Ухвала
від 11.03.2024 по справі 205/1071/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

11.03.2024 Єдиний унікальний номер 205/1071/24

Провадження номер 2/205/1792/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2024 рік м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Бізяєва Н.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви заступника керівника Лівобережної окружної прокуратури Донецької області, який діє в інтересах держави в особі: Азовського басейного управлення Державного агентства меліорації та рибного господарства (Азовський рибоохоронний патруль) до ОСОБА_1 , про відшкодування шкоди заподіяної незаконним виловом риби,-

ВСТАНОВИВ:

31 січня 2024 року заступника керівника Лівобережної окружної прокуратури Донецької області, який діє в інтересах держави в особі: Азовського басейного управлення Державного агентства меліорації та рибного господарства (Азовський рибоохоронний патруль), звернувся до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська з позовною заявою до ОСОБА_1 , про відшкодування шкоди заподіяної незаконним виловом риби.

Ознайомившись з позовною заявою та наявними матеріалами приходжу наступного висновку.

На виконання вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, запитом суду та ухвалою від 02 лютого 2024 року, судом витребувано відомості щодо зареєстрованого місця проживання або перебування відповідача у справі ОСОБА_1 .

Згідно відповіді №431868 з Єдиного державного демографічного реєстру, відповідач значиться зареєстрованим за наступною адресою: АДРЕСА_1 , яка територіально відноситься до підсудності Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя.

Згідно повідомлення з Міністерства соціальної політики України, що надійшло до суду 07 березня 2024 року, відсутні відомості щодо відповідача в Єдиній інформаційній базі внутрішньо переміщених осіб.

Разом з тим, відповідно до розпорядження голови Верховного Суду № 1/0/9-22 від 06.03.2022 р. «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану», відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, визначено змінити територіальну підсудність судових справ, у тому числі, підсудністю за Ленінським районним судом м. Дніпропетровська визначено і Орджонікідзевський районний суд м. Маріуполя.

Враховуючи зазначене, дана позовна заява підсудна Ленінському районному суду м. Дніпропетровська.

Подана позовна заява за формою та змістом відповідає вимогам ст.ст. 175,177 ЦПК України. Визначені ст.ст. 185-186 ЦПК Українипідстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні, таким чином, позовну заяву слід прийняти до розгляду.

Пунктом 4 частини 2 статті 187 ЦПК України передбачено, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, суд вирішує питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Відповідно до ч. 1 ст. 277 ЦПК України, питання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження в справі.

Згідно положень п. 1, п. 4 ч. 4, п. 2 ч. 6 ст. 19, п. 1 ч. 1, ч. 4 ст. 274 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Враховуючи зазначені, проаналізувавши предмет та підстави позову, умови розгляду справи у порядку спрощеного позовного, відсутність обмежень розгляду даної справи в порядку спрощеного позовного провадження визначених ч. 4 ст. 274 ЦПК України, заявлене стороною позивача у п. 1 вимог позову про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, приходжу до висновку про доцільність розгляду даної справи в порядку спрощеного позовного провадження. Разом з тим, з урахуванням ч. 5 ст. 279 ЦПК України, розгляд справи необхідно здійснювати у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 258-260,274, 275, 353,354 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у цивільній справі за позовною заявою заступника керівника Лівобережної окружної прокуратури Донецької області, який діє в інтересах держави в особі: Азовського басейного управлення Державного агентства меліорації та рибного господарства (Азовський рибоохоронний патруль) до ОСОБА_1 , про відшкодування шкоди заподіяної незаконним виловом риби.

Призначити перше судове засідання по суті на 08 квітня 2024 рік о 12:00 год. у відкритому судовому засіданні приміщення Ленінського районного суду м. Дніпропетровська (вул. Коробова, буд. 6, м. Дніпро, Дніпропетровська область), про що повідомити учасників справи.

Відповідно до приписів ст. 190 ЦПК України, учасникам справи надіслати ухвалу про відкриття провадження у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу, в порядку ч. 4 ст. 277 ЦПК України, п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання заяви із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 278 ЦПК України, запропонувати відповідачу подати відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії даної ухвали, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 2 ст. 278 ЦПК України, встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 278 ЦПК України встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до приписів ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України:https://ln.dp.court.gov.ua.

Ухвала суду апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117634127
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди заподіяної незаконним виловом риби

Судовий реєстр по справі —205/1071/24

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні