Ухвала
від 13.03.2024 по справі 538/2523/23
ЛОХВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 538/2523/23

Провадження № 2/538/118/24

У Х В А Л А

13 березня 2024 року м. Лохвиця

Лохвицький районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Цімботи Л.Г.,

з участю секретаря судового засідання Дугніст А.В.,

розглядаючи матеріали цивільної справи за позовомУправління соціального захисту населення Миргородської районної військової адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення надміру виплачених коштів,

в с т а н о в и в:

На розгляді перебуває зазначена цивільна справа, розгляд в порядку спрощеного провадження призначено на 9 годину 30 хв 13 березня 2024 року.

Позивач, повідомлений належним чином про місце, дату та час розгляду справи, в судовезасідання явкупредставника незабезпечив,в позові просив про розгляд справи за відсутності представника.

Представник відповідача подала відзив та документ про направлення відзиву на електронну адресу позивача, в якому заперечувала проти задоволення позову посилаючись, в тому числі, на обов`язок позивача перевіряти відомості для нарахування допомоги.

Відповіді на відзив від позивача на адресу сторони та суду не надходило.

Представник відповідача з вищенаведених підстав в судовому засіданні заявила клопотання, яке підтримала і відповідач про визнання обов`язковою участі представника позивача.

Вислухавши клопотання, суд дійшов наступного висновку.

За загальним правилом частини першої статті 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності; якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів (частина третя статті 211 ЦПК України).

Частина 1 ст. 128 ЦПК України визначає, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно приписів п. 3 ч. 2, ч. 3 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою. У випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Учасниками справи, згідно ст.ст. 42, 48 ЦПК України у позовному провадженні є позивач, відповідач і треті особи.

Приймаючи до уваги мотиви клопотання сторони відповідача та враховуючи, що від дотримання чи не дотримання принципу змагальності залежить питання законності та обґрунтованості вирішення справи по суті, для доведення тих обставин, на які посилають сторони, як на підставу позовних вимог та заперечень, суд вважає потрібним для надання особистих пояснень визнати явку представника позивача, обов`язковою.

Крім того, відповідно до вимог п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд вправі відкласти розгляд справи в судовому засіданні, якщо визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

З урахуванням викладеного та на виконання положень ст. 223 ЦПК України, суд вважає за необхідне явку представника позивача визнати обов`язковою та відкласти розгляд справи на іншу дату.

Керуючись статтями 42,43,48, 128, 223, 260, 261, 353-354 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Визнати явку представника позивача, Управління соціального захисту населення Миргородської районної військової адміністрації обов`язковою, про що його повідомити цією ухвалою.

Відкласти розгляд цивільної справи за позовомУправління соціального захисту населення Миргородської районної військової адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення надміру виплачених коштів на 10 год 30 хв 4 квітня 2024 року.

Копію ухвали направити позивачеві для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лохвицького

районного суду Л.Г.Цімбота

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117609913
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення надміру виплачених коштів

Судовий реєстр по справі —538/2523/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні