Ухвала
від 12.03.2024 по справі 732/424/24
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/424/24

провадження №2/732/182/24

У Х В А Л А

про прийняття позову до розгляду та

відкриття провадження у справі

12 березня 2024 року м. Городня

Суддя Городнянського районного суду Чернігівської області Лиманська М. В., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер платника податків НОМЕР_1 ) до Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області (вул. Чернігівська, 8, с. Тупичів Чернігівського району Чернігівської області) про визнання права на земельну частку ( пай ) в порядку спадкування за законом,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Приватний нотаріус Чернігівського районного нотаріального округу Кравченко Т. В. (проспект Перемоги, 103/44, м. Чернігів),

УСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, в якому просив визнати за ним, як спадкоємцем, у порядку спадкування за законом після смерті його дядька ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , право на земельну частку (пай) площею 3,94 га в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості) у землі, яка перебуває в колективній власності сільськогосподарського підприємства „Рассвет , с. Великий Листвен, яке за життя належало ОСОБА_3 на підставі сертифіката на право на земельну частку (пай) серії ЧН №0141508 виданого Городнянською районною державною адміністрацією на підставі рішення №199 від 31.05.1996, зареєстрованого у книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) 19.07.1996 за №1108(381).

Позовна заява підлягає розгляду за правилами загального провадження.

Керуючись ст. 19, ст. 186, ст. 187, ст. 189 ЦПК України,

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області про визнання права на земельну частку ( пай ) в порядку спадкування за законом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 12квітня 2024року,об 11год 00хв, яке відбудеться в приміщенні Городнянського районного суду Чернігівської області.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Клопотання позивача задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Чернігівського районного нотаріального округу Кравченко Т. В. копію спадкової справи до майна ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати з Городнянського відділу ДРАЦС актовий запис про народження ОСОБА_2 ( а/з №04 від 28.01.1955), а також актовий запис про смерть ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області державний акт на право колективної власності на землю сільськогосподарського підприємства „Рассвет, с. Великий Листвен та списки членів КСП, на підставі яких ОСОБА_3 був виданий сертифікат серії ЧН №0141508, а також книгу реєстрації та видачі сертифікатів на право на земельну частку (пай), виданих Городнянською районною державною адміністрацією по Великолиственській сільській раді та інформацію щодо заміни вказаного сертифікату на державний акт на право влавсності на земельну ділянку.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу та третій особі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Повідомити, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У Городнянському районному суді Чернігівської області наявна технічна можливість для проведення судових засідань у режимі відеоконференції. Заява про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межам приміщення суду подається учасником справи не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Роз`яснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Роз`яснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом 15 (п`ятнадцяти днів) з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст. 175, 177 ЦПК України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч. 2, 3 ст. 178 ЦПК України та копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненаданням відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причин, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч. 2 ст. 84 ЦПК України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляєь самостійних вимог щодо предмету спору право подати в семиденний строк письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Веб адреса сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається https://gd.cn.court.gov.ua/fair.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя М. В. Лиманська

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117619394
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку ( пай ) в порядку спадкування за законом,

Судовий реєстр по справі —732/424/24

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні