Ухвала
від 13.03.2024 по справі 541/773/24
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер рядка звіту 9 Справа № 541/773/24

Провадження №2-о/541/63/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"13" березня 2024 р. м.Миргород

Суддя Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Шатілова Л.Г., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_1 ) про усиновлення дітей, заінтересовані особи - Виконавчий комітет Миргородської міської ради як орган опіки та піклування (адреса: 37600 Полтавська область, м.Миргород. вул. Незалежності, 17), Виконавчий комітет Київської районної в м.Полтаві ради як орган опіки та піклування (адреса: 36014 м.Полтава, вул. Решетилівська,1/2), Виконавчий комітет Гадяцької міської ради як орган опіки та піклування (адреса: 37300Полтавська область, м.Гадяч, вул. Лесі Українки,3), КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради (адреса: 37302 Полтавська область, м.Гадяч, вул. Першотравнева,23),

встановив:

06.03.2024 року до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області надійшла вищевказана заява.

Форма і зміст заяви відповідають вимогам Закону.

Згідно до ч. 1 ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

На підставі ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених Цивільним процесуальним кодексом України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені розділом IV Цивільного процесуального кодексу України.

Сторони до початку розгляду справи по суті зобов`язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Відповідно до ч. 3 ст. 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справу в закритому судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187, 293, 294,313 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усиновлення дітей, заінтересовані особи - Виконавчий комітет Миргородської міської ради як орган опіки та піклування, Виконавчий комітет Київської районної в м.Полтаві ради як орган опіки та піклування, Виконавчий комітет Гадяцької міської ради як орган опіки та піклування, КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради.

Призначити судовий розгляд справи на 10 квітня 2024 року о 14 годині 00 хвилин в залі суду м. Миргород Полтавської області.

Розгляд справи проводити в закритому судовому засіданні з участю присяжних відповідно до ст. 293 ЦПК України.

Встановити заінтересованим особам строк п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на заяву. У зазначений строк заінтересовані особи має право надіслати суду відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання заінтересованими особами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити заявникам строк п`ять днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити заінтересованим особам строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити сторонам обов`язок своєчасного подання доказів до судового засідання.

В судове засідання викликати: заявників, заінтересованих осіб, присяжних.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади за цим посиланням: http://mrm.pl.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:Л. Г. Шатілова

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117623654
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дітей, заінтересовані особи - Виконавчий комітет Миргородської міської ради як орган опіки та піклування (адреса: 37600 Полтавська область, м.Миргород. вул. Незалежності, 17), Виконавчий комітет Київської районної в м.Полтаві ради як орган опіки та піклування (адреса: 36014 м.Полтава, вул. Решетилівська,1/2), Виконавчий комітет Гадяцької міської ради як орган опіки та піклування (адреса: 37300Полтавська область, м.Гадяч, вул. Лесі Українки,3), КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради (адреса: 37302 Полтавська область, м.Гадяч, вул. Першотравнева,23

Судовий реєстр по справі —541/773/24

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Шатілова Л. Г.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Шатілова Л. Г.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Шатілова Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні