Ухвала
від 14.03.2024 по справі 585/324/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/324/24

Номер провадження 2/585/314/24

У Х В А Л А

14 березня 2024 року м.Ромни

Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді Євтюшенкової В. І.,

з участю: секретаря судового засідання - Ковган О. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Ромни ОСОБА_1 до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Сумського обласного державного нотаріального архіву, про усунення перешкод у розпорядженні нерухомим майном, скасування запису про накладення заборони на відчуження нерухомого майна,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Сумського обласного державного нотаріального архіву, про усунення перешкод у розпорядженні нерухомим майном, скасування запису про накладення заборони на відчуження нерухомого майна.

Ухвалою суду від 24 січня 2024 року по даній цивільній справі було призначено підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_1 подав заяву про проведення підготовчого розгляду без його присутності, позовні вимоги підтримує повністю, додаткових доказів подати не побажав, проти призначення справи до судового розгляду не заперечує (а.с. 62).

Представник відповідача Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України до суду не з`явився, про день час розгляду справи повідомлено (а.с.61).

Представник відповідача Сумського обласного державного нотаріального архіву до суду не з`явився. Завідуюча Сумським обласним державним нотаріальним архівом О. Грек у поданому до суду відзиві на позов просила виключити Сумський обласний державний нотаріальний архів, як відповідача по даній справі, справу розглядати без їх участі (а.с.54).

З клопотанням про відкладення підготовчого засідання сторони не зверталися.

ЦПК не передбачено виключення відповідача із складу осіб, що беруть участь у справі, тому вимога про виключення Сумського обласного державного нотаріального архіву, як відповідача по даній справі, задоволенню не підлягає.

Судом в ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання проведено дії, передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті протягом розумного строку.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає. Суд вважає за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду в судовому засіданні.

Керуючись ст. ст. 198, 200 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання завідуючої Сумським обласним державним нотаріальним архівом О. Грек про виключення Сумського обласного державного нотаріального архіву, як відповідача по даній справі, відмовити.

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Сумського обласного державного нотаріального архіву, про усунення перешкод у розпорядженні нерухомим майном, скасування запису про накладення заборони на відчуження нерухомого майна.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Сумського обласного державного нотаріального архіву, про усунення перешкод у розпорядженні нерухомим майном, скасування запису про накладення заборони на відчуження нерухомого майна, призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Роменського міськрайонного суду Сумської області на 04 квітня 2024 року на 10 год. 00 хв.

Про час і місце судового засідання повідомити сторони у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Роменського міськрайонного суду В. І. Євтюшенкова

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117638735
СудочинствоЦивільне
Сутьнакладення заборони на відчуження нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —585/324/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євтюшенкова В. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євтюшенкова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні