Ухвала
від 13.03.2024 по справі 265/4188/18
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

13.03.2024 Єдиний унікальний номер 265/4188/18

Провадження номер 6/205/329/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.03.2024 рік м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Бізяєва Н.О., ознайомившись з матеріалами подання Лівобережного відділу державної виконавчої служби у місті Маріуполі Маріупольського району Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, заінтересовані особи: стягувач ОСОБА_1 , боржник ОСОБА_2 , про оголошення розшуку боржника,-

ВСТАНОВИВ:

Лівобережний відділ державної виконавчої служби у місті Маріуполі Маріупольського району Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, в особі свого представника Шалабаєвої Л.С., через систему «Електронний суд», звернувся до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська з поданням про оголошення розшуку боржника, заінтересовані особи: стягувач ОСОБА_1 , боржник ОСОБА_2 , зареєстроване в канцелярії 11.03.2024 року.

Відповідно до положень ч. 6 ст. 187 ЦПК України, у разі якщо відповідачем у заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

У суб`єктному складі учасників справи, заявник зазначає у якості боржника фізичну особу: ОСОБА_2 , вказуючи наступну адресу його місця проживання: АДРЕСА_1 .

Крім того, з матеріалів подання встановлено, що стягувач - ОСОБА_1 , проживала за адресою: АДРЕСА_2 .

Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» № 64/2022 від 24.02.2022 року, затвердженого Законом України від 24.02.2022 року№ 2102-IX, із подальшими змінами, з 24 лютого 2022 року по всій території України введено воєнний стан, який в подальшому продовжено.

Згідно «Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» затверджених Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 309 від 22.12.2022 року із змінами, всі територія Маріупольського району Донецької області є тимчасово окупованою територією Російською Федерацією.

Статтею 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», визначено, що внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Таким чином, вбачається, що як боржник ОСОБА_3 так і стягувач ОСОБА_1 можуть бути внутрішньо переміщеними особами.

З метою обліку внутрішньо переміщених осіб створено Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб. Порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осібвизначається Кабінетом Міністрів України (ч. 1, ч. 2 ст. 4-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»).

Пунктом 4 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 року за № 646 (далі Порядок), передбачено, що до бази даних вноситься серед іншого і така інформація про внутрішньо переміщену особу: загальні відомості про особу (прізвище, ім`я, по батькові, громадянство, дата і місце народження, стать); відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті або які не є громадянами України); дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»; дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення; адреса, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону; відомості про смерть внутрішньо переміщеної особи або визнання її безвісно відсутньою.

Згідно із пунктом 12 Порядку, для одержання актуальної та повної інформації про внутрішньо переміщених осіб з бази даних формується звіт з використанням інформації, передбаченої пунктом 4 цього Порядку.

Підпунктом 52 пункту 4 Положення про Міністерство соціальної політики України, затвердженого постановою КМУ від 22.09.2016 року № 646 адміністратором ЄІБД ВПО, відповідальним за забезпечення формування та ведення відповідної бази, є Мінсоцполітики.

З метоюнедопущення порушення прав боржника та стягувача, як сторін у даній справі,суд, в порядку ч. 1 ст. 81 ЦПК України, вважає необхідним зобов`язати Міністерство соціальної політики України надати суду відомості з ЄІБД ВПО щодо боржника ОСОБА_2 та стягувача ОСОБА_1 .

Керуючись ст. ст. 81, 187, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Зобов`язати Міністерство соціальної політики України (E-mail: infozapit@mlsp.gov.ua), не пізніше п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали суду, надати на адресу Ленінського районного суду м. Дніпропетровська (E-mail: inbox@ln.dp.court.gov.ua 49128, м. Дніпро, ж/м Червоний Камінь, вул. Коробова, 6) інформацію з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщеної особи відносно:

- боржника: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ,

- стягувача: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_2 ,

наступного змісту:

- загальні відомості про особу (прізвище, ім`я, по батькові, дата і місце народження);

- дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»;

- дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення;

- адреса, за якою із внутрішньо переміщеної особи може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону;

- відомості про смерть внутрішньо переміщеної особи або визнання її безвісно відсутньою, в разі її наявності.

З метою пришвидшення обміну інформацією та економією витрат на поштові відправлення, пропоную Міністерство соціальної політики України надати витребувану судом інформацію шляхом її надсилання на офіційну електронну поштову адресу Ленінського районного суду м. Дніпропетровська (E-mail: inbox@ln.dp.court.gov.ua) із відповідним посиланням на єдиний унікальний номер справи 265/4188/18.

Попередити Міністерство соціальної політики України, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, названих судом неможливими, суд вправі застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ст. ст. 144-148 ЦПК України.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О.Бізяєва

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117642333
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника

Судовий реєстр по справі —265/4188/18

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Судовий наказ від 11.06.2018

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні