Ухвала
від 13.03.2024 по справі 388/434/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 388/434/24

провадження № 2/388/248/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.03.2024м. Долинська

Суддя Долинського районного суду Кіровоградської області Степанов С.В. розглянувши матеріали позовної заяви Керівника Знам`янської окружної прокуратури в інтересах: Національної служби здоров`я України, Устинівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство «Устинівська лікарня» Устинівської селищної ради про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину,-

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача звернувся до суду з позовом про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Згідно з ч.1 ст.27ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не встановлено законом.

Відповідно до ч.3 ст. 28 ЦПК України, позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

Згідно зазначених даних, місцезнаходженням позивача Національної служби здоров`я України є м. Київ, просп.. Степана Бандери, 19, місцезнаходженням позивача Устинівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області є с. Устинівка, вул. Ювілейна, 2, Кропивницького району Кіровоградської області, зареєстрованим місцем проживанням відповідача ОСОБА_1 є АДРЕСА_1 , а також, місцем заподіяння злочину в даній справі є смт Устинівка, Устинівсько ТГ, Кропивницького району Кіровоградської області.

Відповідно до ч.9 ст.187ЦПК України передбачено, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача справи на розгляд іншого суду здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 32 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З врахуванням викладеного, суд вважає що дану справу необхідно передати для розгляду до Устинівського районного суду Кіровоградської області з урахуванням вищевказаних вимог територіальної підсудності.

Керуючись ст.ст.27, 31, 187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Передати на розгляд Устинівському районному суду Кіровоградської області (28600, Кіровоградська область, Кропивницький район, смт. Устинівка, вул. О. Мазуренка, 42)цивільну справуза позовом Керівника Знам`янської окружної прокуратури в інтересах: Національної служби здоров`я України, Устинівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство «Устинівська лікарня» Устинівської селищної ради про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Ухвала в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання її копії може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду.

Суддя С.В. Степанов

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117615405
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —388/434/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні