Ухвала
від 13.03.2024 по справі 755/4338/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/4338/24

Провадження №: 6/755/484/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"13" березня 2024 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Марфіна Н.В. вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 про відновлення виконавчих проваджень та заміну боржника у виконавчих провадженнях, заінтересовані особи: Дніпровський районний суд м. Києва, Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк»; Дніпровський відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), -

у с т а н о в и л а:

08.03.2024 року до Дніпровського районного суду м. Києва надійшла заява ОСОБА_1 про відновлення виконавчих проваджень та заміну боржника у виконавчих провадженнях, заінтересовані особи: Дніпровський районний суд м. Києва, Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк»; Дніпровський відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Вивчивши матеріали заяви та додатки до неї приходжу до висновку про те, що заява про відновлення виконавчих проваджень та заміну боржника у виконавчих провадженнях, має бути повернута заявнику без розгляду, з огляду на наступне.

Відповідно до положень ст. 183 ЦПК України:

1. Будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

2. Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

4. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Суд повертає заяву (клопотання, заперечення) її заявнику без розгляду також у разі, якщо вона подана особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

В порушення положень ч.ч. 1, 2 ст. 183 ЦПК України заява ОСОБА_1 не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету заявника, а також до заяви не додано доказів надіслання (надання) відповідної заяви з додатками іншим учасникам провадження, а саме: стягувачам та виконавчій службі.

За змістом ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Поскільки суд встановив, що заяву подано без додержання вимог ч.ч. 1, 2 ст. 183 ЦПК України в частині необхідності зазначення у заяві відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету заявника та надання суду доказів направлення заяви з додатками іншим учасникам провадження, заяву ОСОБА_1 має бути повернуто заявнику без розгляду на підставі положень ч. 4 ст. 183 ЦПК України,

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 183, 259-261, 353-355 ЦПК України, -

п о с т а н о в и л а:

Заяву ОСОБА_1 про відновлення виконавчих проваджень та заміну боржника у виконавчих провадженнях, заінтересовані особи: Дніпровський районний суд м. Києва, Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк»; Дніпровський відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали суду.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали суду складений та підписаний суддею 13.03.2024 року.

Суддя -

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117625072
СудочинствоЦивільне
Сутьвідновлення виконавчих проваджень та заміну боржника у виконавчих провадженнях, заінтересовані особи: Дніпровський районний суд м. Києва, Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк»; Дніпровський відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ

Судовий реєстр по справі —755/4338/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні