалізуються на розлив алкогольні напої.

Ухвалу направити до відділення поліції № 2 Болградського РВП ГУНП в Одеській області для виконання.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117604507
СудочинствоКримінальне
Сутьвстановлення адміністративного нагляду відносно: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Єлизаветівка, Болрадського району Одеської області, мешканця АДРЕСА_1 , громадянина України, з неповно середньою освітою, не працюючого, раніше засудженого: 13.05.2014 року Прилуцьким міськрайонним судом Чергінівської області за ч. 3 ст. 187 КК Украни до 7 років позбавлення волі. Звільнився 31.07.2020 року по відбуттю строку покарання

Судовий реєстр по справі —514/439/24

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні