Ухвала
від 23.02.2024 по справі 757/8927/24-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8927/24-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2024 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ОСОБА_3 про проведення огляду у кримінальному провадженні № 42024113330000014,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Другим слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42024113330000014, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.01.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Головного центру капітального будівництва, реконструкції та закупівель ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_1) у змові із посадовими особами ТОВ «Інвестбуд-11» (ЄДРПОУ 34634981) організували схему привласнення коштів державного бюджету під час виконання робіт з реконструкції будівлі клубу-їдальні А-4 санаторію «ІНФОРМАЦІЯ_4», за адресою: АДРЕСА_5. З метою незаконного заволодіння коштами оборонного бюджету, виділеними на реконструкцію будівлі клубу-їдальні А-4 санаторію «ІНФОРМАЦІЯ_4», представники ТОВ «Інвестбуд-11» умисно внесли до актів приймання-передачі виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві дані (перелік робіт, які фактично не були виконані). В результаті, представниками комерційної структури безпідставно отримано бюджетні кошти у сумі 12 млн. грн.

Також встановлено, що посадові особи Головного центру капітального будівництва, реконструкції та закупівель ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_1) у змові із посадовими особами ТОВ «Приват Сервіс БУД ЛТД» (ЄДРПОУ 41723085) організували схему привласнення коштів державного бюджету під час виконання робіт з будівництва житлових будинків для військовослужбовців ДПСУ та дитячого дошкільного закладу на вул. Народній, буд. 54-А у Солом`янському районі м. Києва (1 черга будівництва). Так, з метою незаконного заволодіння коштами оборонного бюджету, виділеними на будівництва житлових будинків для військовослужбовців ДПСУ та дитячого дошкільного закладу, представники ТОВ «Приват Сервіс БУД ЛТД» умисно внесли до актів приймання-передачі виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві дані (перелік робіт, які фактично не були виконані). У результаті, представниками комерційної структури безпідставно отримано бюджетні кошти у сумі 2,5 млн. грн.

Крім того, посадові особи Головного центру капітального будівництва, реконструкції та закупівель ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_1) у змові із посадовими особами ТОВ «ДСС Солюшионс» (ЄДРПОУ 34809519) організували схему привласнення коштів державного бюджету під час виконання робіт з капітального ремонту адміністративної будівлі № 1 управління ІНФОРМАЦІЯ_1, за адресою: АДРЕСА_3 та капітального ремонту (утеплення) фасаду відділу охорони здоров`я, ІНФОРМАЦІЯ_2, за адресою: АДРЕСА_4. Встановлено, що з метою незаконного заволодіння коштами оборонного бюджету, виділеними на капітальний ремонт адміністративної будівлі № 1 управління ІНФОРМАЦІЯ_1, за адресою: в АДРЕСА_1 та капітальний ремонт (утеплення) фасаду відділу охорони здоров`я, ІНФОРМАЦІЯ_2, за адресою АДРЕСА_4, представники ТОВ «ДСС Солюшионс» умисно внесли до актів приймання-передачі виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві дані (перелік робіт, які фактично не були виконанні). В результаті, представниками комерційної структури безпідставно отримано бюджетні кошти у сумі 7,5 млн. грн

В кримінальному провадженні призначено судову комплексну будівельно-технічну та судово-економічну експертизи, проведення якої доручено експертам Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України, з метою встановлення відповідності обсягів та вартостей фактично виконаних робіт, підтвердження чи спростування факту будівництва по вищевказаному об`єкту, чи міститься факт нанесення матеріальної шкоди (збитку) державному бюджету та встановлення розміру збитків.

При проведенні судово комплексної будівельно-технічної та судово-економічної експертизи експертами Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України заявлено клопотання № 145-1/7-43-1/5 від 19.02.2024 щодо забезпечення проведення огляду із проведенням фотофіксації об`єкту нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_2 .

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, проведення експертного дослідження у слідства виникла необхідність в проведенні огляду об`єкту нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:72:252:0041 за адресою: АДРЕСА_2 на праві власності належить Державі Україна в особі Київської міської державної адміністрації (ЄДРПОУ 00022527).

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримала, посилаючись на викладені в ньому доводи, просила задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей і документів та комп`ютерних даних.

Як визначено ч. 2, 3, 5 цієї ж статті, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи, з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів, при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки прокурором доведено, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення необхідно провести огляд об`єкту нерухомого майна за адресою: м. Київ, вул. Народна, буд. 54-А.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234, 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 у кримінальному провадженні № 42024113330000014 від 23.01.2024, за участю судових експертів, на проведення огляду об`єкту нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_2 , земельна ділянка за вказаною адресою на праві власності належить Державі Україна в особі Київської міської державної адміністрації (ЄДРПОУ 00022527), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117611396
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду у кримінальному провадженні № 42024113330000014

Судовий реєстр по справі —757/8927/24-к

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні