Ухвала
від 13.03.2024 по справі 915/255/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про прийняття до розгляду заяви про порушення провадження у справі

про банкрутство юридичної особи

13 березня 2024 року Справа № 915/255/24

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Давченко Т.М.,

розглянувши матеріали заяви

ініціюючого кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИК (ідентифікаційний код 35695254; вул.. Соборна, 14, каб. 602, м. Миколаїв, 54017)

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю КАТЕНА ЮКРЕЙН (ідентифікаційний код 40825450; пл. Заводська, 1А, м. Миколаїв, 54050)

про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИК (Компанія УКРБУД) звернулось до Господарського суду Миколаївської області із заявою від 08.03.2024 (вх. № 2822/24 від 08.03.2024) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю КАТЕНА ЮКРЕЙН (ТОВ КАТЕНА ЮКРЕЙН) в порядку ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства, з посиланням на те, що боржником не погашено заборгованість перед Компанією УКРБУД в сумі 1251863,51 грн., яка виникла через неналежне виконання ТОВ КАТЕНА ЮКРЕЙН зобов`язань за Договором № 01/01-21 від 25.01.2021, Договором № 20/01-23 від 20.01.2023, Договором № 01/03-20ЗД про забезпечення доступу від 01.03.2020.

У вказаній заяві Компанія УКРБУД просить суд відкрити провадження у справі про банкрутство ТОВ «КАТЕНА ЮКРЕЙН», визнати грошові вимоги Компанії УКРБУД до ТОВ «КАТЕНА ЮКРЕЙН» у сумі 1251863,51 грн. (з яких сплаченого судового збору 30280,00 грн. - перша черга, вимоги Кредитора, не забезпечені заставою у сумі 1221583,51 грн. - четверта черга) та призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Дубровного Михайла Олександровича (Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1449 від 08.07.2013.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.03.2024 справі присвоєно єдиний унікальний номер 915/255/24 та визначено головуючим у справі суддю Давченко Т.М.

Дослідивши матеріали заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство, суд дійшов наступних висновків.

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі Кодекс, КУзПБ) передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України (далі ГПК України), іншими законами України.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 35 КУзПБ у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються: дата проведення підготовчого засідання суду; прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Підстав для відмови у прийнятті або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, передбачених ст. 37, 38 КУзПБ, судом не встановлено; поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду в підготовчому засіданні.

Згідно абз. 2 ч. 1 ст. 35 КУзПБ ухвалою про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд має право вирішити питання про: зобов`язання заявника, боржника та інших осіб надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство; вжиття заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

Частиною 2 ст. 35 КУзПБ передбачено, що підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) не пізніше 20 днів.

Згідно ч. 1, 2 ст. 36 КУзПБ боржник до дати проведення підготовчого засідання надає до господарського суду та заявнику відзив на заяву про відкриття провадження у справі. До відзиву боржника додаються докази відправлення заявнику копії відзиву. Крім відомостей, передбачених Господарським процесуальним кодексом України, у відзиві боржника зазначаються: заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників); загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності).

Відповідно до ч. 1 ст. 39 КУзПБ перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Дослідивши матеріали заяви кредитора, суд дійшов висновку, що заява відповідає вимогам ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства, підстави для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство відсутні, отже, суд приймає заяву до розгляду.

Згідно п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою ст. 34, частиною другою ст.116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою ст. 28 цього Кодексу.

Заява кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого Дубровного Михайла Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1449 від 08.07.2013) для виконання повноважень розпорядника майна у справі про банкрутство ТОВ «КАТЕНА ЮКРЕЙН».

Разом з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство суду подано заяву арбітражного керуючого Дубровного Михайла Олександровича про участь у справі про банкрутство боржника - ТОВ «КАТЕНА ЮКРЕЙН».

Керуючись ст. 2, 8, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИК про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю КАТЕНА ЮКРЕЙН (ідентифікаційний код 40825450).

2. Провести розгляд справи у розумний строк, тривалість якого обумовлюється введенням в Україні за указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ, воєнного стану через військову агресію російської федерації проти України.

3. Підготовче засідання суду призначити на 25 березня 2024 року о 13:30.

Засідання відбудеться за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

4. Зобов`язати боржника, за три дні до проведення підготовчого засідання, надати до суду надати суду належним чином засвідчені копії установчих документів, зокрема статут товариства, відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство, складений відповідно до ст. 36 Кодексу України з процедур банкрутства.

Суд повідомляє, що відсутність відзиву на заяву про відкриття у справі не перешкоджає провадженню у справі.

5. Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику - Товариства з обмеженою відповідальністю КАТЕНА ЮКРЕЙН (ідентифікаційний код 40825450) приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

6. Повідомити учасників справи про те, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розміщується на веб-сторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за веб-адресою https://wiki.court.gov.ua.

7. Суд звертає увагу учасників справи на можливість розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами, у разі подання відповідних клопотань у порядку ч. 3 ст. 196 ГПК України.

8. Копію ухвали надіслати заявнику, боржнику, арбітражному керуючому Дубровному М.О., Управлінню забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (e-mail: info@mk.dvs.gov.ua), державному реєстратору Департаменту надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (e-mail: depap@mkrada.gov.ua).

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та не підлягає оскарженню.

Суддя Т.М. Давченко

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117621459
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство боржника

Судовий реєстр по справі —915/255/24

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні