Ухвала
від 13.03.2024 по справі 759/22538/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/878/24

ун. № 759/22538/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2024 рокуСвятошинський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді: Шум Л.М.

за участю секретаря: Мовчана О.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Шале Карпати" до ОСОБА_1 , третя особа: Приватне Акціонерне Товариство "Страхова Компанія "Альфа Страхування" про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, суд -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 21.11.2023року відкрито провадження по справі та призначено до підготовчого засідання.

В підготовчому засіданні представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Кизенко Д.О. просив суд, витребувати у Територіального сервісного центру МВС № 3246 (08131, с. Софіївська Борщагівка, вул. Толстого, 2) належним чином завірені копії документів, на підставі яких товариство з обмеженою відповідальністю «ШАЛЕ КАРПАТИ» (місцезнаходження: Україна, 90415, Закарпатська область, Хустський район, село Липча, вулиця Зарічна, будинок 33, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 39956832) відчужило (продало) транспортний засіб марки «AUDI», модель A7, номер шасі (кузова, рами) - НОМЕР_1 , у тому числі: договір купівлі - продажу, висновки спеціалістів, експретів та всі наявні інші документи, що підтверджують технічний стан зазначеного вище автомобіля на момент укладання договору купівлі - продажу та які було подано до Територіального сервісного центру МВС № 3246 для отримання свідоцтва про реєстрацію зазначеного вище транспортного засобу у зв`язку із продажем (відчудженням) зазначеного вище автомобіля та копію такого свідоцтва, виданого новому власнику зазначеного вище транспортного засобу.

Представник позивача-адвокат Чучковська А.В. заперечувала проти даного клопотання.

Суд, заслухавши думку сторін та дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Дослідивши клопотання представника відповідача про витребування доказів, суд приходить на наступного висновку.

Відповідно до частини 1, 4-8 статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд може витребувати докази також до подання позову як захід забезпечення доказів у порядку, встановленому статтями 116-118 цього Кодексу. Суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Також, у відповідності до вимог пункту 4 частини 5 статті 12 Цивільного процесуального кодексу України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Таким чином, враховуючи предмет спору суд приходить до висновку, що клопотання представника відповідача про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 175, 177, 187, 189, 197 Цивільного процесуального кодексу України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача, адвоката Кизенка Дмитра Олександровича про витребування доказів у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Шале Карпати" до ОСОБА_1 , третя особа: Приватне Акціонерне Товариство "Страхова Компанія "Альфа Страхування" про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди - задовольнити.

Витребувати у Територіального сервісного центру МВС № 3246 (08131, с. Софіївська Борщагівка, вул. Толстого, 2):

-належним чином завірені копії документів, на підставі яких товариство з обмеженою відповідальністю «ШАЛЕ КАРПАТИ» (місцезнаходження: Україна, 90415, Закарпатська область, Хустський район, село Липча, вулиця Зарічна, будинок 33, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 39956832) відчужило (продало) транспортний засіб марки «AUDI», модель A7, номер шасі (кузова, рами) - НОМЕР_1 , у тому числі: договір купівлі - продажу, висновки спеціалістів, експретів та всі наявні інші документи, що підтверджують технічний стан зазначеного вище автомобіля на момент укладання договору купівлі - продажу та які було подано до Територіального сервісного центру МВС № 3246 для отримання свідоцтва про реєстрацію зазначеного вище транспортного засобу у зв`язку із продажем (відчудженням) зазначеного вище автомобіля та копію такого свідоцтва, виданого новому власнику зазначеного вище транспортного засобу.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.М. Шум

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117625465
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —759/22538/23

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Шум Л. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Шум Л. М.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Шум Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні