Ухвала
від 13.03.2024 по справі 707/664/24
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/664/24

2/707/477/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

13 березня 2024 року м. Черкаси

Суддя Черкаського районного суду Черкаської області Смоляр О.А., розглянувши матеріали позовної ОСОБА_1 до Руськополянської сільської ради про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,-

встановив:

Позивач звернувся до Черкаського районного суду Черкаської області з позовною заявою до відповідача, в якій просить визнати його право власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України. Спір підвідомчий та підсудний Черкаському районному суду Черкаської області.

Підстави для залишення без руху або повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ЦПК України, відсутні.

Враховуючи категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, вважаю що дану справу необхідно розглядати в загальному провадженні.

Відповідно позовної заяви, позивач визначив як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Приватного нотаріуса Черкаського районного нотаріального округу Черкаської області Старовотова О.С.

Відповідно ч.1-5 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Позивачем в позові не вказано на які права чи обов`язки особи, зазначеної в позові як третьої особи, та яким чином може вплинути рішення суду у справі, а суд, вивчивши матеріали справи, не вбачає підстав для залучення її до участі в справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 187, 189, 192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,-

ухвалив:

Відкрити провадження у справі та призначити підготовче судове засідання на 16 квітня 2024 року об 11 годині 00 хвилин.

У судове засідання викликати сторони.

В залученні в якості третьої особи Приватного нотаріуса Черкаського районного нотаріального округу Черкаської області Старовойтова Олександра Сергійовича - відмовити.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, а документи, що підтверджують таке надсилання додаються відповідачем до відзиву в порядку ч. 5 ст. 178 ЦПК України. Дана вимога застосовується до положень щодо надіслання позивачем відповіді на відзив, а відповідачем заперечень.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив з урахуванням правил, передбачених ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Визначити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, з урахуванням правил, передбачених ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://ck.ck.court.gov.ua

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею таоскарженню непідлягає.

Суддя: Олександр СМОЛЯР

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117641037
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —707/664/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні