Ухвала
від 13.03.2024 по справі 148/208/24
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 148/208/24

Провадження № 2/148/240/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2024 року Тульчинський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Дамчука О.О.

при секретареві Носулько К.П.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Тульчин цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Тульчинського відділу ДВС у Тульчинському районі Вінницької області про зняття арешту з нерухомого майна.

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з позовом до Тульчинського відділу ДВС у Тульчинському районі Вінницької області про зняття арешту з нерухомого майна.

Представник позивача, адвокат Зубар В.В. надав клопотання про залучення до участі у даній справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , стягувача за виконавчим провадженням № 30533147, для об`єктивного розгляду даної справи. Просив розглянути дане клопотання без участі позивача та її представника.

Представник Тульчинського відділу ДВС у Тульчинському районі Вінницької області Бакірова С.С. у судове засідання надала клопотання про долучення доказів та розгляд справи без участі представника ВДВС.

Дослідивши матеріали справи, суд виходить зі слідуючого.

За правилами ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За заявленими вимогами позивача вбачається, що остання просить звільнити з під арешту нерухоме майно власницею якого вона являється, а саме: житловий будинок з господарськими будівлями, який розташований за адресою АДРЕСА_2 та 1/2 частини земельної ділянки кадастровий номер 0524382900:02:000:0416 площею 2.053 га для ведення сільськогосподарського виробництва Вінницька область, Тульчинський район, Кинашівський старостат, який накладено на підставі повідомлення Тульчинського відділу ДВС в межах виконавчого провадження №30533147 реєстраційний номер обтяження 12161705.

Стягувачом за виконавчим провадженням № 30533147 є ОСОБА_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та на підставі даного виконавчого провадження накладено арешт на майно боржника, а саме, позивача ОСОБА_1 .

28.03.2012 року виконавчий лист повернуто стягувачеві на підставі п. 2 ч. 1 ст. 47 (відсутність майна у боржника)

Таким чином ухвалене судове рішення за результатами судового розгляду може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_2 , відповідно суд вважає за необхідне залучити до участі у справі, в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог ОСОБА_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст. 53, 260-261 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Тульчинського відділу ДВС у Тульчинському районі Вінницької області про зняття арешту з нерухомого майна, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

ОСОБА_1 подати копію позовної заяви разом з долученими додатками до неї для направлення ОСОБА_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Направити третій особі ОСОБА_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , копію позову з копіями доданих до неї документів та запропонувати йому подати письмові пояснення, щодо заяви.

Третя особа протягом п`яти днів з дня отримання копії заяви з додатками має право подати пояснення, щодо позову, або відзиву відповідно до ст. 181 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, що копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень іншим учасникам.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Підготовче судове засідання відкласти до 13.00 год. 04 квітня 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Дамчук

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117612680
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —148/208/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Дамчук О. О.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Дамчук О. О.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Дамчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні