Ухвала
від 14.03.2024 по справі 683/2021/23
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/2021/23

2/683/41/2024

У Х В А Л А

26 лютого 2024 року м. Старокостянтинів

Старокостянтинівський районний суд

Хмельницької області

в складі: головуючого судді Завадської О.П.

секретаря Поважнюк О.Б.

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Старокостянтинів Хмельницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до дочірнього підприємства «Хмельницький облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» про витребування трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час затримки видачі трудової книжки, зміну дати звільнення, відшкодування моральної шкоди при звільненні та відшкодування моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

В провадженні Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області перебуває вищевказана цивільна справа.

Позивач подав до суду заяву, якою підтримав позовні вимоги. просив справу розглянути без його участі.

Представник відповідача направив до суду письмове клопотання про витребування в Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області (вул. Гната Чекірди, 10 м. Хмельницький, 29013) інформації, чи мав місце факт подання ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) до органів пенсійного фонду України трудової книжки або сканованих кольорових копій усіх сторінок трудової книжки для переведення її в формат електронної трудової книжки. Якщо електронна трудова книжка заведена, то надати відомості про дату її заведення.

Суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно зі ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

За приписами ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

На підставі викладеного, суд вважає, що невитребування заявлених доказів по справі може ускладнити або зробити неможливим правильне вирішення спору по суті, та з метою з`ясування всіх обставин справи задля об`єктивного, неупередженого, всебічного розгляду справи, необхідно їх витребувати.

Приймаючи вищезазначене, а також те, що заявник позбавлений можливості самостійно отримати заявлені докази, суд дійшов до висновку, що заява про витребування спадкової справи підлягає задоволенню.

Керуючисьст. 84 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Витребувати в Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області (вул. Гната Чекірди, 10 м. Хмельницький, 29013) інформацію, чи мав місце факт подання ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) до органів пенсійного фонду України трудової книжки або сканованих кольорових копій усіх сторінок трудової книжки для переведення її в формат електронної трудової книжки. Якщо електронна трудова книжка заведена, то надати відомості про дату її заведення.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає законної сили після її проголошення, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117637159
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час затримки видачі трудової книжки, зміну дати звільнення, відшкодування моральної шкоди при звільненні та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —683/2021/23

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні