Ухвала
від 13.03.2024 по справі 701/200/24
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №701/200/24

Провадження №2/701/148/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 березня 2024 року Маньківський районний суд, Черкаської області

в складі: головуючого - судді - І.Д.Калієвського

за участю секретаря - Г.І.Байдужої

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт. Маньківка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ,представника позивача-адвоката:Сібільової ОлениВікторівни до ОСОБА_2 ,та третьоїособи,що незаявляє самостійнихвимог напредмет спору:Маньківського районноговідділу державноїреєстрації актівцивільного стануГоловного територіальногоуправління юстиціїу Черкаськійобласті провстановлення фактународження тавизнання батьківства,

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача звернувся в суд з позовом до відповідача та третьої особи про встановлення факту народження та визнання батьківства.

15.02.2024 року представник позивача до позовної заяви приєднав клопотання про призначення судово - генетичної експертизи з метою встановлення факту чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , біологічним батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Позивач та його представник в підготовчому засіданні підтримали дане клопотання.

Відповідачв підготовчому засіданні не заперечував проти призначення експертизи.

Представник третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Маньківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області в підготовче засідання не з"явився, але його неявка не перешкоджає вирішенню даного клопотання по суті у його відсутність.

Суд, вивчивши клопотання та матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до п. 1 ч.1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Враховуючи, що для з`ясування факту чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,біологічним батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 необхідні спеціальні знання в галузі медицини та даний факт є важливою обставиною, яка стосується предмету доказування по справі, суд вважає клопотання обґрунтованим та задовольняє його призначаючи судово-генетичну експертизу, проведення якої доручає експертам установи обраної представником позивача.

Відповідно п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи.

Відповідно до п.9 ч.1 ст.253 ЦПК України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.103-105, 252, 253, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Сібільової О.В. про призначення судово-генетичної експертизи - задовольнити.

Призначити по справі №701/200/24 судово-генетичну експертизу на вирішення якої поставити наступне питання:

- Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , біологічним батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Проведення судово-генетичної експертизи доручити експертам Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи (03141,м.Київ, вул. Докучаєвська, буд.4( код ЄДРПОУ 2369849), направивши їм копію ухвали суду про призначення судово-генетичної експертизи.

Зобов"язати експертів Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи (03141,м.Київ, вул. Докучаєвська, буд.4( код ЄДРПОУ 2369849) повідомити про час та місце проведення експертизи представника позивача - адвоката Сібільову Олену Вікторівну та суд.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 .

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст.384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Попередити сторони про наслідки ухилення від участі в експертизі, передбачені ст.109 ЦПК України. Роз`яснити, що у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з"ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Провадження у справі на час проведення експертизи - зупинити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Черкаського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (складення), а якщо ухвалу суду не було вручено у день її проголошення або складення, учасник справи має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя І.Д.Калієвський

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117610528
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —701/200/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Калієвський І. Д.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Калієвський І. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні