Ухвала
від 12.03.2024 по справі 420/6088/24
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/6088/24

УХВАЛА

12 березня 2024 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Левчук О.А., розглянувши матеріали позовної заяви приватного підприємства Магента до Вилківської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява приватного підприємства Магента до Вилківської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання протиправною бездіяльність Вилківської міської ради Ізмаїльського району Одеської області щодо неприйняття рішення за клопотанням приватного підприємства Магента про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки розташованої за адресою: Одеська обл., Ізмаїльський р-н, Вилківська міська рада (за межами населеного пункту) кадастровий номер: 5122310300:01:001:0112, площею 1,1131 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд річкового транспорту в оренду строком на 49 років; зобов`язання Вилківської міської ради Ізмаїльського району Одеської області затвердити проект землеустрою щодо відведення Приватному підприємству Магента земельної ділянки розташованої за адресою: Одеська обл., Ізмаїльський рн, Вилківська міська рада (за межами населеного пункту) кадастровий номер: 5122310300:01:001:0112, площею 1,1131 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд річкового транспорту в оренду строком на 49 років.

Ухвалою суду від 28 лютого 2024 року зазначену позовну заяву було залишено без руху та позивачу наданий десятиденний строк з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків, шляхом приведення позовної заяви у відповідність до вимог ст. 160, 161 КАС України, а саме реєстрації позивачем електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Копія ухвали суду від 28 лютого 2024 року була направлена та доставлена представнику позивача в його електронний кабінет 29.02.2024 року.

Таким чином, недоліки, зазначені в ухвалі від 28 лютого 2024 року повинні були бути усунуті позивачем у строк до 11 березня 2024 року включно.

07 березня 2024 року від представника позивача надійшло клопотання про продовження строку усунення недоліків, оскільки для реєстрації електронного кабінету приватного підприємства "Магента" в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі необхідний КЕП керівника підприємства - Амеліна Михайла Павловича, який до 25.03.2024 року знаходиться у відрядженні за межами України.

Згідно ч. 1, 2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, ухвалою суду від 28 лютого 2024 року позивачу встановлений максимальний строк для усунення недоліків, визначений ч. 2 ст. 169 КАС України.

Згідно ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відповідно до ст. 77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статею 78 цього Кодексу.

Згідно ст. 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

В той же час, до клопотання про продовження строку для усунення недоліків представником позивача не надано будь-яких належних та достатніх доказів на підтвердження неможливості усунення недоліків, у строк визначений судом, а також необхідності продовження встановленого строку, зокрема того, що керівник приватного підприємства "Магента" починаючи з дати отримання ухвали суду від 28 лютого 2024 року та до 25.03.2024 року знаходиться у відрядженні за межами України (належним чином завіреної копії наказу про перебування у відрядженні тощо).

За таких підстав, суд дійшов висновку, що клопотання про продовження строку для усунення недоліків є необґрунтованим, а тому в його задоволенні слід відмовити.

При цьому, станом на 12 березня 2024 року недоліки, зазначені в ухвалі від 28 лютого 2024 року позивачем не усунуті (згідно автоматизованої системи «Діловодство спеціалізованого суду» вхідної кореспонденції по справі № 420/6088/24 не зареєстровано).

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо, позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

За таких підстав, суд дійшов висновку, що позовну заяву приватного підприємства Магента до Вилківської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії, слід повернути позивачу.

Керуючись п. 1 ч. 4 ст. 169, ст. ст. 243, 248 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотання представника позивача про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви.

Позовну заяву приватного підприємства Магента до Вилківської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії, повернути позивачеві.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє його права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та в строки встановлені ст. ст. 295, 297 КАС України.

Ухвала набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 256 КАС України.

Суддя О.А. Левчук

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117628830
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —420/6088/24

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні