Ухвала
від 13.03.2024 по справі 520/11147/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про повернення заяви без розгляду

"13" березня 2024 р. справа № 520/11147/23

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Біленський О.О., розглянувши матеріали заяви представника Комунального некомерційного підприємства" Зміївська центральна районна лікарня" Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області про відстрочення виконання рішення суду в адміністративній справі №520/11147/23 за позовом Керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області (вул. Харківська, буд. 98, м. Чугуїв, Харківська область, 63500, код ЄДРПОУ 02910108) в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області (вул. Шевченка, буд. 8, м. Харків, 61013, код ЄДРПОУ 38631015) до Комунального некомерційного підприємства" Зміївська центральна районна лікарня" Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області (вул. Таранівське шосе, буд. 1-Б, м. Зміїв, Харківська область, 63404, код ЄДРПОУ 02003178) про зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 13.07.2023 по справі №520/11147/23 адміністративний позов Керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області (вул. Харківська, буд. 98, м. Чугуїв, Харківська область, 63500, код ЄДРПОУ 02910108) в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області (вул. Шевченка, буд. 8, м. Харків, 61013, код ЄДРПОУ 38631015) до Комунального некомерційного підприємства "Зміївська центральна районна лікарня" Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області (вул. Таранівське шосе, буд. 1-Б, м. Зміїв, Харківська область, 63404, код ЄДРПОУ 02003178) про зобов`язання вчинити певні дії задоволено.

Зобов`язано Комунальне некомерційне підприємство "Зміївська центральна районна лікарня" Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області привести в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) №77503, яке знаходиться за адресою: вул. 6-ої Стрілецької Дивізії, буд. 1, м. Зміїв, Чугуївський район, Харківська область, а саме: захисну споруду утримувати та експлуатувати у стані, що дозволяє привести її у готовність до укриття за призначенням у визначені законом терміни; провести капітальний ремонт основних систем життєзабезпечення; захисну споруду забезпечити системами пожежної автоматики і сигналізацією; забезпечити можливість користування входом до захисної споруди особам з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення і мати достатню (нормативну) пропускну спроможність; технічний стан захисної споруди повинен відповідати вимогам з утримання; експлуатація та утримання електрообладнання захисної споруди повинна відповідати вимогам чинного законодавства у сфері улаштування електроустановок; технічний стан приміщень захисної споруд і ремонт привести відповідно до чинних положень про проведення планово-попереджувальних ремонтів будівель і споруд залежно від їх основного функціонального призначення; захисну споруду забезпечити необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю; забезпечити захисну споруду баками (ємності) для питної води; захисну споруду забезпечити телефонним зв`язком з диспетчерською службою та репродуктором підключеним до місцевої ради трансляційної мережі; захисну споруду забезпечити місцевими джерелами освітлення від переносних електричних ліхтарів, акумуляторних світильників.

Рішення Харківського окружного адміністративного суду від 13.07.2023 по справі №520/11147/23 набрало законної сили 15.08.2023.

11.03.2024 від представника Комунального некомерційного підприємства" Зміївська центральна районна лікарня" Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області - адвоката Оберкович Ганни Василівни надійшла заява про відстрочення виконання рішення суду в адміністративній справі №520/11147/23.

Відповідно до ч. 3 ст. 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Згідно з ч. 1 ст. 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Судом встановлено, що подана заява не відповідає вимогам абзацу 10 ч. 1 ст. 167 КАС України, а саме: представником заявника не надано суду доказів надсилання заяви про відстрочення виконання рішення суду іншим учасникам справи, а саме - Керівнику Чугуївської окружної прокуратури Харківської області, який звернувся до суду з адміністративним позовом в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Суд звертає увагу, що згідно ч. 3 ст. 53 КАС України у визначених законом випадках прокурор звертається до суду з позовною заявою, бере участь у розгляді справ за його позовами, вступає за своєю ініціативою у справу, провадження у якій відкрито за позовом іншої особи, до початку розгляду справи по суті, подає апеляційну, касаційну скаргу, заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами.

Проте, згідно переліку додатків до заяви, її копія з доданими матеріалами направлена поштовим зв`язком до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, доказів направлення заяви про відстрочення виконання рішення суду в адміністративній справі №520/11147/23 до позивача - Керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області (вул. Харківська, буд. 98, м. Чугуїв, Харківська область, 63500, код ЄДРПОУ 02910108) суду не надано.

Відповідно до ч. 2 ст. 167 КАС України, якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про те, що заяву подано без додержання вимог ст. 167 КАС України і ці недоліки не дають можливості її розглянути, у зв`язку з чим, суд вважає за необхідне повернути заявнику заяву про відстрочення виконання рішення суду без розгляду.

Водночас, суд роз`яснює заявнику, що після усунення підстав, з яких заяву було повернуто без розгляду, вона має право повторно звернутися до суду за вирішенням вказаного питання.

Керуючись положеннями ст. 18, 167, 241, 242, 243, 248, 256, 293, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника Комунального некомерційного підприємства" Зміївська центральна районна лікарня" Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області про відстрочення виконання рішення суду в адміністративній справі №520/11147/23 за позовом Керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області (вул. Харківська, буд. 98, м. Чугуїв, Харківська область, 63500, код ЄДРПОУ 02910108) в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області (вул. Шевченка, буд. 8, м. Харків, 61013, код ЄДРПОУ 38631015) до Комунального некомерційного підприємства" Зміївська центральна районна лікарня" Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області (вул. Таранівське шосе, буд. 1-Б, м. Зміїв, Харківська область, 63404, код ЄДРПОУ 02003178) про зобов`язання вчинити певні дії - повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Кодексом адміністративного судочинства України. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 цього Кодексу. Оскарження ухвали суду, яка не передбачена статтею 294 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Біленський О.О.

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117629695
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/11147/23

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 21.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Рішення від 13.07.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні