Ухвала
від 14.03.2024 по справі 233/1503/24
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/1503/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

14.03.24 року Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Наумик О. О., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ),

представник позивача - адвокат Байгуш Олексій Юрійович (адреса: 85110, Донецька область, Краматорський район, м. Костянтинівка, пр-т Ломоносова 103/20; РНОКПП НОМЕР_2 ), - до

Костянтинівської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області (адреса: 85114, Донецька область, Краматорський район, м. Костянтинівка, вул. Олекси Тихого,260; ЄДРПОУ 44887499)

«про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини»,

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє адвокат Байгуш О. Ю., звернулася до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області з позовом до Костянтинівської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області, в якому просить:

- Визнати причини пропуску строку для прийняття спадщини поважними;

- Визначити ОСОБА_1 додатковий строк у 4 місяці, достатній для подання заяви про прийняття спадщини, що відкрилася ІНФОРМАЦІЯ_1 після смерті ОСОБА_2 .

Справа підсудна Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області.

Позовну заяву подано з дотриманням вимог ст.ст.175-177 ЦПК України.

Розгляд позовної заяви слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Крім того, за ст.84 ЦПК України від приватного нотаріуса Краматорського районного нотаріального округу Донецької обалсті Разумової Т. П. належить витребувати відомості про заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також про наявні заповіти спадкодавиці.

Керуючись ст.ст. 84, 187, 190 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження по цивільній справі №233/1503/24 за позовом ОСОБА_1 , представник позивача - адвокат Байгуш Олексій Юрійович, - до Костянтинівської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області «про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини».

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити цивільну справу до розгляду у підготовчому засіданні на 11 квітня 2024 року, 09-30, дистанційно, про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити:

- відповідачу, що він може подати відзив на позовну заяву, всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та надіслати учасникам копію відзиву та доданих до нього документів, надавши строк тривалістю п`ятнадцять днів з дня отримання копії ухвали,

попередивши відповідача, що у разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк без поважних причин, спір буде вирішено за наявними матеріалами;

- позивачу, що він має право в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив з викладенням своїх пояснень, міркувань і аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення;

- відповідачу, що він має право в п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення на відповідь на відзив з викладенням своїх пояснень, міркувань і аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Витребувати від приватного нотаріуса Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Разумової Тетяни Петрівни ( АДРЕСА_2 ; електрона адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2) відомості про заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також про наявні заповіти спадкодавиці,

зобов`язавши надати витребуваний доказ в строк до дати призначення судового засідання.

З огляду на введення Указом Президента України № 64/2022 воєнного стану з 24.02.2022, який на теперішній час продовжено, а також, зважаючи на розгляд справи судом у дистанційному режимі, учасникам справи роз`яснити передбачене ч.4 ст.212 ЦПК України право на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у порядку, передбаченому Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23.04.2020. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена окремо від рішення суду лише з підстав недотримання правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117637661
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —233/1503/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні