Ухвала
від 12.03.2024 по справі 604/1155/22
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/1155/22

1-в/604/1/24

У х в а л а

12 березня 2024 року сел. Підволочиськ

Підволочиський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Підволочиську Тернопільської області подання начальника Тернопільського районного сектору № 4 Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_3 про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням стосовно засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , засудженого 22 лютого 2023 року Підволочиським районним судом Тернопільської області за ч.4 ст.185 КК України до 5 (п`яти) років позбавлення волі, на підставі ст.ст.75, 76 КК України звільненого від відбування покарання з іспитовим строком на 3 (три) роки,

ВСТАНОВИВ:

22 лютого 2023 року ОСОБА_4 було засуджено Підволочиським районним судом Тернопільської області за ч.4 ст.185 ч. 3 КК України до 5 (п`яти) років позбавлення волі, на підставі ст.ст.75, 76 КК України звільненого від відбування покарання з іспитовим строком на 3 (три) роки.

У поданні начальника Підволочиського районного сектору № 4 Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_3 , ставиться питання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення засудженого для відбування покарання, відповідно до вироку суду, посилаючись на те, що останній під час відбування призначеного покарання, незважаючи на роз`яснений йому порядок та умови відбування покарання у вигляді випробування, не виконує покладені на нього судом обов`язки, відповідно до ст.76 КК України, а саме не з`являється на реєстрацію.

Учасники справи в призначене судове засідання не з`явились, причин неявки суду не повідомили.

Дослідивши матеріали справи судом встановлене наступне.

В судове засідання 06 лютого 2024 року засуджений не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Судом 18 січня 2024 року було винесено ухвалу про застосування відносно засудженого ОСОБА_4 , примусового приводу в судове засідання. Виконання даної ухвали було покладено на ВП №5 (смт. Підволочиськ) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області.

Відповідно до повідомлення від ВП №5 (смт. Підволочиськ) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області - виконати ухвали суду про примусовий привід засудженого в судове засідання не можливо у зв`язку з тим, що засуджений за вказаною адресою відсутній та місце його знаходження не відоме.

Відповідно до чинних норм КПК України при розгляді подання про скасування відбування покарання з випробуванням та направлення засудженого для відбування покарання присутність особи відносно якої розглядається подання є обов`язковою.

Відповідно до ст.164 КВК України, уповноважений орган з питань пробації: веде облік засуджених протягом іспитового строку; роз`яснює засудженим порядок виконання обов`язків, покладених на них судом; здійснює нагляд за засудженими; вживає заходів з припинення порушень судових рішень; організовує першочергові заходи з виявлення засуджених, місцезнаходження яких невідоме; звертається до відповідних правоохоронних органів щодо розшуку засуджених, місцезнаходження яких невідоме;

Однак, в матеріалах справи відсутні будь-які докази здійснення органом пробації заходів щодо встановлення місця перебування ОСОБА_4 , в тому числі і звернення до правоохоронних органів.

Суд, дослідивши матеріали, беручи до уваги положення ч.4 ст.539 КПК України, вважає за потрібне повернути матеріали подання до Підволочиського районного сектору № 4 Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області для встановлення місця проживання (перебування) засудженого.

Керуючись ст. 539 КК України, ст. 166 КВК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Повернути до Підволочиського районного сектору №4 Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області матеріали подання та особову справу відносно ОСОБА_4 , для встановлення його місця проживання (перебування).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117618708
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком

Судовий реєстр по справі —604/1155/22

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 18.01.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Вирок від 22.02.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 08.02.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні