Ухвала
від 13.03.2024 по справі 643/387/19
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/387/19

Провадження № 2/643/210/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2024 року м. Харків

Московський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Харченко А.М.

за участю секретаря Іщенко Ю.Д.,

розглянувши в відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Харкові матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Державної установи «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук України» про відшкодування шкоди, завданої неналежним наданням медичної допомоги,

в с т а н о в и в:

В провадженні Московського районного суду м. Харкова знаходиться зазначена цивільна справа.

11.03.2024 представник позивача адвокат Харитонов О.В. звернувся до суду з клопотанням про проведення судового засідання, призначеного на 27.03.2024 о 14.00, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: vkz.court.gov.ua, ідентифікаційний номер: 2846904834.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши доводи клопотання та матеріали справи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з ч.ч. 2, 3, 4, 5 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України«Про електронні документи та електронний документообіг»та«Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України відповідно доЗакону України"Про захист населення від інфекційних хвороб", учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється з використанням засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимогЗакону України"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", а в разі їх відсутності - у порядку, визначеномуЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючись ст.ст. 212, 258-261 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Харитонова Олексія Вікторовича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Провести підготовче судове засідання у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Державної установи «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук України» про відшкодування шкоди, завданої неналежним наданням медичної допомоги, яке призначене на 14.00 год. 27.03.2024, за участю представника позивача ОСОБА_1 адвоката Харитонова Олексія Вікторовича в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням його власних технічних засобів.

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду негайно надіслати особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Роз`яснити представнику позивача ОСОБА_1 адвокату Харитонову Олексію Вікторовичу, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Харченко А.М.

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117616498
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої неналежним наданням медичної допомоги

Судовий реєстр по справі —643/387/19

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні