Ухвала
від 12.03.2024 по справі 359/11684/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/359/841/2024

Справа №359/11684/23

УХВАЛА

Іменем України

12 березня 2024 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі: головуючого судді Журавського В.В.

при секретарі Алфімовій І.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

В листопаді 2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду з вказаним позовом, яким просить визначити їй додатковий строк тривалістю один місяць для прийняття спадщини, яка відкрилась після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судовому засіданні на обговорення учасників цивільного процесу було поставлено питання про необхідність витребування у Другої бориспільської державної нотаріальної контори належним чиномзавіреної копіїспадкової справи, заведеної щодо майна ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Позивач не заперечувала проти витребування копії спадкової справи.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився та про своє ставлення про необхідність витребування письмових доказів не повідомив.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 також не заперечували проти витребування копії спадкової справи

Заслухавши думку учасників цивільного процесу, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За змістом ч.2 ст.84 ЦПК України у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено, зокрема який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Встановлено,що інформація,яка міститьсяв спадковійсправі,заведенійщодо майна ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , має значення для правильного вирішення спору, оскільки без даної інформації неможливо встановити, зокрема коло осіб, які звертались до нотаріальної контори із заявами про прийняття спадщини, та яким видано свідоцтва про право на спадщину.

Водночас, вказані докази не надані сторонами по справі. Оскільки, запитувана інформація становить нотаріальну таємницю та може бути витребувана лише на обґрунтовану письмову вимогу суду.

Тому у Другої бориспільської державної нотаріальної контори Київської області належить витребувати вищезазначену інформацію.

Керуючись ч.1та ч.2,ч.7ст.84,п.1 ч.1 ст.258, ст.260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Витребувати у Другої бориспільської державної нотаріальної контори Київської області належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної щодо ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію даної ухвали для виконання направити Другій бориспільській державній нотаріальні конторі Київської області (08301, Київська область, м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, буд.63).

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала є остаточною та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя підпис

З оригіналом згідно:

Суддя Бориспільського міськрайонного суду В.В. Журавський

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117609254
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —359/11684/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні